Modemanager Ivanka Trump is uitgeschakeld

Het gelijknamige modemerk van Ivanka Trump gaat dicht, Wall Street Journal rapporten.

De verhuizing arriveert meer dan een jaar nadat Trump zich distantieerde van het bedrijf en een niet-betaalde adviseur werd van haar vader, president Donald Trump, WSJ toevoegt. De 18 medewerkers van het merk werden vandaag verteld over de sluiting.

De verkoop voor het merk Ivanka Trump groeide na de verkiezingen van 2016, maar het label kwam ook onder vuur te liggen door anti-Trump-critici vanwege de band met de president. Warenhuizen inclusief Nordstrom, samen met de Canadese retailer Hudson’s Bay, stopten met het verkopen van het merk vanwege de prestaties. Een woordvoerder van de eerste zei: “Het was niet verstandig om te doen.”

President Trump Departs White House For Camp David

Getty ImagesChip Somodevilla

Een bron verteld Pagina zes dat Ivanka’s merk “nooit is hersteld” nadat ze in november 2016 het bedrijf heeft verlaten om een ​​officiële rol in het Witte Huis op zich te nemen. Ze plaatste het bedrijf in een trust van familieleden, WSJ eerder gerapporteerd. Hoewel ze geen leidinggevende rol had, was ze nog steeds op de hoogte van de financiën en ontving ze een deel van de winst. Trump zei dat ze het merk niet had verkocht om zijn naam (en het hare) te beschermen.

Toen het merk de scheiding aankondigde, zei het dat zijn ‘missie niet politiek is’, wat het nooit was en nooit zal zijn.“Maar zaken en politiek mengden zich nog steeds.De president bekritiseerde Nordstrom omdat hij zijn dochter” zo oneerlijk “behandelde toen het haar lijn liet vallen, en senior adviseur Kellyanne Conway moedigde het publiek aan om “Ivanka’s spullen te kopen” in een interview.

Ivanka droeg ook vaak uiterlijk van haar eigen label tijdens de dagelijkse verschijningen in het Witte Huis. Of het nu een opzettelijke promotie was of niet, ze diende als wat WSJ een ‘walking billboard’ genoemd voor haar merk.

Ivanka Trump Footwear Collection Fall 2011 Launch

Bij de lancering van Bloomingdale in 2011
Getty ImagesJohn Lamparski

In de afgelopen 18 maanden hebben Neiman Marcus en T.J. Maxx is teruggegaan naar de verkoop van stukken van Ivanka’s merk of heeft de manier veranderd waarop ze in de winkel worden verkocht, WSJ rapporten. Bedrijven zoals Lord & Taylor en Saks Off 5th blijven echter de lijn verkopen.

Het Ivanka Trump-merk is een privébedrijf en maakt geen openbare financiën bekend, maar de omzet bij retailers zoals Amazon, Macy’s Bloomingdales en Zappos daalde het afgelopen jaar met 43 procent. Volgens openbaarmakingsformulieren van juni is het vertrouwen meer dan $ 50 miljoen waard en verdiende het $ 5 miljoen in 2017.

US-FRANCE-POLITIEK-DIPLOMACY

Getty ImagesJIM WATSON

Zeventien maanden na het werken in Washington, twijfelt de eerste dochter nog steeds of ze ooit terug zal keren naar de detailhandel, “maar ik weet wel dat mijn focus voor de nabije toekomst het werk zal zijn dat ik hier in Washington doe,” vertelde ze. WSJ. “Dus deze beslissing nemen is nu het enige goede resultaat voor mijn team en partners.”

De licentieovereenkomsten van Trump met het moederbedrijf van het merk G-III vervallen in de komende maanden, voegt de krant toe. Het overkoepelende bedrijf is ook eigenaar van labels als Calvin Klein, DKNY, Levi’s en Guess.

BAZAAR.com heeft het merk Ivanka Trump benaderd voor commentaar.

Loading...