Massimo Giorgetti daripada MSGM – Temubual Pereka

gambar

Mahasuci my-wardrobe.com

Dengan risiko spekulasi, kami berhujah bahawa apabila kebanyakan orang berfikir fesyen Itali, ia mempunyai jenama mewah yang bertingkat dengan mata harga yang tinggi untuk dipadankan dalam fikiran. Mendapatkan gaya Milan Milan yang hampir tidak didaftarkan di pasaran kontemporari dengan cara seorang gadis boleh mendapatkan gelaran fesyen Paris dari Maje atau Sandro. Satu orang Itali yang pandai melihat lubang di pasaran dan mengisinya dengan MSGM. Dilancarkan oleh bekas DJ Massimo Giorgetti pada tahun 2009, jenama ini mengkhususkan diri dalam pakaian, pola digital dan bentuk yang menarik dan inovatif. Ia muda, menyeronokkan, moden dan oleh itu disukai oleh set blog fashion. Baca terus untuk wawasan dari Giorgetti yang penuh semangat atas cintanya terhadap muzik, warna dan Alexa Chung.

Harper’s Bazaar: Jenama anda telah berkembang dengan cepat. Mengapa anda berfikir pengguna dan editor yang ditarik ke MSGM, ruang apa yang anda fikir ia diisi di pasaran?

Massimo Giorgetti: MSGM telah berkembang dengan cepat kerana saya fikir ia menjangkakan trend dan menawarkan sesuatu yang baru.
Membentangkan koleksi pada tahun 2009 dengan cetakan psychedelic yang dilakukan oleh komputer dan dalam warna-warna pendarfluor adalah rahsia kejayaan segera MSGM.
Selain itu, dari awal lagi kita ingin mencipta koleksi kontemporari – yang bukan sesuatu yang sangat biasa di Itali pada masa itu – dan mendapatkan mesej segera, memandangkan kesan bahawa rangkaian sosial telah.
Saya rasa pasaran sedang menunggu produk seperti kita; ramai orang muda sudah mendapat idea lebih banyak dari Internet berbanding dari halaman majalah.
MSGM benar-benar dicipta untuk orang awam muda yang memuja fesyen tetapi bukan hamba kepada label pereka, orang awam yang suka berani dan suka diberi perhatian.

HB: Beritahu saya tentang cinta muzik anda, band apa yang memberi inspirasi kepada anda? Siapakah yang berada di iPod anda sekarang??

MG: Sehingga 5 tahun yang lalu saya adalah seorang DJ, ia lebih hobi daripada pekerjaan tetapi muzik adalah segalanya untuk saya!
Saya tidak boleh bangun pada waktu pagi tanpa muzik keras di rumah. Ia memberikan saya tenaga, positiviti dan ia membuatkan saya ketakutan dan kebimbangan hilang.
Muzik memberi saya keberanian.
Dalam koleksi pertama untuk Spring / Summer 2010 terdapat cetakan ‘Electrocardiogram Acid Multicolor’ yang dicipta semasa mendengar ‘Di Rumah ini di Ice”by Clap Your Hands Say Yeah. Kemudian ada MGMT, The Strokes (saya gila tentang Julian Casablancas) dan Artik Monyet (saya memuja Alex Turner).
Sekarang saya mendengar Fun banyak dan Monster dan Lelaki.

HB: Siapa yang anda anggap sebagai gadis MSGM?

MG: Gadis MSGM masih muda dan suka fesyen dengan modal F.
Dia sangat bergaya tanpa menjadi mangsa fesyen.
Dia sangat dimaklumkan dan berhubung dengan segala-galanya.
Dia seorang gadis yang berani dan tidak sopan – agak seperti koleksi MSGM sendiri.

HB: Pada mulanya, anda mahu melancarkan jenama anda sendiri?

MG: Ia mengambil masa dua orang sahabat yang dipercayai dan orang yang dikasihi, ketiga-tiga mereka sangat dekat dengan saya, untuk meyakinkan saya bahawa saya sudah bersedia untuk mengambil pengembaraan ini.
Pada mulanya kita semua akan menjadi rakan sekutu.
Kemudian kami turun hingga dua. Dan selepas itu saya sendiri.

HB: Apa maksud MSGM?

MG: MSGM adalah inisial dari tiga orang dan saya sendiri.
Ia juga sepadan dengan semacam bermain di atas nama dan nama keluarga saya.
Lebih-lebih lagi apabila nama MSGM sedang dipikirkan, saya selalu mendengar album ‘Orakular Spectacular’ oleh MGMT.
Jenama saya tidak boleh dipanggil apa-apa lagi.

HB: Betapa pentingnya anda merasakan perwakilan gaya jalanan untuk jenama sekarang?

MG: Saya fikir ia asas.
Sudah menjadi norma untuk melihat foto-foto pakaian yang dipakai oleh orang muda di jalanan, blogger, wartawan dan pembeli di pertunjukan. Penonton secara semula jadi mahu dapat berpakaian dengan cara yang sama.

HB: Adakah ada selebriti di radar anda yang anda akan suka melihat pakaian anda?

MG: Ada satu perkara yang saya suka … Alexa Chung.
Juga saya sangat berminat dengan berpakaian stylists, editor fesyen dan blogger. Saya menganggap diri saya sangat bernasib baik kerana ramai daripada mereka sudah menjadi peminat MSGM.

HB: Apa yang ada pada fikiran anda untuk Kejatuhan 2012?

MG: Untuk musim gugur 2012 saya ingin mencampur graf keras Pergerakan Memphis dengan unsur-unsur yang paling romantis dan feminin: mawar. Dan saya melakukan eksperimen ini dengan kemungkinan bahan yang paling moden, Neoprena.
Cetakan dalam koleksi juga pada kain peluh.
Eksperimen itu adalah hit: sweatshirts dicetak MSGM praktikal tidak dapat dikendalikan!
Untuk petang, saya mencetak beberapa kain duchess sutera dan gazar dengan reka bentuk bunga api.

HB: Beritahu saya tentang koleksi terbaru anda.

MG: Koleksi terkini untuk Spring 2013 adalah untuk saya percubaan lain. Saya merasakan suasana etnik, dengan safari dan tentera tetapi mahu mengelakkan kesan déjà vu…
Oleh itu, saya mengambil beberapa cetakan Afrika, Navajo dan Kashmir dan saya redida mereka dengan elemen grafik Memphis, mengisi mereka dengan warna-warna cerah seperti oren, pirus, merah jambu dan biru muda. Kemudian saya mencetak cetakan dengan panthers dan monyet pada mereka.
Semuanya selesai dengan sentuhan Jepun (pakaian kimono, baju kimono dan jaket) dan tentera.
Saya harap saya berjaya mewujudkan sesuatu yang moden dan tidak dapat diramalkan.

HB: Apa yang anda lakukan apabila anda tidak bekerja?

MG: Saya pergi ke gym, saya berenang dan saya berjoging. Kemudian saya menonton banyak siri TV dalam streaming, saya pergi ke pawagam banyak dan membaca (malangnya tidak cukup …). Saya suka memasak dan mengatur makan malam dengan rakan-rakan.

HB: Tempat percutian kegemaran?

MG: Di laut, dengan bot berlayar atau katamaran.
Musim panas ini, saya menghabiskan dua minggu di dalam dan sekitar Kepulauan Eolie pada katamaran.
Pulau-pulau tidak dapat dilupakan.

HB: Adakah anda berfikir tentang MSGM sebagai jenama Itali? Mengapa atau mengapa tidak?

MG: Ya, MSGM adalah jenama Itali yang baru muncul.
Itali kerana ia berpusat di Milan dan kerana ia benar-benar dibuat di Itali. Tetapi pada masa yang sama saya suka memikirkannya sebagai jenama antarabangsa kerana sudah menjual di 300 kedai di seluruh dunia!

Cerita Berkaitan: Bersinar: 15 Metalik untuk Dipakai untuk Spring

Butiran MSGM Fall 2012 di atas boleh didapati di my-wardrobe.com sekarang.

Loading...