Mijn lijst: Clare Waight Keller binnen 24 uur

beeld

BOO GEORGE. DAN & CORINA LECCA

07:00. Als ik wakker word, kijk ik of mijn hond, Harry, is. Hij is een mini-teckel en slaapt vaak vlak naast mijn bed. Hij is nu oud, dus hij hoort me niet, en als ik niet oppast, loop ik per ongeluk op hem af en springt hij op als een paard. Hij krijgt een keer per maand een shampoo en een klapband, maar hij haat het. Omdat hij wat langzamer is, is hij als een vacuüm over het park als we hem lopen; zijn vacht pakt alles op. Ik maak hem twee keer per week eten, couscous en verse kip. Hij is een zeer verzorgde hond. Dan ga ik naar de kinderen kijken omdat normaal een van hen nog steeds slaapt. Ik heb een tweeling, Amelia en Charlotte, die elf zijn, en een kleintje, Harrison, die drie is.

7:15 A.M. Ik ga naar de keuken om het ontbijt voor de kinderen te halen. Ze veranderen min of meer elke dag waar ze interesse in hebben. Het kan dus iets heel Franss zijn zoals pain au chocolat of een baguette met Nutella, of ze kunnen gaan voor een sandwich met pindakaas of ontbijtgranen – het is een hele draaiende lijst met ontbijtmogelijkheden. Ik zal een kopje thee drinken terwijl ik bij hen ben, en dan een vers vruchtensap met vitamines.

07:30. Ik doe een snelle douche, nooit meer dan vijf minuten. Ik gebruik Aesop- en SkinCeuticals-producten; en veel organische dingen, zoals Dr. Jackson’s, een Brits merk; en deze Franse vloeibare vitamines in glazen flesjes die ze hier in Parijs verkopen. Ik doe niet veel make-up. Het is een snelle Laura Mercier-stick en mascara. Ik ben echt onderhoudsarm als het op dat alles aankomt. Ik heb echter de neiging om over te suizen op crèmes. Het is een heel Franse houding – de huid is het belangrijkste.

7:45 A.M. Ik denk aan wat ik de avond ervoor ga dragen, of het neemt me voor altijd mee. Ik zou graag een man willen zijn die elke dag gewoon een broek en een shirt kan oppakken en je kunt gaan, maar het kost wat meer moeite voor een vrouw in deze baan. Ik heb ongeveer 25 Chloé-blouses, een reeks grijzen en neutrale kleuren. Met schoenen is het krankzinnig. Het is vreselijk om het nummer te noemen, maar het is waarschijnlijk ongeveer 130 paren.

8:15 A.M. Ik loop Harrison naar school. Hij is altijd in een springerige bui, praten over de dingen op straat – de vogels in het park of de gravers of dat soort dingen. Het is verfrissend om dat onschuldige perspectief in de ochtend te hebben en niet na te hoeven denken over de komende dag. De enige keer dat ik een oefening krijg, is op zaterdagochtend. Ik speel tennis in het bos om negen uur, regen, sneeuw, alles.

8:25 A.M. Ik laat Harrison af, spring in een taxi en ga naar kantoor. Dat is echt de eerste keer dat ik naar e-mail kijk. We hebben thuis de regel dat we geen enkele vorm van elektronica aan de keukentafel hebben. Anders kan je uiteindelijk als een zombie zijn. Ik geef mijn man, Philip, een telefoontje omdat ik hem misschien niet heb gezien. Af en toe ga ik op Instagram. Ik volg meestal vrienden en veel mode-mensen, Michel Gaubert, en een paar surfers. Mijn meisjes en ik doen elke zomer een surftrip, meestal in Cornwall en een beetje in Californië, waar de grote golven zijn en het koude water. Ik hou niet zoveel van de zon; het wordt irriterend. Ik heb veel liever het koude weer.

beeld

Ziet uit de colelction van Chloe in de lente van 2015
Dan & Corina Lecca

09:00. Wanneer ik op kantoor aankom, controleer ik om te zien wat ik heb. Aan het begin van de week is het normaal gesproken een ontmoeting met mijn CEO. Dan kom ik naar de studio en we beginnen het seizoen door te werken. We hebben onlangs een nieuwe geur gelanceerd, LoveStory. Wanneer we bezig zijn met geurprojecten, is er een dag dat ze binnenkomen met de verschillende formules. We doen een eerste test waarbij je het spuit, ruikt en reacties geeft, waarna je het weghaalt en een week later terugkeert. Tijdens die week zul je het op verschillende tijdstippen gedragen hebben om een ​​idee te krijgen van hoe het verandert.

13:00. We zijn in Frankrijk, dus lunch is om één uur op de stip. Iedereen verdwijnt en je kunt niemand pakken. Soms eet ik met vrienden in een restaurant dat Market heet, met collega’s op kantoor of aan mijn bureau. Ik heb iets lichts, lokaal en biologisch – meestal salade. Dit is normaal gesproken het tijdstip waarop ik e-mail opnieuw kan beantwoorden en mijn telefoontjes kan ontvangen. Ik heb maar één iPhone en alles staat erop, het is net een reizende bibliotheek. Ik raak geïnspireerd door allerlei dingen, zoals een fantastische David Shrigley-installatie die ik recent zag. Hij is hilarisch. Ik heb net iets met Jenny Saville gedaan; Ik verzamel veel hedendaagse Britse artiesten en ik ben hier vaak in het Palais du Tokyo in Parijs.

2.30 UUR S’AVONDS. Ik heb mijn dagen zeer gestructureerd, dus ik weet precies welke dag voor welk gebied is, zoals een die gewoon accessoires is en een die net iets uitmaakt. Misschien is het een Brits ding, maar ik heb altijd een grote kop thee rond. Ik haat koffie. Als ik in het weekend in Parijs ben, ga ik graag naar de vlooienmarkten. Ik ben niet zo slecht in onderhandelen – ik kan best charmant zijn. Onlangs kocht ik een prachtige Murano-glazen lamp. De stijl van mijn huis is behoorlijk eclectisch. Ik heb alles van de 18e eeuw tot de jaren 1960 tot hedendaagse meubels, rieten stoelen en touwkrukken. Ik hou ook van urenlang rijden. Ik heb een heel oude vier-bij-vier die begint in te hollen, dus ik ben op zoek naar een Land Rover. De enige keer dat ik naar muziek luister, is in de auto. Het is een mix, van Coldplay tot Neil Young, de Eagles, Wilco, Portishead, Oasis en Carly Simon. Als ik mijn kinderen op de achterbank heb, is die van hen meer Lady Gaga, Taylor Swift, Ellie Goulding, Rihanna, Lily Allen …

9:35 P.M. Ik bel mijn moeder in de taxi op weg naar huis. Ze praat graag over astrologie en vertelt me ​​wat ze deze week in mijn sign zag.

10:00 P.M. Wanneer ik laat thuiskom, eet ik iets lichts als fruit en neem ik een glas rode wijn, wat perfect is om dat licht te laten zoemen, dus ik ben helemaal ontspannen. Ik ben niet iemand die op grote schaal van alcohol houdt. Als ik op een normaal tijdstip thuis ben, eet ik met mijn man. Ik kook farro en meestal iets op groente – ik heb al 25 jaar geen rood vlees gegeten – of soms ben ik erg blij met eieren en toast. Philip is een architect en hij werkt thuis veel en reist één keer per week naar Engeland. We zullen eten en hij zal me over zijn dag vertellen en een familie-inhaalslag maken.

10:30 P.M. Ik stop met het in bed leggen van de kinderen en probeer mezelf dat laatste uur te geven. Ik kan niet zoveel naar boeken of tijdschriften kijken als ik zou willen, maar ik hou ervan om voor ze te shoppen. Ik lees modebladen op het werk – alle belangrijke titels, plus de handelspapieren en een paar nichebladen zoals Holiday, The Gentlewoman, en Zelfbediening– maar thuis lees ik andere dingen. Ik verzamel al 15 jaar boeken, dus ik heb er duizenden. Ik vind het leuk om eerste edities, zeldzame boeken en grappige, vreemde boeken te vinden – boeken van Amerikaanse T-shirts en boeken over hout die een verzameling zouden kunnen starten.

11:30 P.M. Mijn slaapkamer is best gezellig en eenvoudig, meestal grijs en wit. Er is een open haard, een spiegel, een modern portret en een 18e-eeuws portret boven een Indiase dressoir. Philip lacht me uit dat ik het altijd leuk vind om de tv aan te zetten maar er nooit naar te kijken. Ik hou ervan om tegelijkertijd veel dingen te doen – ik heb misschien een tijdschrift naast me en ik ga via internet en controleer mijn telefoon. Ik denk dat ik daarom geen problemen heb om in slaap te vallen, omdat ik zo intens kijk naar dingen gedurende de dag dat ik op het kussen zit, ik ben weg.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in februari 2015 van Harper’s BAZAAR.

Loading...