Hoe je periode eruit zou moeten zien – je gids voor een gezonde periode

Welkom bij BAZAAR.com’s allereerste Periode Maand, waar we gedurende een volledige vier weken verhalen over je menstruatie zullen publiceren. Ons doel is om ons te verdiepen in wat er echt gebeurt tijdens de cyclus van een vrouw – en met de hulp van Flo Living oprichter Alisa Vitti, zullen we je leren hoe je je hormonen kunt gebruiken als een pad naar succes, kracht en wereldwijde verandering..


Als ik mijn menstruatie kon vergelijken met iets, zou het net zo droog zijn als de Sahara.

Ik was 18 jaar oud en kreeg pijn toen mijn gynaecoloog me een pakket anticonceptiepillen overhandigde om mijn krankzinnige krampen, zware bloedingen en acne aan te pakken. ‘Ik heb vreselijke krampen,’ zei ik tegen de zuster die grinnikte en zei: ‘Hebben we niet allemaal’, voordat ik een pakje Advil aan mij heb gegeven. Ik kreeg te vaak te horen dat krampen een onderdeel was van het vrouw zijn en de pijnlijke bijwerkingen accepteren. Dus ik kreeg synthetische hormonen om de symptomen te maskeren – in plaats van de route van mijn hormonale problemen aan te pakken – en nadat ik drie jaar op de pil ben geweest, krijg ik niet langer mijn menstruatie: iets anders dat artsen mij vertellen is ” normaal.”

‘Er is absoluut geen reden waarom je zou moeten lijden tijdens je menstruatie.’

Wat de dokter me niet heeft verteld, is dat mijn ongezonde tiener-dieet eigenlijk verantwoordelijk kon zijn geweest voor veel van mijn symptomen.

Alisa Vitti, de oprichter van het hormooncentrum Flo Living, legde me later uit dat deze krankzinnige krampen en misselijkheid kunnen worden veroorzaakt door een vasovagale of stressreactie veroorzaakt door prostaglandines-lipiden die helpen bij het herstel van weefselbeschadiging of infectie. En als u de verkeerde vetten eet (zoals koolzaadolie in plaats van olijfolie), kunt u te veel prostaglandine krijgen, wat ontspanning kan verminderen en krampen kan vergroten.

“Er is absoluut geen reden dat je zou moeten lijden tijdens je menstruatie,” zegt Vitti, die uitlegt dat mijn krampen, zware bloedingen en acne eigenlijk geneesbare symptomen zijn. “Ongeacht wat je periodeprobleem is, het kan worden aangepakt met voedselveranderingen.”

Ondanks dat het Amerikaanse College van Verloskundigen en Gynaecologen verklaren dat de menstruatiecyclus van een vrouw een vijfde vitaal teken is (de commissie adviseert dat clinici bij het evalueren van de gezondheid van meisjes “het vermogen moeten hebben om onderscheid te maken tussen normale en abnormale menstruatie”), nooit verteld door mijn OB-GYN dat mijn menstruatie abnormaal was; dat mijn kramp zou kunnen betekenen dat mijn hormonen gewoon uit balans waren. En ik werd zeker nooit verteld over mogelijke bijwerkingen op de lange termijn van de pil, zoals de uitputting van noodzakelijke vitamines en voedingsstoffen zoals magnesium, wat de nierstenen die ik vorig jaar heb gekregen zou kunnen verklaren.

Periode Month, Period

Ontwerp door Perri Tomkiewicz

De synthetische hormonen van de pil schakelen ook de natuurlijke hormonen uit die ons eigen endocriene systeem produceert, terwijl ze tegelijkertijd de eierstokken in een vroege pensionering stoppen. Sommigen zeggen dat dit vrouwen zou kunnen blootstellen aan het risico van onvruchtbaarheid, hoewel dit is betwist door andere studies die concluderen dat elke afname in vruchtbaarheid tijdelijk is. Vitti merkt echter op dat het brein zich hormonaal ontwikkelt tot in de twintig, wat vrouwen die in hun tienerjaren met de pil bezig zijn, in gevaar kan brengen, omdat ze zich misschien nooit volledig hormonaal kunnen ontwikkelen..

“Er zijn geen studies uitgevoerd naar de veiligheid van het op jonge leeftijd brengen van meisjes van 13 jaar op synthetische hormonen die het natuurlijke proces van de puberteit in de hersenen stoppen”, zegt Vitti. “Met idiopathische onvruchtbaarheid in opkomst en geen bekende oorzaak, dit zijn vragen die we zouden moeten stellen. We zouden moeten denken aan het aanpakken van de oorzaak van hormonale onbalans versus het te maskeren met een pil. Ik weet elke keer als ik vrouwen vraag of ze bekend dat ze een natuurlijk alternatief voor de pil hadden kunnen hebben om hun problemen op te lossen, in plaats van ze later met meer moeite aan te pakken, is het altijd een volmondig ja – ze zouden nooit de pil hebben genomen en natuurlijke genezing hebben nagestreefd. “

Als je van de pil af wilt gaan, raadt Vitti aan om de veiligheid te veranderen met behulp van de Birth Control Rehab Guide om ervoor te zorgen dat symptomen zoals krampen en hevig bloeden niet terugkeren. Omdat een gezonde periode er één is die vier tot zeven dagen aanhoudt, is fel rood, zonder kramp, acne of stemmingswisselingen. Periode.

Loading...