Cara membuat gaya rambut anda

gambar

Laura Haddock di BAFTA, rambut gaya Charles Worthington, dengan suami Sam Claflin. Gambar: Getty Images

Ini masalah biasa: rambut rapi rambut anda kelihatan sempurna di rumah, tetapi pada masa anda tiba di destinasi anda, keriting telah jatuh, pengemudian telah dibatalkan atau pukulan telah jatuh dengan jelas rata.

Bagi mereka yang tidak mempunyai masa atau kecenderungan untuk melawat salon setiap minggu, kami meminta pendandan rambut Charles Worthington – bertanggungjawab terhadap beberapa gaya cantik yang dilihat pada karpet merah BAFTA tahun ini – untuk berkongsi rahsia untuk membuat rambut memegang sepanjang malam.

“Untuk acara yang besar, ini semua tentang mengawal, menetapkan dan mengekalkan – sangat berbeza dengan apa yang biasanya anda minta di salon,” katanya kepada kami. “Anda perlu membuat jumlah dan bahan, dan banyak lantunan.”

Temui enam fail yang selamat di bawah:

1. Prep hair dengan produk volumising. Yayasan itu adalah kunci – menggunakan dua kali ganda kuantiti yang anda biasanya, anda mahu struture dan tekstur tambahan, terutama jika anda mempunyai rambut halus.

2. Jika anda ingin membuat gelombang yang lembut maka anda perlu bermula dengan curl pasti, kerana ia akan jatuh. Gunakan penyepit atau tongkat untuk kesan maksimum.

3. Biarkan ia sejuk. Selepas tonging, pin keriting sehingga membolehkan mereka menyejuk selama setengah jam – proses penyejukan adalah apa yang membentuk bentuknya.

4. Gunakan banyak serbuk backcombing atau semburan tekstur pada akar. Tidak apa-apa untuk merasa seperti anda mempunyai produk di rambut anda pada kesempatan ini – itulah yang memberi keyakinan kepada anda untuk mengetahui bahawa ia akan memegang.

5. Penyemburan rambut adalah penting. Sama ada syarikat memegang gaya tebal, updo atau memegang fleksibel untuk gelombang yang lebih lembut – pilih dengan teliti.

6. Selesai dengan semburan bersinar. Ia akan memberikan gaya yang berkualiti tinggi berkilauan, menjadikan rambut anda kelihatan lebih indah dan lebih sihat.

Charles Worthington menyiapkan rambut Sienna Guillory sebelum BAFTA. Gambar ihsan Charles Worthington.

***

LEBIH KECANTIKAN

Bobs selebriti terbaik

Bagaimana untuk mencapai lantunan yang sihat ke rambut anda

BAFTAS 2015: Kecantikan bulat-up

Loading...