Best Red Sparkling Wine – Best Wain Red Sparkling for Fall

Dengan musim kemarau yang penuh dan musim rosemah berakhir, apakah minuman yang kita akan beralih ke seterusnya? Banyak yang mula menarik ke arah Cabernet Sauvignon dan Pinot Noir ketika suhu jatuh, tetapi bagaimana pula dengan malam-malam ketika anda tidak merasa tuangkan penuh lemak, dan mengidam sesuatu yang lebih ringan? Masukkan wain merah berkilauan. Memegang semua nota kering yang merah menawarkan, tetapi mengambil rasa yang lebih mulia untuk gelembung, ini adalah musim yang sempurna di antara. Pikirkan tekstur halus, halus, yang menyegarkan sebagai wain berkelah klasik, tetapi dengan kualiti kaya yang tidak menjerit musim panas.

Red berkilau yang paling biasa ialah Lambrusco, yang diperbuat daripada varieti anggur Tuscan. Selalunya berkhidmat frizzante, meminta kedai wain atau bartender tempatan anda untuk Lambrusco adalah cara paling cepat untuk merasai cinta anda untuk merah yang bertubuh penuh, tetapi hasrat anda untuk sesuatu yang lebih menyegarkan daripada kaca di bilik. Jauh lebih fleksibel daripada berkilau putih, bubblies ini lebih cenderung untuk menembusi pasta merosakkan, daging merah dan sayur-sayuran akar panggang yang jatuh.

“Perkara yang menarik mengenai merah berkilauan, ialah gelembung-gelembung itu adalah apa yang sebenarnya boleh mengubah wain dari merah purata anda ke sesuatu yang istimewa. Ia mempunyai kedua-dua tanin dan kedalaman yang anda dapatkan dari wain merah, dan kesegaran yang segar dari mulut klasik. Gelembung mengangkat aromatik dan mendorong mereka keluar dari gelas sambil mengubah penampilan kering biasa yang berkaitan dengan warna merah menjadi pop keriting yang menyenangkan, “kata Brian Smith, Ketua Pegawai Wain & Pengasas bersama Winc.

Oleh itu, ambil baju, pakaian ringan dan roti bakar yang pertama musim gugur dengan merah.

Best In Bubbly…

gambar

Kesopanan

Lini 910 ‘Labrusca’ Lambrusco Rosso Emilia, $ 13, wineworksonline.com; Au-Delà Sparkling Dolcetto, $ 22, winc.com; Chandon Sparkling Red, $ 30, chandon.com; Banfi Rosa Regale Brachetto, $ 20, wine.com.

Loading...