24 uur met Tom Ford – een dag uit het leven van Tom Ford

4:30 A.M. Ik slaap nooit echt veel en begin vaak mijn dag op dit moment. Als ik heel veel geluk heb en de hele nacht slaap, sta ik misschien om 7:00 op, maar dat is zeldzaam. Het eerste wat ik doe als ik uit bed kom, is mezelf wegen. Ik doe dit elke ochtend, en als ik meer dan twee of drie pond heb opgedaan, probeer ik alleen groenten en fruit te eten voor een paar dagen tot mijn gewicht teruggaat naar mijn ideaal. Ik maak mezelf een groot glas ijskoffie (ik hou niet van warme dranken), ga in een warm bad en drink langzaam van mijn drankje als ik tot leven kom. Vaak lig ik een half uur in het bad en laat ik mijn gedachten afdwalen. Ik vind een bad meditatief en bereid me gewoonlijk op deze manier voor op de dag. Eenmaal uit het bad gooi ik mijn gymkleding naar binnen.

08:00. Normaal gesproken beantwoord ik mijn e-mails. Gemiddeld haal ik ongeveer 100 per dag. Daarna doe ik een beetje werk voordat ik om 8.00 uur met mijn trainer ga trainen. De startpagina op mijn computer is ingesteld op de Daily Beast Cheat Sheet, een uitstekende samenvatting van het nieuws van de dag uit verschillende publicaties over de hele wereld. Ik traint thuis in een sportschool met Pilates-apparatuur, cardio-apparatuur en losse gewichten. Meestal doe ik ongeveer 30 tot 45 minuten aan cardio en vervolgens een half uur aan crunches, push-ups, stretching en andere oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht, omdat ik snel kan opzwellen als ik meer dan af en toe gewichten gebruik.

9:15 A.M. Na het sporten, heb ik een ontbijt met volkoren muesli of zemelengranen, een halve banaan en verschillende plakjes ananas. Dan neem ik nog een bad, deze keer met zeep, en was mijn haar. Uiteraard gebruik ik mijn eigen schoonheidsproducten; Ik was mijn gezicht met mijn creme-cleanser als mijn huid droog aanvoelt of gelreiniger als mijn huid bijzonder vettig aanvoelt. Ik trim vervolgens mijn baard en borstel mijn haar op zijn plaats. Ik gebruik mijn dagelijkse vochtinbrengende crème en neem mijn kleine make-upborstels om eventuele onvolkomenheden in de huid of donkere kringen met stick foundation (kleur nummer 7) te retoucheren. Ik trok mijn “uniform” aan: een wit overhemd, een donker dasje, een gouden kraagstift, een zwart of donkergrijs single-breasted punt-revers-pak en zwarte pet-toed schoenen. Ik draag elke dag een variant op deze look dat ik in een stad ben. (Mijn andere uniformen zijn voor Santa Fe, Mustique of een skioord.)

Ik draag mijn computer en ander werk naar kantoor in een van mijn zwarte leren tassen. Omdat ik zelden in Londen loop, draag ik nooit een jas. Eigenlijk loop ik veel meer in New York. In LA en Santa Fe rijd ik. Ik heb een chauffeur in Londen omdat ik een beetje dyslectisch ben en niet in het VK kan rijden; het verkeer verloopt immers andersom dan in de Verenigde Staten. Een Internationale Herald Tribune wacht altijd op mij; Ik vind het de perfecte krant voor mij, behoorlijk gecomprimeerd met een snel globaal perspectief op het nieuws. Het lezen of afromen van het papier kost me meestal precies dezelfde tijd die ik nodig heb om van mijn huis naar mijn kantoor te komen. Ik draag geen telefoon bij me omdat ik een hekel heb aan praten aan de telefoon en vooral haat heb om op mobiele telefoons te praten. Ik heb wel een iPhone, maar ik gebruik hem voornamelijk voor muziek en als een camera. In geval van nood, gebruik ik het natuurlijk als een telefoon. Ik weet niet echt zeker wat mijn nummer is. Ik heb een iPad maar gebruik hem alleen voor het lezen van boeken of scenario’s, en ik draag mijn MacBook Air overal mee naar toe.

10:00. Ik kom meestal om 10.00 uur op kantoor aan. Ik heb een zwak voor donuts en bederf mijn dieet vaak volledig door een donut of twee te eten wanneer ik aankom.

Als president en CEO van het bedrijf breng ik een groot deel van mijn dag door in zakelijke en ontwerpvergaderingen. Dit kunnen dameskleren zijn, herenaccessoires, prototypes van handtassen, accessoires voor schoeisel, vergaderingen voor het ontwerpen van sieraden, cosmetica-besprekingen of vergaderingen met brillen. Ik werk op dezelfde dag aan verschillende productcategorieën. Mijn executive team is verspreid over de hele wereld, in Londen, New York, Los Angeles, Milaan, Florence, Hong Kong en Tokio kantoren. Daarom zijn onze vergaderingen vaak via Skype.

13:00. Ik heb een hekel aan lunch tijdens een werkdag omdat het mijn tempo vertraagt ​​en mijn ritme ruïneert. Ik eet het liefst achter mijn bureau. Eigenlijk loop ik rond in de ontwerpstudio met een bord in mijn hand terwijl ik eet, bijvoorbeeld, zalmsashimi en een salade van tomaten en mozzarella. Ik heb vaak een beetje donkere chocolade na de lunch.

6:00 P.M. De meeste nachten werk ik op kantoor op elk moment tussen 6.00 en 8.00 uur, afhankelijk van het feit of ik al dan niet uit eten ga. Als ik ‘s nachts moet uitgaan, wat ik ongeveer vier avonden per week doe, probeer ik een dutje van 45 minuten te doen, heb ik nog een warm bad en trek ik een schoon shirt aan.

20:00. Ik ben niet iemand die van cocktailparty’s of grote diners houdt, maar ik moet ze vaak bijwonen. Ik prefereer heel kleine diners met goede vrienden. Ik eet de meeste avonden in dezelfde restaurants in Londen: Scott’s, No. 35, J. Sheekey, Mark’s Club, Harry’s Bar of Cut at 45 Park Lane. Als ik eerst iemand ontmoet voor een drankje, ga ik altijd graag naar de Fumoir bij Claridge’s. Mijn favoriete avonden worden eigenlijk thuis doorgebracht. Richard [Buckley, Ford’s partner van 25 jaar] is een geweldige kok, en ik hou van eten in de keuken met alleen wij twee en de honden.

10:30 P.M. Als we thuiskomen na een avondje uit, lopen Richard en ik de honden rond Grosvenor Square en gaan dan naar bed. Geloof het of niet, ik neem meestal nog een warm bad en was mijn gezicht. Dan kijken we een beetje televisie (meestal dingen die we hebben opgenomen) of lezen en gaan slapen. Ik draag niets in bed. Ik draag zelfs zelden kleren als ik thuis ben.

MIDDERNACHT Ik lig meestal in bed en met een beetje geluk krijg ik een paar uur slaap!

Loading...