Lena Waithe droeg een Pride Flag Cape voor het thema van het Met Gala-katholicisme

Lena Waithe maakt graag geschiedenis. Ze was de eerste zwarte vrouwelijke winnaar voor komedie schrijven op de Emmy’s dit afgelopen awardseizoen, en nu neemt ze het Met Gala-tapijt om een ​​verklaring af te leggen die geen uitleg behoeft. De schrijver kwam op het rode Gala-tapijt met het katholicisme-thema in een cape gemaakt van de LGBTQ Pride-vlag.

beeld

Getty Images

Hoewel de katholieke kerk talloze modemomenten heeft opgeleverd, neemt sierlijkheid bescheidenheid aan, en silhouetten die eeuwenlang de mode hebben beïnvloed, het staat ook aan de basis van enkele van de meest anti-homo bewegingen van onze cultuur. Vanavond, toen de meeste actrices, modellen en It-meiden kwamen met het dragen van ruimere jurken met accessoires versierd met vergulde hoofdstukken en sluiers, koos Waithe voor een regenboogkleurige uitspraak, gedragen over een eenvoudige zwarte smoking..

Bekijk dit bericht op Instagram

#MetBehavior * dit epische moment van verzet werd je aangeboden door @carolinaherrera *

Een bericht gedeeld door Lena Waithe (@lenawaithe)

Zowel haar pak als de cape zijn ontworpen door Wes Gordon voor Carolina Herrera, een vertrek naar een designhuis dat vooral bekend staat om adembenemende baljurken, silhouetten met korsetten en grote ingangen. Het huis detailleerde zijn werk aan de ronde van Met Gala-ontwerpen van dit seizoen op het Carolina Herrera-blog, waarin stond dat Waithe’s cape niet alleen een politieke verklaring was, maar ook een knipoog naar de modegeschiedenis, namelijk de laatste show van mevrouw Herrera als Creative Director van haar naamgenoot huis.

“Het vieren van de traditie van het huis van gekleurde strepen, het pak is een vrolijk spel van verzadigde tinten.” Creatief directeur Wes Gordon werkte nauw samen met de drager om een ​​look te creëren die haar persoonlijkheid weerspiegelde .Het zou altijd een pak zijn, maar wat een aanvulling zou zijn Zou er een mantel, een lange jas, een cape zijn? Door een uitwisseling van schetsen en ideeën, vestigde het huis zich op gedurfde strepen in fonkelende zijde, een knipoog naar de herfstbalancering van Fall 2018. Kleurrijke striping is al lang een code van het huis, en dus is het een genot om deze gelukkige combinatie van kleuren uit te breiden naar de MET Gala rode loper. “

Naast Waithe ontwierp Gordon ook een rode jurk voor Amber Heard, met wie hij op de rode loper liep.

Loading...