Hoe kan ik glanzende make-up dragen? Glanzende lippenstift en spijkerstrend

beeld

Foto door Ben Hassett. Mode-editor: Joanna Hillman

Major Shine
Rood ziet er goed uit. Giorgio Armani Flash-lak in 400 ($ 30) geeft je lippen meteen een kennisgeving – ik kijk. Ring: Dior Fine Jewelry, prijs op aanvraag, 800-929-DIOR.

Een van onze favoriete make-up looks, gloss, is ook een van de moeilijkste om uit te trekken. Waarom? Omdat glans zo … glanzend is. Glad en glanzend. Dat betekent dat het beweegt en schuift en op de een of andere manier precies terechtkomt waar je het niet wilt hebben. Wie is er niet blijven staan ​​kletsen op een cocktailparty met een arme vrouw wiens opvallende lipgloss is gemigreerd naar een van haar tanden of zelfs gesmeerd op de zijkant van haar mond? (Dames, alsjeblieft: fluister de volgende keer discreet in haar oor dat ze haar make-up moet gaan controleren. Zou je niet willen dat iemand het je vertelt? Wees een meisjesmeisje. Maar ik dwaal af.) Hoe dan ook, dat is het probleem, dus ging ik aan de experts om erachter te komen hoe ze het hoofd moeten bieden. Want eerlijk gezegd, iedereen zou een glans moeten dragen – het ziet er gewoon zo verdomd goed uit. Dit is wat ik heb geleerd:

Voor Amazing Lips: “Een glanzende lip is sexy en aanlokkelijk,” stemt Maybelline New York, wereldwijd make-up artiest Yadim, in “, maar het kan een gladde helling zijn, dus wees voorzichtig om het niet te overdrijven.” Hoe: Scrubben, boenen, boenen. Glans + droge lipvlokken = walgelijk. “Prep met lippenbalsem en een baby-tandenborstel,” suggereert make-up pro Troy Surratt. Gebruik lipliner, ondanks je jaren ’80-angsten, zal het aanbrengen van lippotlood als eerste “je glans langer blijven dragen”, belooft Giorgio Armani make-upkunstenaar Tim Quinn, “en het kan helpen slippen te voorkomen.” Voegt Surratt toe: “U wilt een scherpe lijn – zoals het precies is toegepast. Als het lukraak uitziet, begint u eruit te zien alsof u op de hot-mess-express zit.” Genoeg gezegd. Vermijd zoete roze tinten “Ze kunnen er heel goedkoop uitzien en een beetje paaldansen”, waarschuwt Surratt, die rood, robijnen en fuschias verkiest.. Houd de rest van je gezicht laag “Houd uw huid er zo schoon mogelijk uit”, zegt Quinn.

Voor verbluffende ogen: Ga voor een vochtige, niet natte, look. Minder is meer: voor glossy-eye neofieten, beveelt Quinn het gebruik van glanzende tinten alleen onder de wenkbrauw, op de binnenste ooghoek of langs de onderste wimperlijn aan. Commit aan het werk “De ondergang van glanzende ogen in die zin dat ze bijgevuld moeten worden, de make-up smelt met de natuurlijke huidtemperatuur,” zegt Surratt. Een meer draagbare optie? Een klein puntje vaseline of aquafoor vermengd met schaduw en op je deksel gepoetst.

Make-up meltdown?

beeld

Foto door Ben Hassett

Als je te veel glans aanbrengt op je deksel, zal het een zooitje worden. De oplossing: gebruik altijd eerst een oogschaduwprimer. Probeer Urban Decay Eyeshadow Primer Potion ($ 20). Om de schaduw hier te zien, dab Vaseline over Maybelline New York Eye Studio kleur Tattoo 24HR crème gel Shadow in geschilderde paars ($ 6,99).

Voor Knockout Nails: “Glanzend polijsten werkt op elke vorm of lengte”, zegt Essie celebrity-manicure Michelle Saunders, “en hoe helderder de kleur, des te glanzender de nagel zou moeten zijn.” Gebruik nagelriemolie: “Wanneer je nagelriemen gezond zijn, kijken mensen naar de glimmende nagels, niet naar de droge nagelriemen”, zegt Saunders. Ook houdt het je smeerbaar, zodat het niet barst of schilfert. Toplaag vaak aanbrengen “Ten minste drie keer per week”, adviseert Saunders. “Je zult geschrokken zijn, je glans zal drie keer langer duren.” Aan het eind van de dag “is het heel aantrekkelijk voor het oog om glimmende voorwerpen te zien”, voegt ze eraan toe. Dus ga verder … en glans.

Lak die duurt

beeld

Foto door Ben Hassett. Mode-editor: Joanna Hillman

Top coat houdt je manicure intact. Probeer Essie Second Shine Around ($ 8,50). Om een ​​stralend rood zoals dit te krijgen, moet Essie Nail Colour in Forever Yummy ($ 8,50) worden aangebracht. Dolce & Gabbana Intense kleurenglans in Ruby ($ 31,50) is een dramatische aanvulling.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het mei 2015 nummer van Harper’s BAZAAR.

Loading...