Maak kennis met Michael Halpern: de ontwerper die de wereld in pailletten wil kleden

Als er in 2018 één merk moet zijn, dan is het Michael Halpern. Sinds hij in februari 2017 zijn eerste gelijknamige collectie op London Fashion Week vertoonde, is hij de go-to man geworden voor iedereen die op zoek is naar feel-good, glamoureuze feestkleding.

Beroemd om zijn Studio 54-waardige pailletten en sculpturale vormen, is Halpern – die eerder bij Versace en Oscar de la Renta werkte – zeer snel erg populair geworden. Zijn glinsterende ontwerpen zijn gedragen door Adwoa Aboah, Amal Clooney, Diane Kruger, Lupita Nyong’o en Marion Cotillard. Hij laat minimalisten hun innerlijke maximalisten willen kanaliseren.

In december won hij de British Emerging Talent-prijs voor dameskleding bij de Fashion Awards. Alleen al het laatste jaar heeft hij 15 grote voorraadhoudende bedrijven over de hele wereld verworven. Dit weekend gooit hij het meest buzzy feest van de London Fashion Week naar hamburgertent Five Guys om zijn nieuwe samenwerking met de iconische winkel Browns te vieren. Hij is, letterlijk, oogverblindend in de modewereld.

beeld

Michael Halpern met Adwoa Aboah, die een van zijn jurken draagt, tijdens de modetrends van 2017
Getty Images

“Ik moet toegeven dat het behoorlijk heftig was en vrij snel gebeurde,” vertelde hij ons over zijn plotselinge opstijging naar roem. “Mijn dagelijks leven is helemaal niet veranderd; Ik doe nog steeds dezelfde dingen die ik altijd deed. Ik denk dat het verschil is wanneer ik naar een evenement of een mode-ding ga – het is een vreemd gevoel om ergens naartoe te gaan en niet iedereen te kennen, maar mensen lijken te weten wie ik ben. ”

Halpern, 30, heeft het succes niet laten zakken. Hij zegt dat zijn Brusselse Griffon-puppy, Rupert, hem op de been houdt en een van zijn beste vrienden een neo-natale chirurg is. Hij heeft een aanleg voor haribo en cider, en – ver van de glamoureuze glamour van zijn eigen ontwerpen – wordt meestal gezien in een baseballpet en een slouchy broek. Hoewel hij op zichzelf misschien geen drager is van een sequinned, kan hij de aantrekkingskracht van glitter niet weerstaan.

beeld

Lupita Nyong’o in Halpern bij de Star Wars-première in december 2017
Getty Images

Bovendien vindt de ontwerper dat pailletten een politieke klap uitdelen – wat is tenslotte een betere anterieure van de kleinkunst voor Brexit en Trump dan een glorieus opwindende discokleding?

“Ik ben door en door een ekster,” zei hij. “Ik denk dat er iets heel moois en krachtigs is in een soort sprankelend protest.”

Als Halpern iedereen in de wereld kon kleden, zou hij de ultieme diva kiezen, Diana Ross (“natuurlijk”), maar – net zoals zijn kleding zich leent voor rode tapijten – gelooft hij ook elke dag in pailletten.

“Volgens mij is ongepaste glamour een van de beste dingen ter wereld”, zegt hij. “Wie zegt dat je overdag geen loverbroeken kunt dragen? Ik denk niet dat die regels van toepassing zijn, en zeker niet van toepassing zijn op de moderne vrouw. ‘

beeld

Diane Kruger in Halpern
Getty Images

Zoals alle echt wenselijke kleding hebben de stukken van Halpern een emotionele aantrekkingskracht; het gaat erom hoe ze de drager laten voelen. Mode-editor en influencer Giovanna Battaglia Engelbert vertelde onlangs de Financiële tijden dat zijn sequinned designs een “mood-booster” zijn waardoor ze zich “een superster voelt”.

De ontwerper zelf is het ermee eens dat zijn collectie bijna een fee-achtig effect heeft.

“De aantrekkingskracht is mogelijk de manier waarop vrouwen zich machtig voelen,” mijmerde hij. ‘Als ze deze vrouw zijn, personifieert de kleding misschien wel hoe ze zich voelen. Als ze deze vrouw natuurlijk niet zijn, kan het misschien een duwtje of de kracht zijn om zich als deze vrouw te voelen. ‘

beeld

Halpern voor Browns-jurk, £ 1.300
Hoffelijkheid

Voor nu richt hij zich op zijn herfst / wintercollectie 2018, evenals een capsule-aanbod ontworpen met Browns – zes sprankelende stukken die focussen op de stijlen waar het label het meest bekend om is, inclusief bustier tops en uitlopende broeken.

“Er zijn een paar super-gedrapeerde mini-jurken waar ik echt van hou,” zegt hij over zijn favoriete stukken. “Ze zijn zo wild en daarbuiten, en ik vind het geweldig dat Browns het lef heeft om ze niet alleen te zien als redactionele runway-stukken, maar in plaats daarvan stukjes die hun klanten graag zouden willen dragen. Wat styling betreft, hou ik van een beetje naast elkaar. Als je de wilde lovertjekleurige mini-jurk draagt ​​met een echt herenkleding-geïnspireerde wollen jas – ik denk dat dat best fantastisch zou zijn. ”

Halpern heeft slim invloeden overgenomen van zijn voormalige werkgevers, de krachtige glamour van Versace en de klassieke elegantie van Oscar de la Renta, om een ​​look te creëren waarin vrouwen zich als disco-ready godinnen voelen. Donatella houdt van wat Halpern zo doet, dat hij raadpleegde over de nieuwste couture-show van het merk.

De ontwerper zegt dat het belangrijkste ding dat hij van zijn vorige baas heeft genomen, een filosofie was – en het zal hem zeker van pas komen..

“Vertrouw op mijn gevoel, wees geëngageerd en behandel iedereen altijd vriendelijk,” zei hij. “Je team is je familie.”

Loading...