Kylie Jenner Zwangerschap en Baby Reveal Was PR Genius – Geboorte van Stormi Webster

Vorige maand in de beste surprise-release sinds Limonade, Kylie Jenner onthulde dat ze het leven had geschonken aan een meisje, Stormi Webster.

Het is de verdienste van de Jenner (als een familie en als een slimme PR-operatie) dat Kylie de schijnwerpers geheel tijdens haar zwangerschap heeft vermeden en allerlei fervente speculaties heeft veroorzaakt – en uiteindelijk een masterclass heeft gecreëerd in de promotie van de 21e eeuw. Nu de boog is voltooid, kan iedereen die geïnteresseerd is – beroemdheden, marketingspecialisten, moeders verwachten die meer Instagram-volgers willen – de talloze lessen bestuderen. Hier zijn enkele van de briljante, maar vaak over het hoofd geziene PR-tactieken die Kylie en haar familie hebben gebruikt.

Bekijk dit bericht op Instagram

mijn engeltje is vandaag 1 maand oud

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Voer een speculatiefase uit

Deze techniek werd prachtig en glorieus gebruikt door de Jenner-Kardashian-clan over de (weliswaar indrukwekkende) afgelopen negen maanden. In plaats van alleen het nieuws te horen “Ik ben zwanger!” En de nieuwscyclus te laten vervagen totdat de baby arriveerde, kregen de Jenners bijna een jaar lang aandacht en aandacht door hun fans – en vervolgens het netwerk van hun fans – steeds meer te laten speculeren, debatteren en bespreken, gedurende een aaneengesloten periode van negen maanden.

Tijdens dit stuk wekten ze nieuwsgierigheid van zelfs de meest kasual van Kardashian fans, op dezelfde manier dat mijn vader weet dat een Apple keynote een product gaat onthullen en vraagt ​​zich af wat die pias mensen zullen dit keer opstaan, maar heeft nog nooit iets gedownload van de App Store.

Kylie’s zwangerschap is een masterclass in de promotie van de 21ste eeuw en iedereen die geïnteresseerd is, kan van haar lessen leren

Het creëren van een speculatiefase voor een productaankondiging of het onthullen van een merk houdt vaak in dat je iemands nieuws lekt (maar nooit totaal claimt), en dat je een infuus bestuurt van precies de juiste hoeveelheid informatie die leidt naar een concrete aankondiging. Door consumenten te laten nadenken over wat er daarna komt, en te bespreken (en te delen) met elkaar voor een bepaalde periode, laat je anderen het werk doen door vraag te bouwen en een hype te creëren voor wat er gaat komen. Terwijl mensen terloops eigen theorieën voorstellen en bespreken, stookt het nieuwsgierigheid op, zodat een breder publiek zich geïnvesteerd voelt in, of op zijn minst nieuwsgierig is naar, de details van het nieuws zodra het uiteindelijk arriveert.

In dit geval was het nieuws een baby. Ik heb persoonlijk niet meer dan één aflevering van de vele tv-franchises van de Kardashians gezien en toch heb ik Kylie Jenners elf minuten durende babydebuut volledig bekeken. Bravo, Kylie, bravo.

Noch nieuws bevestigen noch ontkennen beperkt het negatieve sentiment

Behalve de werveling van intriges die het oproept, werkt publieksspeculatie ook om de aandacht af te leiden van negativiteit die anders misschien gepaard zou gaan met een onthulling, door zowel de impact van het nieuws te minimaliseren (aangezien het niet plotseling is maar na verloop van tijd dropt, waardoor fans kunnen acclimatiseren ), maar ook door een groter gesprek en verbeeldingskracht op te bouwen rond het potentieel van wat zou kunnen komen.

Small Girls PR gebruikte dezelfde tactiek toen we de populaire dating-app Hinge opnieuw lanceerden. We hadden de app jaren geleden al op nationaal niveau uitgerold, maar de oprichter was de eerste om toe te geven dat de ervaring was overgegaan in de oneindige swiping-afgrond van zoveel andere apps in hun concurrentenset. Om de belofte van het creëren van zinvolle relaties waar te maken, zouden ze het product fundamenteel moeten veranderen. En ze zouden moeten beginnen met het in rekening brengen van gebruikers om die belofte na te komen.

Bekijk dit bericht op Instagram

♥ ️

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Wanneer een gratis platform begint op te laden, is dit een trefzekere manier om app-winkelwaarderingen te laten zinken. We hebben vijf maanden gewerkt om ons eigen nieuws te lekken iets beter kwam eraan – maar waren voorzichtig om niet te onthullen wat het precies zou zijn. We hebben niet bevestigd of ontkend dat Hinge opnieuw werd gelanceerd, maar hebben genoeg verschillende maanden opgestookt voor zowel journalisten als gebruikers om hun eigen theorieën over hoe een nieuwe scharnierervaring eruit zou kunnen zien, te delen. Tegen de tijd dat we ons embargo ophieven, gaven journalisten veel meer om de nieuwe functionaliteit van de app dan om het feit dat het nu aan de ervaring werd betaald.

Evenzo is ‘tienerzwangerschap’ nauwelijks meer dan een voetnoot in het Kylie Jenner-gesprek, grotendeels overschaduwd door afvragen als ze is helemaal zwanger (en zo ja, of het de hare is of een surrogaat voor haar zuster die onlangs de moeilijkheid met de term heeft besproken). Het zou veel gemakkelijker zijn voor een journalist (of willekeurige tweeter) om negatieve meningen te schrijven als de Jenners de zwangerschap van de 20-jarige Kylie bevestigden, terwijl er nog steeds een kleine ‘k’ in de baarmoeder was, voordat ze te maken kregen met het kind. de mensheid – iedereen die een schattige, onschuldige baby na zijn geboorte slaat is gewoon een recht stuk monster. Timing heeft invloed op het publiekssentiment en de Kardashians speelden precies op hun timing.

“Newsjack” een cultureel moment voor merkuitlijning

Het is niet onbelangrijk dat het Kardashian / Jenner / Scott-kamp enkele dagen nadat de baby was geboren, wachtte om haar aankomst aan te kondigen – door het nieuws met de Super Bowl te laten profiteren van het feit dat mensen samen zouden komen te praten over de gebeurtenissen van de dag tijdens de tussentijdse pauzes in het spel (zo niet over de reclames!). Ze wakkerden de vlammen van viraliteit aan, en one-upped zelfs de meest opzichtige Super Bowl-advertentie, met Kylie Jenner’s korte film van 11 minuten waarin ze haar zwangerschap aankondigde en een periode instelde voor haar bijna negen maanden sociale winterslaap.

Bekijk dit bericht op Instagram

bedankt @wttyler voor het samenstellen van dit. hier is een kleine glimp van de afgelopen 9 maanden. de link zit in mijn bio ♥ ️

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Dit werkte ook om het nieuws van Kardashian op een nationaal cultureel moment af te stemmen. Dit is dezelfde reden dat duizenden damesmerken producten lanceren in de week van 8 maart, in combinatie met Internationale Vrouwendag. Ze zullen zeggen dat ze overal vrouwen ondersteunen, maar wat ze eigenlijk bedoelen, is: “Dit is een geweldige kans om ervoor te zorgen dat we ons afstemmen op een nationaal gesprek waar mensen zich al voor verzamelen en waar ze het over hebben.”

Persoonlijke verklaringen niet Persberichten

Kylie kondigde het nieuws aan op haar eigen Instagram en trad op als haar eigen exclusieve. Ze verwees naar zichzelf in kleine letters i, alsof het een informele tekst voor een vriend was. Het is zo schijnbaar “onbewerkt” en “persoonlijk” en “van het moment” dat het in publicitaire goedkeuring eigenlijk sijpelt.

Bekijk dit bericht op Instagram

stormi webster ����

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op

Dit doet me denken aan het moment waarop Taylor Swift een verontschuldiging uitsprak in haar Notes-app om hetzelfde te lijken, net als wij, maar bij nadere beschouwing bleek dat het eigenlijk een “gezochte” reactie was die ze vooraf had geschreven – en waarschijnlijk werd doorgegeven voor feedback in plaats van een spor-of-the-moment of recent geschreven verontschuldiging.

Zoals alle geweldige kunst, heeft de zwangerschap van Jenner tegelijkertijd een genre uitgevonden en vernietigd: geen enkele toekomstige celebrity-levensstijl kan weigeren te erkennen dat ze verwachten zonder Jenner in het geheugen op te nemen. Ze is een pionier op het gebied van zwanger worden op het internet, maar de bouwstenen van haar strategie waren beproefde PR.

Mallory Blair is de CEO en mede-oprichter van Kleine meisjes PR, een creatief bureau met hoofdkantoor in New York en Los Angeles.

Loading...