Artis Alex Hanks – Sekutu Pameran Baru

gambar

BFAnyc.com

Terdapat yang pertama untuk semua, seperti yang mereka katakan-biasanya tidak pergi serta pameran potret-potret pelukis Alex Hank yang berpaling. Bukan sahaja dia meyakinkan orang seperti Charlotte Rampling dan Christopher Walken untuk duduk untuknya, namun persembahan itu dibuka di 548 West 22nd Street di bekas Pusat Dia untuk
ruang Kesenian di Chelsea, dengan lilin yang diterangi lilin pada hari Jumaat yang dihoskan oleh pakar seni Ana Sokoloff dan Rossana Lerdo.

Para tetamu termasuk Dree Hemingway, Gay Talese, Yvonne Force Villareal, Anh Duong, dan Alexander dan Lisa Vreeland berkumpul untuk merayakan Hank dan Rampling pada jamuan makan malam oleh Hotel Americano.

Artis yang berasal dari Mexico, yang berasal dari New York, duduk dengan Harper’s Bazaar untuk bercakap tentang cintanya untuk cat, mengesan subjeknya di IMDb, dan tinggal bersama potretnya.

Harper’s Bazaar: Apa yang membuat anda menukar dari fotografi ke lukisan?

Alex Hank: Lukisan dan lukisan selalu menjadi cabaran utama bagi saya. Saya akhirnya memutuskan untuk merenung diri dalam lukisan dengan serius kira-kira 3 tahun lalu.

HB: Apakah cabaran terbesar yang pernah anda hadapi dalam menukar media?

AH: Media itu sendiri, saya selalu mengatakan bahawa tiada penipuan dalam cat minyak; ia meninggalkan bilik tanpa kesilapan dan sangat berisiko apabila melakukan potret. Anda boleh merosakkan muka, kontur, dengan satu kuas. Tetapi saya sangat suka dengan minyak. Saya benar-benar melihat diri saya melakukannya sepanjang hayat saya.

HB: Apakah proses anda di belakang setiap lukisan??

AH: Saya menembak semua subjek saya sendiri, dan saya sangat menyukai pengalaman bertemu dengan mereka masing-masing dan memotret mereka, walaupun pertemuan itu adalah penembak gambar ringkas. Saya mengambil 200 hingga 400 imej tempat duduk saya, dan kemudian memilih yang benar-benar bercakap dengan saya. Sebaik sahaja saya melihatnya dan tidak sabar untuk melukisnya. Saya mula dengan memindahkan imej ke kanvas melalui lakaran arang pada kanvas yang saya lakukan pada satu petang. Kemudian saya biasanya membiarkan arang duduk selama beberapa hari supaya saya dapat membayangkan minyak di atasnya. Dan juga untuk menikmatinya. Sesetengah charcoals sangat cantik saya hampir mahu meninggalkan mereka tidak disentuh, sama seperti mereka. Tetapi kemudian hasutan itu datang dan saya melukis wajah sebenar, saya melukisnya pada satu petang. Saya biarkan ia duduk lagi selama beberapa hari dan kemudian melakukan latar belakang.

HB: Bagaimana anda tahu Charlotte?

AH: Prosesnya sama dengan Christopher Walken dan penjaga lain. Saya mendapat akses kepada ejennya melalui laman IMDb. E-mel saya dikemukakan kepadanya dan tidak lama selepas saya dalam perjalanan ke Paris untuk berjumpa dengannya di rumahnya untuk melakukan pemotretan gambar untuk potret.

HB: Apa hubungannya dengannya? Adakah anda saraf?

AH: Ia benar-benar hampir pasti untuk bekerja dengannya. Tetapi anda perlu mendapatkan kerja yang dilakukan, dan dilakukan dengan baik. Anda mempunyai peluang yang unik ini dan anda perlu merebutnya! Dia benar-benar hebat dan murah hati dengan masa dia membenarkan saya memotretnya di rumahnya. Apabila saya menamatkan potretnya, saya menghantar gambar kepadanya dan dia menjawab, bukan sahaja dengan kata-kata yang sangat baik tetapi juga menyatakan rasa ingin tahu dan daya tarikan tentang potretnya dan projeknya secara keseluruhan. Kami benar-benar telah membangunkan sambungan yang menakjubkan dan persahabatan.

HB: Kenapa anda panggil persembahan itu Rakan sebilik?

AH: Nah, seorang kawan baik saya tinggal di studio saya dan terdapat bilik tidur kecil di sana. Saya mula melukis potret dan kami sering bercakap tentang siapa “rakan sebilik” barunya. Masa berlalu dan kemudian terdapat lebih daripada 25 rakan sebilik pelbagai saiz di studio yang tinggal bersamanya. Dalam bercakap mengenai pameran, Ana Sokoloff memutuskan untuk mengekalkan tajuk untuk keseluruhan siri. Saya secara peribadi suka bahawa ia menambah sedikit humor kepada projek, khususnya kerana sesetengah daripada mereka boleh menjadi agak gelap!!

Loading...