Stella McCartney lanceert een paar duurzame trainers

beeld

Met dank aan Stella McCartney

Stella McCartney heeft een paar duurzame hi-tech trainers gelanceerd om het effect van schoenproductie op het milieu te bestrijden.

De slimme schoen is gemaakt met behulp van milieuvriendelijke materialen en is volledig recyclebaar.

De wereldwijde schoenenmarkt zal naar verwachting de komende vier jaar met $ 426 (£ 334) miljard groeien. Eén paar loopschoenen creëert 13 kg koolstofdioxide tijdens het productieproces, dus dit heeft een enorm schadelijk effect op onze omgeving, meldt de Evening Standard.

McCartney’s ‘Loop Sneakers’ gebruiken een techniek die vergelijkbaar is met Lego, met een afneembare zool die gebruikmaakt van clips, in plaats van lijm, om te bevestigen aan het bovenste deel van de trainer, die recyclebaar is.

Bekijk dit bericht op Instagram

Dynamisch en modern, de # LoopSneaker demonstreert een nieuwe methode om het bovenstuk op de zool te bevestigen zonder lijm, wat betekent dat de schoen gemakkelijk kan worden gerecycled of hergebruikt aan het einde van zijn levensduur. Bezoek ons ​​Loop Lab op # 23OldBond street in Londen en ontdek meer. . #StellaMcCartney #StellasWorld

Een bericht gedeeld door Stella McCartney (@stellamccartney) op

Het is aan elkaar genaaid met behulp van een milieuvriendelijke draad en gebruikt slechts een kleine hoeveelheid lijm tijdens de productie, op waterbasis, diervriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Het product vergde 18 maanden onderzoek en ontwikkeling door Londense ontwerpers en is duurzaam gemaakt in Italië.

Bekijk dit bericht op Instagram

Maak kennis met de #LoopSneaker, een belangrijk moment in ons duurzaamheidsverhaal. Circulariteit is een intrinsiek onderdeel van ons ethos en met cutting-edge materialen, kan de Loop sneaker efficiënter worden gerecycled. Kom meer te weten op onze Loop Lab-tentoonstelling in # 23OldBond street, Londen tot 12 oktober. . #StellaMcCartney #StellasWorld

Een bericht gedeeld door Stella McCartney (@stellamccartney) op

Loading...