How To Spring Clean Your Closet – How To Spring Clean Your Wardrobe

LENTE IS BEGONNEN, en daarmee ook de jaarlijkse drang om je garderobe te updaten. De oversized truien en warme jassen die je afgelopen najaar hebt gekocht, maken nu plaats voor de luchtige silhouetten en vrolijke tinten van het nieuwe seizoen. Maar waar zet je het allemaal neer? En dan is er natuurlijk het vooruitzicht van een zomervakantie en de vaak lastige taak van het strategisch inpakken van koffers met jurken, schoenen, badpakken, accessoires, schoonheidsproducten en outfits voor elke gelegenheid. De sleutels om alles te laten werken: organisatie en efficiëntie. Om ervoor te zorgen dat het seizoen zo stressvrij is als het zou moeten zijn, kunt u verder lezen voor essentiële tips om uw garderobe de komende maanden te organiseren.

BEGIN VROEG Er is geen tijd zoals het heden als het gaat om schoonmaken. “Het is tijd om je schoon te maken als je niet nog een rollend rek in je huis kunt monteren”, grapt Linda Fargo, Senior Vice President Modermanager van Bergdorf Goodman en winkelpresentatie. Om een ​​onvermijdelijk gevoel van overweldigend te voorkomen, moet je een hele dag opzij zetten, net als het weer begint te draaien. “Op die manier heb je de tijd om te beoordelen welke stukken je moet vervangen of erin investeren voor het komende seizoen”, legt Kate Foley, een stylist en bijdragende modedirecteur bij Vestiaire Collective, uit. Door het proces aan het begin van het seizoen te beginnen, kan ook worden beoordeeld of er lagen gelaagd zijn – zoals lichte vesten of vesten – die goed overgaan als het weer verandert.

DEVISE EEN PLAN Neem deel aan een strategie in gedachten. Vaak kan dat plan beginnen met chaos. “Open de kast en haal alles eruit”, adviseert Dee Hilfiger, ontwerper van Dee Ocleppo. “Als je het echt op de juiste manier wilt doen, moet je alles eruit halen en wieden door je hele kast.” Zodra alles in zicht is, sorteert u artikelen in drie stapels: bewaren, opslaan en doneren. “Ik bewaar alles met een sentimentele waarde of een klassiek item dat goed bij alles past en dat jarenlang gedragen kan worden, als een goede blazer die je zeker kunt dragen”, zegt Foley.

OM DE PURGE TE OMKEREN Het is een moeilijke taak om kleding die je al jaren met gemak in je kast (en leven) hebt doorgebracht kwijt te raken, maar als het voorbij is, is het de moeite waard om eventuele tijdelijke aanvallen van verlatingsangst te overwinnen. “Als je iets niet in een jaar hebt gedragen en het is niet van een belangrijk label, gooi die baby er maar gewoon uit”, zegt Claire Distenfeld, eigenaar van Fivestory New York. ‘Je zult niet eens weten dat het weg is, en er is niets zoeter dan een luchtige kast die een boetiek nabootst.’ Foley adviseert om alles wat niet meer past te gooien of komt uit een verleden trend. “Platformschoenen, spijkeroorringen en lange gladiator sandalen beginnen allemaal verouderd te lijken,” zegt ze.

“Als je iets in een jaar niet hebt gedragen, gooi die baby dan gewoon weg”, zegt Claire Distenfeld.

WEES OVERBESTEDEND Voor de belangrijke stukken die voor het seizoen weggaan, gaat een beetje verzorging een lange weg. “Sweaters kunnen lastig zijn om op te slaan, want als ze niet goed worden opgeborgen, veroorzaakt het pilling”, zegt Foley. “Mijn tip is om de spullen wit te wassen voordat je ze opbergt, en ze dan voor een seizoen in een beschermende behuizing te leggen, zoals canvasdozen. Door het katoenen materiaal kunnen de stoffen ademen.” Hilfiger voegt eraan toe: “Je moet ervoor zorgen dat dingen op de juiste manier worden opgeslagen, omdat je zes maanden later geen trek meer wilt hebben en ontdekt dat motten al je mooie jassen hebben opgegeten. Een cederkast is geweldig om dit te vermijden, maar je hebt om het af en toe te schuren om het fris te houden. ” Als het gaat om de duurste items in je garderobe, wees dan niet bang om je tot een professional te wenden. “Bont hoeft niet per se moeilijk op te slaan, maar het is een beetje duur, maar het is het waard”, zegt Distenfeld. “Japonnen zijn hetzelfde als bont: kleren met versieringen en lichte stoffen moeten professioneel worden bewaard.” Voor degenen die liever hun duurdere stukken thuis houden, moet u op zoek gaan naar de koelste en donkerste hoek van uw kast voor de beste plek om bont te bewaren en weg te blijven van plastic kledingzakken, waardoor de vacht zal uitdrogen. Japonnen doen het het beste wanneer ze worden opgehangen aan gevoerde hangers en bewaard in katoenen canvas of mousseline-hoezen.

WEES CREATIEF Alles in topvorm houden is niet altijd even gemakkelijk als vouwen. Voor moeilijk te bewaren items zoals accessoires en zware stukken, moet je soms buiten de kaders denken – letterlijk. “Tassen zijn moeilijk omdat ze allemaal in verschillende maten en vormen zijn”, zegt Hilfiger. “Soms hang ik ze eigenlijk aan hangers, geloof het of niet, anders raken ze verpletterd.” Om minder ruimte te krijgen voor grotere voorwerpen, zoals grote jassen, stelt Foley voor om “eerst alles uit de zakken te halen, alle knopen vast te maken en ze op te bergen in plastic bakken”. Distenfeld beveelt aan naar hoger gelegen gebieden te gaan. “Zoek de hoogste plank in je appartement, degene die je niet eens wist dat je er was”, zegt ze. “Neem een ​​trapladder en leg al je zware, dikke spullen daar neer. Veeg het eerst met antibacteriële doekjes af.” Creativiteit speelt ook een rol bij het opslaan van complexere kledingitems. Een jas-en-broekpak moet als twee afzonderlijke eenheden worden beschouwd en als zodanig worden opgeborgen, waardoor het gemakkelijker is om eruit te trekken als een snelle afzonderlijke oplossing voor een koudere avond.

KLIK OP EEN PROCES Of het nu gaat om een ​​zomervakantie of een zakenreis, het is cruciaal om orde te scheppen. Neem je signaal van Deena Aljuhani Abdulaziz, regisseur en medeoprichter van D’NA boutique in Riyadh, Saoedi-Arabië. “Normaal pak ik al mijn schoenen bij elkaar, elk gevuld met vloeipapier om de vorm te behouden en ingepakt in een stoffen tas”, zegt ze. “Ik groep zwaardere kledingstukken en op maat gemaakte stukken, en ik plaats de lichtste dingen op de top, zodat ze niet geplet worden.” Het helpt ook om te overwegen wat u in het vliegtuig zult dragen om ruimte te besparen en te voorkomen dat u wordt oververpakt. “Ik probeer mijn grootste jas te dragen”, zegt modeconsultant Sofía Sanchez de Betak. “Hetzelfde met laarzen – ik pak een delicaat paar en draag de alledaagse stijl om te reizen.”

NEEM EXTRA VERZORGING Als u een speciaal item als een couture-jurk of een geborduurde handtas hebt die een beetje TLC nodig heeft, hoeft u deze niet thuis te laten. “Tissuepapier is een onderdeel van mijn verpakkingsritueel geworden”, zegt Abdulaziz. Ze stelt voor een vel of twee tussen de vouwen van een kledingstuk te plaatsen, zodat de oppervlakken niet tegen elkaar wrijven. Voor zwaar geconstrueerde stukken, spullen de lijfjes of mouwen en schouders zodat ze hun vorm behouden tijdens het verpakken. Linda Rodin, een stylist en maker van Rodin Olio Lusso, is ook een fan. “Ik leg mijn blouses in vloeipapier zodat ze niet kreukelen en ik gebruik droog, schoner plastic om mijn schoenen in te wikkelen”, zegt ze..

“Ik denk dat je tijdens je verpakking een kleine fantasiereis door je hoofd maakt”, zegt stylist Linda Rodin.

EDIT, EDIT, EDIT Er zijn enkele dingen die erger zijn tijdens een reis dan overbagage. Dat gezegd hebbende, neem even de tijd om een ​​onderscheid te maken tussen de stukken waarvan je weet dat je ze draagt ​​en die je hoopt te dragen. “Ik denk dat je een kleine fantasiereis door je hoofd maakt wanneer je inpakt,” zegt Rodin. De sleutel is om vast te houden aan de dingen die je normaal thuis zou dragen. “Ik probeer mijn all-time favorieten te brengen, de dingen waarvan ik weet dat ze werken met alles of met alles wat ik kan kopen of dragen tijdens de reis,” zegt Sanchez de Betak. Tenslotte, overdrijf het niet. Zoals Abdulaziz zegt: “Verpak wat je je het meest comfortabel en tijdloos voelt.”

Loading...