Julianne Moore menceritakan tentang kecantikan ‘yang dihasilkan’

Julianne Moore telah berkata mengenai penggunaan penapis Instagram dan keindahan “pembuatan” yang mereka boleh buat.

Pelakon dan L’OréJurucakap al Paris bercakap dengannya Refinery29 mengenai perwakilan kecantikan di media, tetapi meletakkan spin positif pada fenomena photoshopping diri.

Moore berkata: “Apa yang menarik tentang media sosial – dan kanak-kanak belajar terlalu awal juga – adalah gambar-gambar ini dihasilkan. [Kanak-kanak] pergi, ‘Oh saya meletakkan penapis di atasnya, oh saya berdiri dengan cara ini, oh saya itu. ‘ Jadi sebenarnya terdapat pemahaman yang lebih mendalam bahawa imej-imej yang kita makan sehari-hari dibuat, dan mereka belajar kerana mereka dapat mengeluarkan imej mereka. Oleh kerana orang tahu bahawa, saya fikir bahawa dunia telah menjadi lebih mengetahui apa yang Keindahan sebenar adalah: pergerakan ini ke arah meraikannya dalam pengiklanan dan segala-galanya. “

Dia juga menyatakan bahawa dia tidak percaya bahawa perhatian terhadap penampilan anda adalah perkara yang remeh-temeh: “Saya fikir apabila orang mengatakan bahawa kecantikan adalah sepele, mereka mengurangkan konsep itu. Kecantikan adalah subyektif, benar-benar di mata penonton, tetapi kita tertarik kepada apa yang kita temui cantik Kecantikan mempunyai makna visual, tetapi ada juga makna emosional Mereka bersatu tangan. Kecantikan tidak perlu menjadi perkara yang superficial, dan sebenarnya ia tidak! “

Ibu dua, yang baru saja memulakan penggambaran untuk projek terbarunya Wonderstruck, juga menunjukkan sisi negatif pertumbuhan media sosial juga, dengan mengatakan bahawa golongan muda sangat terdedah untuk membuat kesilapan dalam cara mereka menggambarkan diri mereka sendiri.

“Saya rasa malangnya apabila kita masih muda, kita lebih tepat untuk menilai dan cenderung kurang bertoleransi. Saya fikir kita melihat bahawa ia kelihatan dalam media sosial, kerana orang ramai mempunyai suara ini. Saya benar-benar percaya bahawa sesetengah orang yang sama orang yang melakukan perkara ini akan menjadi lebih tua dan pergi seperti, ‘Saya tidak boleh percaya saya berkata demikian.’ Kadang-kadang saya fikir ia adalah refleksi pemuda dan ketidakmampuan, dan baru mula mendengar suara anda dan tidak memahami bagaimana kuat ia adalah.”

***

LEBIH SUKA INI

Gigi Hadid membincangkan Instagram

Instagram diam-diam memperkenalkan algoritma baru

Perayaan filem Cannes 2016

Loading...