Jennifer Lawrence channelt Elizabeth Hurley in die veiligheidsspeldjurk

Jennifer Lawrence in Versace

Getty Images

Gezien het feit dat het slechts dinsdag is, heeft Jennifer Lawrence een behoorlijk week in de mode terwijl ze haar nieuwe film promoot, Rode mus – en haar nieuwste look is misschien wel onze favoriet.

Na op zondagavond te hebben gekozen voor elegantie en minimalisme in Dior bij de Baftas en een glinsterende prinsesjurk voor de première van gisteren, woonde ze vandaag de fotooproep van de film in Londen bij in een zwarte Versace-jurk die de nu iconische jurk van Elizabeth Hurley in 1994 weergalmde..

De jurk, die uit de voor-herfst / winter 2018-collectie van Versace komt, is een laag uitgesneden, nauwsluitend fluwelen ontwerp met gouden knopen en gekruiste bandjes aan de achterkant. Sensationeel, Lawrence combineerde de look met simpele zwarte hakken, een gouden armband en rokerige oogmake-up. Ze voegde circulaire zonnebrillen en een zwarte jas toe toen ze op weg was naar het evenement.

Jennifer Lawrence

Getty Images

Hoewel de jurk geen exacte replica is van Hurley’s beroemde jurk, zijn er een aantal belangrijke overeenkomsten, waaronder de gouden accenten, de beenspleet en het nauwsluitende, laag uitgesneden lijfje aan de bovenkant van de jurk.

Jennifer Lawrence and Elizabeth Hurley

Getty Images

Hurley droeg de jurk bijna 24 jaar geleden naar de première van de nieuwe film van haar toenmalige vriend Hugh Grant, Vier bruiloften en een begrafenis. Toen ze over de jurk sprak, zei ze: “Anders dan veel andere ontwerpers ontwerpt Versace kleren die de vrouwelijke vorm vieren in plaats van deze te elimineren.”

De jurk is de geschiedenis ingegaan als een van de meest beroemde aller tijden – en is bij veel gelegenheden opnieuw bekeken, onder andere door Lady Gaga toen ze Donatella Versace ontmoette in Milaan in 2012.

Loading...