Bagaimana untuk menghilangkan lingkaran gelap di bawah mata – sembunyikan bulatan gelap di bawah mata

Tompok timun? Tandakan. Lapan jam tidur? Tandakan. Aplikasi tanpa krim mata tanpa henti? Tandakan. Kami mendapatkannya, anda telah mencuba segala-galanya, namun masih tidak dapat menggoncangkan kebodohan itu di bawah matamu.

Walaupun benar bahawa genetik boleh memainkan peranan, ia juga bernilai mengetahui beberapa helah perdagangan – terutamanya ketika datang untuk menguasai concealer.

Kemungkinannya, sesiapa yang anda fikir telah diberkati dengan kawasan di bawah mata yang ajaib, sebenarnya sangat baik untuk mengetahui di mana – dan bagaimana – untuk menerapkan asas mereka.

Dari menggunakan terlalu gelap teduh concealer untuk memohon terlalu banyak krim mata yang salah, inilah lapan sebab mengapa anda tidak boleh meninggalkan bagasi anda di belakang.

1. Anda perlukan vitamin yang berbeza

Pasti, vitamin C sangat baik untuk mencerahkan tetapi jika anda tidak menyedari kelabu pudar, cuba krim mata yang mengandungi vitamin K. Digunakan dan disayangi oleh pakar bedah kosmetik, ia menghalang memar dan meneutralkan sebarang ungu pada kulit. Kami suka: Jason Lightening Vitamin K Creme, £ 14,65, ditoreh di bawah mata.

Jason Lightening Vitamin K Creme

Kesopanan

2. Anda akan terlalu gelap

Pergi untuk concealer yang satu, atau bahkan dua, warna lebih ringan daripada asas anda dan pastikan ia mempunyai nada cahaya kuning; ini akan mencerahkan kulit dengan serta-merta.

3. Anda menggunakan krim mata terlalu banyak

Gunakan krim mata dan gel anda dengan berhati-hati. Produk kelebihan sebenarnya hanya dibina di bawah kulit, yang hanya mengakibatkan bengkak.

4. Anda memilih eyeshadow yang salah

Daripada gelap, mata berasap, cuba warna pucat, seperti gading-warna, di seluruh penutup dalam formula krim – bukan sahaja tekstur ini menyediakan lapisan asas yang berlangsung selama berjam-jam, tetapi warna yang lebih ringan juga akan membuka dan mencerahkan mata. Mudah tetapi sangat berkesan. Cuba: Mata Tilbury Charlotte untuk Mesmerise Cream Shadows, £ 22 atau Kiko’s Cream Crush Eyeshadows, £ 6.90.

Charlotte Tilbury’s Eyes to Mesmerise Cream Shadows​, £22 or Kiko’s Cream Crush Eyeshadows​

Kesopanan

5. Anda memerlukan bantal lain

Ramai pakar mengesyorkan tidur dengan bantal tambahan – ketinggian tambahan dikatakan untuk mempromosikan saliran limfa yang, dengan kata lain, boleh membantu mencegah cecair daripada menetap di kulit di sekitar mata anda.

6. Penyembuh anda tidak mencukupi

Jika penyembur biasa tidak memotong mustard, cubalah pengorek pic atau merah jambu sebelum ini concealer anda untuk meminimumkan nada ungu atau hijau di bawah kulit. Yang lebih gelap kulit anda, peachier pembetulkan yang anda perlukan untuk pergi. Kami suka: Warna Kulit Telanjang Membasukan Bandar Membetulkan Fluks, £ 17.10 setiap satu.

Bandar Decay’s Naked Skin Colour Correcting Fluid

Kesopanan

7. Anda tidak menggunakan hak concealer

Concealer hanya akan kelihatan segar jika anda menggunakannya dalam lapisan nipis – jika tidak, ia akan menjadi kek dan membuat anda kelihatan lebih letih daripada sebelumnya. Leret sedikit pada jari anda, tekannya di belakang tangan anda untuk mengeluarkan lebihan, kemudian perlahan-lahan mengetuk sebarang bayang-bayang. Sekiranya ia mula berkerut sepanjang hari, keluarkan sedikit krim mata ke atas untuk menyegarkan semula.

8. Anda memerlukan pembersih yang lebih baik

Kadang-kadang lingkaran hitam hanya boleh disebabkan oleh residu make-up mata. Jadi, dua perkataan: minyak Jojoba. Ia adalah bahan yang sangat berkesan dan menghidrat (tidak semulajadi semula jadi), jadi cari ia dalam penghilang make-up anda, kerana ia hanya akan membantu segala-galanya untuk mencairkan perlahan-lahan. Sebagai bonus ia juga pelembap yang hebat. Kegemaran kami semua: Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil, £ 32.

Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil​

Kesopanan

Loading...