Bagaimana untuk berasa yakin dan berpakaian pintar di tempat kerja

Mengunjurkan kecemerlangan serta keanggunan di tempat kerja tidak selalu mudah. Tetapi terdapat banyak cara anda boleh berkomunikasi dengan keyakinan dan membuat kesan abadi.

Sama ada menguasai kemahiran bercakap atau mencari gaya tandatangan anda, kami bercakap dengan pelbagai pakar untuk nasihat mereka tentang cara look dan rasa pintar di pejabat. Mengambil nota…

1. Memupuk keberanian anda

Menemukan keyakinan untuk membuat suara anda didengari boleh menjadi prospek yang menakutkan, tetapi latihan menjadikannya sempurna. “Anda boleh membina otot kepercayaan anda dengan cara yang sama seperti otot anda di gym,” kata Ros Toynbee, pengasas The Career Coach. “Semakin banyak latihan yang anda miliki dan perkara-perkara yang lebih sukar yang anda lakukan, semakin mudahnya.

“Kami semua bekerja dalam proses, tetapi neurosains mengajar kita bahawa kita bertindak balas dan berkembang dengan lebih baik dalam memuji pujian (kita sendiri atau orang lain) daripada dalam lumpur kritikan. Belas kasihan diri apabila kita mengacaukan adalah kemahiran penting untuk belajar apabila membina keberanian. Apabila ada kegagalan, luangkan diri dengan cara yang anda akan merawat teman: dengan kebaikan dan empati. “


2. Berpakaian untuk berjaya

Apa yang anda pakai untuk bekerja boleh membuat perbezaan yang besar – bukan hanya bagaimana anda dirasakan, tetapi bagaimana perasaan anda. Langkah pertama adalah mencari bahagian-bahagian yang sesuai dengan baik supaya anda boleh memberi tumpuan kepada kerja di tangan.

“Anda tidak mahu terganggu dengan ketidakselesaan,” kata Florrie Thomas, Harper’s Bazaar editor fesyen. “Jika anda mendapati skirt yang menyekat atau membenci pemikiran ketat, bina pakaian kerja anda di sekitar seluar panjang yang dipotong”. Siluet kaki lebar BOSS memberikan keanggunan yang mudah, dan anda dapat menuai ganjaran yang mudah berjalan-jalan di kasut yang tersembunyi di bawahnya.

gambar

Koleksi BOSS AW17 penuh dengan kepingan pejabat yang sempurna.
Hugo Boss

Kualiti melebihi kuantiti juga penting. “Pilih kepingan klasik yang membuat anda berasa yakin, kemudian melabur dalam versi berkualiti tinggi untuk membentuk asas almari pakaian tandatangan anda,” nasihat Florrie. “Anda tidak boleh salah dengan guaman Reka bentuk kaki tipis BOSS adalah ultra serbaguna dan berfungsi sama seperti pemisahan yang disesuaikan atau satu lapisan penampilan penuh dengan selendang sutera bawah musim semi atau sweater kasmir pada musim sejuk.Ia begitu serba boleh, anda boleh dengan mudah mengambilnya dari siang hingga malam, hanya slip ke tumit untuk minuman selepas bekerja “.

gambar


Jaket lengan panjang, £ 380; Loafers pinggang trim, £ 385; Seluar berpunca langsing, £ 159; Pam ruji, £ 285; Beg kulit, £ 695 (di kedai) – semua BOSS


3. Ke atas kecantikan dewan anda

Selain mencari pakaian yang sempurna, memaku kelihatan kecantikan tandatangan anda boleh memberikan dorongan. “Walaupun kami suka berfikir bahawa keyakinan di tempat kerja datang untuk merasa nyaman di kulit anda sendiri, kajian menunjukkan bahawa sapu gincu merah sebenarnya dapat memberikan penampilan bahwa anda lebih dapat dipercaya dan kompeten,” kata Harper’s Bazaar pengarah kecantikan, Katy Young.

Satu sapuan gincu merah sebenarnya boleh memberi penampilan bahawa anda lebih boleh dipercayai dan kompeten

Betulkan ciri-ciri pecah sesungguhnya. Tetapi ruang dewan tidak ada tempat untuk bereksperimen jika anda belum lagi mahir dalam vermillion. “Ia boleh membayar untuk membiarkan rambut anda berbual,” kata Katy. “Hampir tiga suku daripada kita bersetuju bahawa rambut yang hebat membuat kita berasa lebih selesa. Aveda, DryBy dan Selfridges semua melakukan blowout dengan sarapan pada waktu awal, jadi jika anda mempunyai hari kerja yang melelahkan, sekurang-kurangnya anda boleh membuatnya hari rambut yang baik juga “.

4. Berlatih dan sediakan

Orang yang rata-rata meletakkan ketakutan dalam ucapan orang awam lebih tinggi dari ketakutan kematian, tetapi ada cara pintar yang dapat mengubah saraf menjadi penyampaian yang sempurna.

“Ingatkan diri anda ketika anda yakin, dan ambil beberapa minit untuk memainkan semula senario di kepala anda,” kata Ros. “Bawa badan anda ke kedudukan yang ketika itu anda yakin, gerak isyarat yang anda gunakan, pandangan langsung anda dan berlatih sendiri dengan baik pada persembahan yang akan datang, menangani soalan dengan pihak berkuasa yang tenang namun hangat.

“Terus memegang bahasa badan yang sama ketika anda masuk ke bilik dan berikan persembahan anda Palsu jika anda perlu kerana anda akan melihat lebih banyak lagi amalan yang anda dapat, semakin baik anda menjadi”.

5. Cari kuasa anda

Selain bercakap dengan yakin, psikologi sosial Amy Cuddy menjelaskan lebih mudah untuk menipu minda anda untuk merasa yakin dengan menggerakkan badan anda menjadi pose yang kuat. TED Talk beliau yang berkuasa (di bawah) mempunyai 12 juta pandangan, dan mengira.

“Fikirkan bagaimana Superwoman berdiri, tangan pada pinggul dan kaki rata di lantai, lebar pinggul selain kepala dia naik, pandangannya langsung, dia berdiri – dan berasa – kuat,” kata Ros. “Cuba duduk atau berdiri tegak, tarik bahu anda kembali dan kaki anda tetap rata di atas lantai supaya anda berasa tenang.

“Pemimpin yang yakin, lelaki atau perempuan, berjalan ke bilik perlahan-lahan dan mereka secara fizikal mengambil ruang. Sebaliknya, jika bahu anda hancur, kaki anda diseberang, anda fidgeting dengan tangan atau rambut anda, semuanya akan merosakkan kuasa “.

6. Bekerja dengan suara anda

Kejernihan vokal anda juga boleh menghantar isyarat kuat. Lihat sahaja kepada Margaret Thatcher yang mengambil pelajaran pertuturan untuk mengubah suaranya menjadi yang kuat dan persuasif.

Penyelidikan menunjukkan bahawa wanita, lebih daripada lelaki, menggunakan bahasa apologetik dan kolaboratif, serta mencari konsensus, “kata Liz Barber, Pengarah Klien di RADA.” Hindari bahasa pengisi seperti ‘Saya hanya ingin …’ dan ‘Adakah itu masuk akal?’ kerana ini boleh menguatkan maksud anda “.

Juga bdan menyedari tentang pembicaraan. “Menaikkan suara anda pada akhir ayat boleh menimbulkan keraguan apabila anda bercakap, seolah-olah mengajukan soalan, bukannya membuat kenyataan positif. Amalan menggunakan nada stabil untuk menyampaikan keyakinan diri. lebih besar keyakinan dan kredibiliti anda“.

gambar

BOSS

7. Melabur dalam aksesori pembuatan kenyataan

Untuk menambah pengaruh tambahan, tidak ada aksesori yang digilap dan profesional. “Sebaik sahaja anda telah mencipta arsenal pakaian kerja keperluan penting dan mencuba, sudah tiba masanya untuk memperhatikan butir-butir,” kata Florrie. “Anda boleh dengan mudah menyuntik kemas kini dalam arah aliran melalui aksesori anda. Tambah sentuhan warna atau cetak ke pakaian anda dengan beg yang tebal, tidak mewah”.

Beg tartan BOSS hanyalah tiket. Ia pasti memberi tenaga kepada pakaian monokrom dan kejutan merah adalah sempurna untuk musim AW17, yang meraikan kualiti yang berkuasa merah. Beg dengan rangsangan keyakinan? Daftar kami.

gambar

Butang kaki buku lali, £ 515; Kasut dua sami, £ 315; Beg yang diperiksa, £ 695 (di kedai); Loafers paten, £ 315; Loafers kulit, £ 365, semua BOSS


Cari gaya pakaian kerja tandatangan anda dengan koleksi musim sejuk BOSS Winter 2017. Beli di kedai dan dalam talian sekarang.

Sertai kami pada 5 Oktober sebagai editor fesyen Harper’s Bazaar yang menjadi tuan rumah petang gaya dan belanja gaya khas, menerokai cara membuat sebahagian besar almari pakaian musim sejuk anda. Ketahui lebih lanjut maklumat di sini.

Loading...