Studie zegt dat er drie soorten selfie-takers zijn – welke bent u?

In de huidige sociale mediaomgeving lijkt het erop dat elke andere foto in uw feed een soort selfie is. Of het nu een beauty-look is, #OOTD, squadron snap of FOMO-inducerend reisshot, de selfie is alomtegenwoordig. Hell, Kim Kardashian heeft er zoveel genomen dat ze ze heeft vereeuwigd Egoïstisch, een “kunst” -boek exclusief met haar favoriete selfies. Maar hoewel het gemakkelijk is om selfies af te schrijven als een teken van narcisme, is de ware motivatie achter de obsessie van moderne cultuur met digitale zelfportretten veel complexer dan dat.

Geïntrigeerd door het fenomeen, hebben onderzoekers van de Brigham Young University een studie uitgevoerd naar de factoren die mensen ertoe aanzetten om foto’s van zichzelf te maken. Is het een daad van egoïsme? Een verklaring? Een manier om verbinding te maken? Of iets anders helemaal?

Aan 46 deelnemers werd gevraagd om verschillende uitspraken te doen over waarom iemand een selfie zou maken van de meesten tot de minst afgestemd op hun persoonlijk gedrag. Deze antwoorden werden vervolgens geëvalueerd door de onderzoekers en de bevindingen, gepubliceerd in de Visuele communicatie per kwartaal Journal, identificeerde drie archetypische motivaties onder degenen die selfies nemen en delen: communicators, autobiografen en self-publicisten.

communicators

Communicatoren delen selfies als een manier om contact te maken met en een dialoog te openen met hun volgers. “Alles draait om tweerichtingscommunicatie,” verklaarde coauteur Maureen Elinzano. De recente verkiezingen dienen als een goede kans voor dit soort selfiespelers. De studie citeert het voorbeeld van degenen die foto’s van zichzelf deelden met “Ik stemde” stickers met als doel een politiek gesprek op gang te brengen of anderen aan te moedigen om te stemmen. Leonardo DiCaprio, wiens Instagram bijna uitsluitend is gewijd aan milieuoorzaken, zou ook als communicator worden beschouwd.

Bekijk dit bericht op Instagram

WAKKER MONSTER 18+ en #vote #mygirl #imwithher #my #vote #govote ����������❤️❤️❤️❤️������

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

Bekijk dit bericht op Instagram

Naarmate het bos van het #Indonesische #LeuserEcosystem wordt schoongemaakt om aan de vraag naar palmolie te voldoen, wordt de kritisch bedreigde Sumatraanse #orang-oetan op het punt van uitsterven geduwd. Hier, in het Orang-oetan Quarantine Center van het Sumatraanse Orang-oetan Conservation Program, worden geredde orang-oetans gerehabiliteerd zodat ze weer in het wild kunnen worden vrijgelaten. Als we deze ongebreidelde vernietiging niet stoppen, kunnen het Leuser-ecosysteem en de Sumatraanse orang-oetans die het thuis noemen voor altijd verloren gaan. Klik op de link in de bio om dit belangrijke werk te ondersteunen. #Indonesië

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

autobiografen

Degenen die in deze categorie vallen, gebruiken selfies als een hulpmiddel om hun leven te documenteren en belangrijke momenten en herinneringen vast te leggen. De studie beschrijft autobiografen als mensen die hun foto’s in de openbare ruimte willen delen, zodat anderen ze kunnen zien, maar niet op zoek zijn naar de feedback en betrokkenheid die communicatoren zijn. Bijvoorbeeld NASA-astronaut Scott Kelley die tijdens zijn jaar in de ruimte verschillende selfies deelde. Of, populaire bloggers zoals Chiara Ferragni, die routines selfies van haar dagelijkse activiteiten, outfits, maaltijden en reizen deelt.

Bekijk dit bericht op Instagram

#SpaceWalkSelfie Weer op de grid! Geweldige eerste ruimtewandeling gisteren. Nu volgende week naar de volgende. #YearInSpace #spacewalk #EVA #spacestation #iss #space #nasa

Een bericht gedeeld door Scott Kelly (@stationcdrkelly)

Bekijk dit bericht op Instagram

Chiara en de duizend zakken: verhaal van mijn leven �� #TheBlondeSaladNeverStops

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

Self-Publicisten

Ondanks de algemeen aanvaarde opvatting dat selfies symptomatisch zijn voor een ongebonden ego, zijn zelfpublicisten eigenlijk de kleinste van de drie groepen. “[Zelfpublicisten] zijn de mensen die houden van het documenteren van hun hele leven,” zei co-auteur Harper Anderson. “En door hun leven te documenteren en te delen, hopen ze zichzelf en hun verhalen in een positief daglicht te stellen.” Denk aan beroemdheden als social media-sterren als Taylor Swift, modellen als Gigi en Bella Hadid, en natuurlijk de Kardashians.

Bekijk dit bericht op Instagram

Egoïstisch in Mexico

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Bekijk dit bericht op Instagram

welterusten�� liefde en licht voor jullie allemaal .. gelukkig om thuis te zijn��

Een bericht gedeeld door �� (@bellahadid) op

Dus waarom is het belangrijk om selfies te begrijpen – en degenen die ze gebruiken – beter? “Omdat de geschiedenis van onze maatschappij in de toekomst over het algemeen bestaat uit selfies,” zei co-auteur Matt Lewis. “Om erachter te komen waarom mensen het doen, draagt ​​dat veel bij aan de discussie over selfies en visuele communicatie in het algemeen.

Loading...