Cara Memohon Undereye Concealer – Bagaimana Meliputi Lingkaran Gelap

Concealer bawah mata menimbulkan cabaran tidak kira musim: Pada musim panas, ia cair pada waktu anda sampai ke pejabat; pada musim sejuk, ia cenderung untuk menetap di garisan dan kelihatan kering dan berkeringat. Tetapi mengekalkan bulatan gelap anda dibungkus sepanjang hari tidak perlu menjadi peperangan, anda hanya perlu mempunyai trik yang betul dalam arsenal kecantikan anda untuk mengekalkan kesegaran tidur selama 8 jam (walaupun jika anda sedang bekerja keras- malam Netflix binge.)

gambar
.

Langkah pertama dalam mengekalkan concealer anda yang kelihatan sempurna sepanjang hari adalah menjaga kulit yang lembut, dehidrasi terdedah kepada kulit. Mengekalkan tahap penghidratan anda akan membantu mengekalkan keluasan kawasan anda dengan lebih lancar dan membuat penyembuh lebih mudah terdedah kepada garis-garis, jadi pastikan anda menyiapkan kulit anda dengan krim mata: sekali pada waktu malam, dan sekali lagi 10-15 minit sebelum anda mula menggunakan solek anda. Semasa bulan-bulan musim panas, krim mata yang berkilauan dan ringan (kami suka Gel Eye Lotus yang segar boleh menjadi tempat tidur anda dan juga ritual pagi anda, apabila suhu jatuh, beralih keluar dos kelembapan PM anda untuk versi yang lebih berat, seperti Krim Pembaikan Mata Tambahan Bobbi Brown (tetapi tetap dengan versi cahaya di AM.)

gambar
.

Apabila pelembap anda telah diserap sepenuhnya, anda sudah bersedia untuk mula menyapu pada concealer. Cari rumus yang ringan dan reflektif (bukan dempul tebal, penutup debu) yang hanya sedikit lebih ringan daripada skintone semulajadi anda; pergi lebih dari satu hingga dua warna yang lebih ringan boleh membiarkan anda dengan mata raccoon terbalik yang sama seperti yang jelas sebagai lingkaran hitam un-doktor. “Teknik kegemaran saya untuk mencerahkan dan meringankan kawasan undereye adalah dengan menggunakan concealer yang mempunyai sedikit kehangatan daripada yang saya akan gunakan di kawasan lain di muka,” kata artis solek Michael Ashton, “Produk dengan baki perhiasan lembut mana-mana lingkaran gelap pelanggan mungkin ada dan membantu mereka melihat dengan baik berehat dan permaidani merah bersedia. “

gambar
.

Artis solek Tim Quinn mengesyorkan memohon concealer anda dalam sengkang kecil yang mengalir dari sudut dalaman mata. “Fikirkan mereka sebagai sinar cahaya yang turun dan keluar dari bawah,” katanya. Dengan jari cincin anda (jari tangan kamu yang paling baik, tidak tahu) atau span campuran, keluarkan tali pinggang dalam paip lembut untuk mengelakkan Satu aplikasi yang aneh, skintip berminyak mungkin mendapati penyemburnya mahu melenyapkan pada tengah hari (atau pertengahan pagi), jadi cubalah menetapkan pen concealer dengan, “sentuhan sedikit serbuk lentur yang longgar, hanya berbisik,” kata Quinn.

gambar
.

Mahu insurans anti-lipatan tambahan sedikit? Ambil halaman dari buku Ashton dan surut krim mata pagi anda untuk sesuatu yang sedikit lebih besar: primer eyeshadow. “Saya sering mendapati bahawa serbuk terlalu banyak di bawah mata berakhir dengan menonjolkan garis halus, tidak kira berapa umur anda. Dengan menggunakan primer sebagai pembayang mata sebagai pangkalan sebelum menyembunyikan kawasan undereye, ia tidak hanya membantu produk untuk tetap berada di tempat, ia menghasilkan tekstur satin halus yang masih kelihatan muda dan segar, “jelas Ashton, yang menyukai Marc Jacobs Beauty Under (Cover ) Mata Primer terbaik (Ashton adalah duta untuk jenama.) Dia mencadangkan memohon primer sebagai langkah pertama dalam rejimen pelembap pagi anda supaya ia mempunyai banyak masa untuk mengerjakan sihirnya sebelum anda mula menggunakan concealer.

Sekiranya anda mendapati penindas anda masih terdedah kepada perjalanan, letakkan tongkat penyembunyikan dan ambil krim. Lapisan pada lebih banyak concealer boleh meninggalkan undereyes anda mencari cakey dan membuat beg mengambil lebih besar, jadi sebaliknya dab pada sentuhan pelembap di tepi undereye anda dan campuran ke arah hidung anda untuk merevitalisasi formula tanpa menambah satu tan produk.

gambar
Kesopanan: Segar

Segar Lotus Eye Gel, $ 48, nordstrom.com.

SHOP

gambar
Kesopanan: Bobbi Brown

Bobbi Brown Krim Pembaikan Mata Ekstra, $ 74, nordstrom.com.

SHOP

gambar
Kesopanan: Marc Jacobs

Marc Jacobs Kecantikan Di bawah (penutup) Menyempurnakan Primer Mata Kelapa, $ 26, sephora.com.

SHOP

Loading...