Rachel Zoe New Book Living In Style – Herziening van Rachel Zoe boek over moederschap en kinderen

beeld

Met dank aan Justin Coit

Het verhaal van Rachel Zoe is het verhaal van een geweldige evenwichtsoefening. Haar ‘eigen chique wereld’, zoals zij het zegt, is het spul van modefantasie en huisdroom. Dress-up spelen met Jennifer Lawrence? Dat is alleen haar 9-5. En niet alleen met lekkernijen van Dior en Lanvin, maar ook met haar eigen – de gerenommeerde stylist is ook een ontwerper, haar naamgenoot is een Neiman en een Nordstrom-product. Voeg daaraan toe haar persoonlijke favoriete rol van “Mama Zoe” – voor zonen Skyler en Kaius – en je kunt je afvragen of de petite blonde, in tegenstelling tot de uitspraak van Anne-Marie Slaughter, het eigenlijk allemaal heeft.

Het is een intuïtieve vraag, zeker, maar niet een die Zoe graag wil beantwoorden. In haar nieuwste titel, Wonen in stijl: Inspiratie en advies voor de dagelijkse glamour, Zoe probeert een beeld te maken dat te relateren is, vertelt ze aan BAZAAR, terwijl ze belt vanuit haar huis in Los Angeles. Van een gids voor het gooien van een onvergetelijk etentje tot tips voor slim reizen, het boek toont de overtuiging van de auteur dat “of je nu een carrièremeisje bent, moeder, oma, alle drie, je kunt glamour leven, zelfs zonder veel tijd om te doen het.”

Zoe is een bewijs van deze mantra. Terwijl haar middagen rond de volgende rode loperlook van Jennifer Garner draaien, beginnen haar ochtenden met iets dat meer moeders kunnen bevatten: een broodje. “Ik begon mijn dag om 18.00 uur om de lunch van Skyler te maken,” zegt ze lachend. “Hoe is dat voor glamoureus?” Het is waar – het beeld ondergraaft alle glossy ideeën over stijl. Maar dat is precies het punt. De misleidende connotaties van glamour, zo zegt Zoë, zorgen ervoor dat veel vrouwen het concept volledig afschrijven. Het is een trend die ze graag voorgoed wil herstellen.

“Je hoeft niet geobsedeerd te zijn door stijl om in stijl te leven”, legt ze uit. “Mijn belangrijkste missie is om vrouwen te laten zien dat, zelfs als het enige waar je tijd voor hebt, een rode lip is, dat is alles wat je nodig hebt om je dag in dag uit vertrouwen te geven – wat echt het aantrekkelijkste is van alles.”

Hieruit volgt dat het boek van Zoe niet per se overgeeft aan weelderige grillen. Die elementen zijn er natuurlijk: Zoe ontleedt het genie van een Halston-japon in één hoofdstuk en bevat een insider’s gids voor vintage sieraden in een andere. Maar ze concentreert haar werk meer op de kleine aanpassingen van de levensstijl – die binnen handbereik – die een lange weg gaan. Neem haar advies op bijvoorbeeld dinerfeesten: kiezen voor kaarsen in plaats van overheadverlichting “levert altijd een warme gloed op waardoor iedereen eruitziet als teruggekomen van een weekend in Saint-Tropez.” Dan is er een meer profetische knipoog naar het maken van een gelegenheid voor zelfs de kleine dingen, zoals familiedinerszoals “het zijn de simpele rituelen die je het meeste waardeert in het leven.

De kapster geeft toe dat dit merk van gemakkelijke glamour niet altijd haar M.O is geweest Wonen in stijl niet alleen een carrière-prestatie, maar ook een persoonlijke prestatie. “Ik ben volwassen geworden”, zegt ze. “Ik had het gevoel dat het tijd was om erover te praten.” Zoe wijst op het moederschap als de vonk achter deze verschuiving, van een bijna obsessief “gekke”, door werk gedreven levensstijl naar een meer verstandige en “praktische” levensstijl. Natuurlijk, met een drie jaar oude en een drie maanden oude, is een nieuw wereldbeeld te verwachten. Maar in Wonen in stijl, Zoe geeft lezers een meer intieme kijk in hoeveel haar chique wereld is veranderd-stijl inbegrepen.

“Ik moet absoluut bezwijken voor een uniform van soorten”, zegt ze op een schijnschaduw. “Meestal een donker spijkerbroekje, een soort gebreide trui onder een geweldig jasje … Het is zo’n beetje een slechte beslissing om een ​​kind vast te houden in je vintage designerjack van ritsen en spikes.”

Vergis je niet: Rachel Zoe is net zo dol op haute couture als ooit. “Het is geen geheim dat ik van mij een lovertje houd,” herinnerde ze haar recentelijk bijna 1 miljoen Instagram-volgers, het onderschrift bij een terugblikfoto van Zoe in een glinsterende paarse jumpsuit. Je zult Zoe niet vangen die probeert deze kant van zichzelf te verzachten (“Het is wie ik ben!”), En Wonen in stijl is geen uitzondering. In plaats daarvan gebruikt ze haar boek om het uit te werken, met een nieuwe evenwichtsoefening die kan resoneren met een breed lezerspubliek.

Zoe komt er snel bij, maar dat, zelfs met twee kinderen en een nieuwe definitie van glamour, sommige dingen nooit veranderen. “Wat er ook gebeurt, ik zal altijd, altijd op mijn hielen zitten”, zegt ze definitief. “Ten minste vijf centimeter.”

Hoe is dat voor glamoureus?

beeld

Met dank aan Justin Coit

Loading...