Di dalam Givenchy’s New York City Flagship

Hanya pada masanya untuk fesyen minggu, Givenchy telah mendakwa tempatnya di Madison Avenue, New York City-yang terletak di antara pemain utama seperti Bergdorf Goodman dan Barneys New York.

Pengarah kreatif Riccardo Tisci merancang ruang kaki-1.312 kaki persegi. Pedalamannya adalah minimalis, tetapi anggun, dengan hiasan kayu gelap dan kempen Givenchy hitam dan putih yang ditiup. Walau bagaimanapun, apa yang tidak digantung adalah pakaian. Daripada berpaut kepada penggantung atau mannequin, koleksi itu dipamerkan untuk dilihat.

gambar

Courtesy Givenchy

“Perjalanan melalui kedai adalah pengalaman baru dan menarik kerana pelawat akan melihat ruang dan bukannya pelbagai barangan,” kata Riccardo Tisci dalam kenyataan akhbar.

Ada juga yang mengatakan langkah pereka ke Big Apple mengingatkan apabila Hubert de Givenchy mula memperkenalkan rupa Paris ke A.S. 65 tahun yang lalu. “Kedai kami adalah pernyataan yang berani mengenai hubungan Givenchy dengan New York, yang bermula pada permulaan Dewan apabila pengasas, Hubert de Givenchy membawa ekspresi Perancis bergaya
dan gaya ke bandar, “kata CEO Givenchy, Philippe Fortunato.

Minggu ini, sejarah mengulangi sendiri, kerana jenama itu ditetapkan untuk menyertai senarai pereka yang membentangkan koleksi musim bunga mereka di Manhattan.

gambar

Courtesy Givenchy

Loading...