Apa yang Harus Dilakukan Apabila Kuku Anda Akan Terputus – Bagaimana Membaiki Kuku Patah

Soalan: Saya mempunyai kuku panjang dan ada yang pecah di bawah hujung putih-adakah apa-apa yang saya boleh lakukan untuk menghentikannya daripada datang sepenuhnya supaya saya tidak mengorbankan seluruh manicure saya?

Jawapan: Tiada apa-apa runtuhan set kuku panjang yang sempurna yang anda telah menghabiskan minggu berkembang lebih cepat daripada saat anda membuka pintu boleh atau pintu kereta yang salah, atau dengan cemas menggigit kelebihan kasar tanpa berfikir. Tetapi jika anda bertindak dengan cepat (dan menolak keinginan untuk mencopotnya setiap kali ia ditangkap di atas), anda mungkin dapat mengelakkan rehat yang menyakitkan di bawah garis kuku.

Manicurist Miss Pop mengesyorkan pergi ke salon dan membiarkan kesepakatan profesional dengan kerosakan dengan meletakkan bungkus sutera atau gentian kaca pada kuku. “Mereka sekolah lama, tetapi mereka adalah penyelesaian kegemaran saya untuk perpecahan yang buruk yang terlalu mendalam untuk difailkan. Jika anda berada dalam keadaan secubit, seperti anda berada di tengah-tengah perkhemahan hutan selama beberapa hari, gam kuku sedikit boleh memegang sementara waktu, tetapi apabila anda pergi untuk membuang gam itu atau menyapu, dapat menyebabkan lebih banyak kerosakan, “katanya..

Manicurist Helen Han di Tenoverten bersetuju bahawa gam akan membuat rehat yang teruk atau menyakitkan lebih buruk lagi, tetapi mengatakan tidak mengapa untuk air mata kecil. “Pastikan untuk membasuh tangan anda dengan teliti, kemudian potong kuku pendek dan letakkan setetes gam dan Powder Pengisi Nail 5-Second, yang boleh anda dapatkan di kedai ubat, kemudian panggang ia supaya permukaannya licin dan letakkan Band -Saya sampai ia menyembuhkan. ”

Untuk mengelakkan rehat bersama-sama, langkau gel dan kuku anda berehat di antara manikur. Han menasihati mengekalkan cat kuku anda selama lima hari, dan membuangnya selama dua hari, sepanjang masa anda perlu melembapkan kuku dengan minyak kelapa atau minyak zaitun. Dan ingatlah apabila memfailkan untuk pergi ke satu arah: “Jika anda pergi berulang-alik, anda boleh menyebabkan air mata kecil yang mengalir,” kata Miss Pop.

Loading...