Laduree Bubblegum Macaron Recipe – Book Recipe Ladurée Macarons

gambar

Courtesy Laduree

gambar

Courtesy Laduree

Apa yang berlaku dalam pembuatan macaron Ladurée? Di dalam dunia pastri, macarons Ladurée dapat dibandingkan dengan pakaian haute couture-itulah sebabnya kami menyukai penafsiran bubblegum yang dicipta dengan kerjasama Alber Elbaz dari Lanvin. Proses itu memakan masa dan perkara-perkara harus “tepat,” tetapi pada akhirnya, ia berbaloi. Di bawah, resipi eksklusif dari buku baru Ladurée, Ladurée Macarons (boleh didapati hari ini), yang merangkumi lebih daripada 80 resipi macaron yang berbeza, dari kolaborasi pereka kepada macarons bermusim dan champagne dan teh pasangan.

Lanvin Bubblegum Macarons, menggunakan pangkalan Ladron Almond macaron:

Membuat kira-kira. 50

Sediakan: 1h 20min
Masak: 14 min
Dinginkan: 12h

Pengisian bubblegum marshmallow:

– 1 ¾ s tepung ATAU 5 helaian (10 g) gelatin
– ⅔ gula (120 g) gula kastor
– 2 ½ sudu besar. (40 g) air
– 3 ¼ oz (90 g) gula terbalik
– 1 sudu besar (15 ml) bubblegum perasa

Cangkang Macaron:
– 2 gelas (275 g) badam tanah (tepung)
– 2 cawan + 1 sudu besar (250 g) gula pengilang (icing)
– 6 ½ putih telur, pada suhu bilik.
– 1 cawan + 1 sudu besar (210 g) gula castor
– Pewarna merah, plum atau pewarna makanan oren

Peralatan:
– Periuk kecil
– Pemproses makanan
– Spatula yang fleksibel
– Termometer gula-gula digital
– Pengadun Stand Elektrik
– Lampiran kepingan
– Piping bag dipasang dengan tip biasa ½ inci (10 mm)

Cangkang Macaron:

1) Campurkan almond tanah dan gula (icing) gula dalam pemproses makanan. Pulse ke serbuk halus kemudian, ayam.

2) Dalam mangkuk kering bersih, pukul 6 putih telur sehingga lembut. Tambah satu pertiga daripada gula; pukul selama kira-kira 1 minit sehingga dibubarkan. Tambah setengah gula yang tinggal; teruskan pukul selama 1 minit. Masukkan gula yang lain, pukul sebentar hingga teguh, bentuk puncak berkilat. (Pada ketika ini, tambah pewarna makanan seperti yang ditunjukkan dalam resipi yang disediakan.) Gunakan spatula untuk melipat lembut campuran campuran almond-gula ke dalam putih telur yang dipandu. Dalam mangkuk kecil, pukul 1/2 telur putih sehingga berbuih; kacau ke dalam adunan shell macaron badam untuk melembapkan dan melembutkannya.

3) Sendok adunan ke dalam beg paip yang dilengkapi dengan hujung biasa. Tutup lembaran penaik dengan kertas kertas; paip kecil, jarak jauh 1/2 inci (3-4 cm) pusingan adunan ke atasnya. Keluarkan ketul api pada permukaan kerja untuk menyebarkan bulat. Sediakan penguncian selama 10 minit untuk membolehkan kerak membentuk. Panaskan oven hingga 300 ° F, 150 ° C, atau tanda gas 2. Bakar cangkang selama 14-15 minit.

4) Keluarkan lembaran penaik dari ketuhar, dengan teliti angkat sudut kertas kertas, dan gunakan gelas kecil, tuang sedikit air di antara kertas dan lembaran penaik panas. Jangan gunakan terlalu banyak air atau cengkerang akan menjadi basah – kelembapan dan wap yang dihasilkan akan membantu menghilangkan cengkerang dengan lebih mudah apabila sejuk. Berhati-hati mengangkat separuh cengkerang sejuk dari kertas kertas dan tempat, sebelah rata ke atas, di atas pinggan.

Pengisian Macaron:

1) Sediakan pengisian gelendong-gel marshmallow. Jika menggunakan gelatin, serbuk dalam 1 sudu besar (15 ml) air sejuk selama 5 minit. Atau, keluarkan gelatine lembaran dalam air sejuk selama 10 minit.

2) Letakkan gula, air dan 1 oz (40 g) gula terbalik dalam periuk kecil, hanya kacau sehingga gula larut kemudian, masak sehingga mendidih. Masak sehingga suhu sirap adalah 230 F (110 C). Sesuaikan pengadun dengan lampiran haik. Kencangkan air berlebihan dari gelatine lembaran. Campurkan gelatin dan gula terbalik dalam mangkuk pengadun. Dengan pengadun yang berjalan pada kelajuan sederhana, tuangkan sirap panas ke bawah ke dalam mangkuk ke dalam campuran gula dalam gelatin. Meningkatkan kelajuan dan terus mengalahkan selama 10 minit sehingga suhu penyediaan sejuk menjadi 104 F (40 C). Masukkan rasa perasa gelembung.

3) Sendok marshmallow gelembung gula ke dalam beg pipa yang dipasang dengan hujung biasa. Paip gundukan kecil mengisi bahagian rata setengah cangkerang; tutup dengan cangkang yang masih ada.

Dinginkankan macaron untuk sekurang-kurangnya 12 jam sebelum disajikan.

Loading...