Meet Primary: NYC’s coolste nieuwe op wellness gerichte samenwerkingsruimte – primaire NYC

Het valt niet te ontkennen dat technologie onze visie op de “perfecte” werkplek in het afgelopen decennium drastisch heeft veranderd – van onze kledingcodes tot onze planningen. Velen van ons kunnen nu, in theorie, overal werken of samenwerken. Deze culturele paradigmaverschuiving heeft de co-working-boom bevorderd, maar naarmate deze trend zich verder ontwikkelt, vragen velen zich af of al onze nieuwe werkplekken echt zo veel beter zijn dan het traditionele kantoor. Maakt de vrijheid om vanuit meerdere locaties aan meerdere projecten te werken ons echt gelukkiger of productiever? Tegen deze achtergrond biedt Primary, een gloednieuwe ruimte voor welzijnsgerichte samenwerking die vorige week officieel werd geopend, een verfrissend perspectief.

Primary, gelegen op 26 Broadway, praktisch het puntje van Lower Manhattan, is het geesteskind van WeWork-veteranen Danny Orenstein, die daar Head of Design & Construction was, en Lisa Skye Hain, hoofd van Community. Hain’s echtgenoot, Brian, heeft meer dan 10 jaar ervaring als gezondheids- en wellnessondernemer en dient nu als Primary’s CWO (Chief Wellness Officer). Hun respectieve expertises gaan met succes over in een co-working-ruimte die echt innovatief en uniek aanvoelt.

Bijna onmiddellijk na het lopen door de glazen deuren die dienen als de poort naar het jeugdwerk, wordt je begroet door een gloeiende receptie die voor een levende muur zit, waardoor de indruk wordt gewekt dat de ruimte die je binnengaat meer een oase is dan een kantoor. De Feng Shui-stroom brengt je naar een café, dat Stumptown-koffie brouwt, lunch met catering verzorgt van Dig Inn, sappen uit Lulitonix en Pure Green giet en een heerlijke, huisgemaakte blueberry hibiscus-ijsthee brouwt – een veel gezondere upgrade van metselaarpotten gevuld met suikerachtige rommel die vaak te vinden is in cafetaria’s voor opstarten en co-werken.

beeld

Hoffelijkheid

Voorbij het café woont een fitnessstudio van 600 vierkante meter, die de hele dag door meerdere functionele fitness-, yoga- en begeleide meditatielessen organiseert (meer dan 30 lessen per week), en toegang biedt tot een spa-waardige badkamer met zes stoomdouches en privé kluisjes. Er zijn ook verschillende massage- en acupunctuurkamers, waar erkende therapeuten hun magie kunnen uitoefenen. Het beste gedeelte? Primair lidmaatschap komt met onbeperkte toegang tot alles. Daarnaast heb je je standaardvoordelen, zoals printen en bliksemsnelle internetverbindingen, en enkele koelere, zoals kluisjes, fietsenstalling en onbeperkte vergaderruimte-uren.

beeld

Hoffelijkheid

In termen van werkelijke werkruimte is er één grote gemeenschappelijke werkruimte gevuld met negen lange, midden van de eeuw moderne ontmoet wabi-sabi tafels (er zijn technisch 108 stoelen), gezamenlijk ontworpen tussen Danielle Galland Design, Iron Oaks en Primary Co-Founder , Danny Orenstein. De muren zijn gedecoreerd met groen (geleverd door de lokale plantverkopers Greensulate en Brooklyn Plant Studio) en originele landschapsfotografie door Rich Stapleton, Creative Director van Cereal Mag. Privételefoniecabines stellen galerieleden in staat om privégesprekken te voeren. Een standaard samenwerkend lidmaatschap, dat 24/7 toegang biedt, kost ongeveer $ 600 per maand, terwijl een van de privékantoren begint bij $ 750 per maand, en varieert van een installatie voor een enkele stoel tot uitgebreide lay-outs met uitzicht op de haven.

beeld

Hoffelijkheid

Tot nu toe lijken de oorspronkelijke bewoners van Primary iets minder “startup” en “creatiever” te zijn dan de gemiddelde co-working space: met brandingfirma’s en fotografen naar genre-brekende bedrijven zoals Magency, een bureau dat de principes van magie toepast en van toepassing is hen tot digitale betrokkenheid (werknemers doen ijsbrekende trucs, zoals het uit de lucht verspreiden van objecten), zij aan zij, er is zeker een gevoel van gemeenschap dat zich al ontwikkelt.

Na slechts een dag in de ruimte te hebben doorgebracht, lijkt het logisch dat Primary slechts het begin is van een veel grotere trend die we ‘co-workout’ zouden kunnen noemen. In werkelijkheid voelt deze inaugurele serene schuilplaats een beetje misplaatst in het financiële district; Gelukkig heeft het jeugdteam plannen om een ​​ander kantoor in Flatiron te openen. Dat gezegd hebbende, na een dag omringd door zijn goede energie, heb je de neiging om FiDi een beetje anders te zien. Ik betrapte mezelf er zelfs op dat ik naar het beroemde standbeeld van de Charging Bull keek, dat onmogelijk te missen is bij het binnengaan of verlaten van de ruimte, en denkend: “Misschien zijn zijn neusgaten niet woedend, misschien zit hij gewoon diep in wat meditatieve ademhaling.”

Loading...