Wendi Murdoch en Florence Sloan Movie – Snow Flower en de geheime fan

Wendi murdoch and florence sloan

Douglas Friedman

Onder de felle lichten van het internationale filmfestival van Cannes lopen twee slanke figuren langs de rode loper die in vloeiende Dior-jassen is gekleed. Ze slaan poses naast Gwen Stefani en Gavin Rossdale en glimlachen vriendelijk voor de flanken van paparazzi die hun namen schreeuwen. Maar dit zijn geen twee starlets die strijden om aandacht op de Croisette; dit zijn Wendi Murdoch en Florence Sloan in hun nieuwe incarnaties op het filmfestival als producers die hun eerste film promoten, Sneeuwbloem en de geheime ventilator. Het onderzoeken van de scène zijn hun trotse echtgenoten, mediamagnaat Rupert Murdoch en veteraan Hollywood uitvoerend Harry Sloan.

Toegegeven, een schitterend feest in Cannes is niet het gebruikelijke pad voor een indiefilm die gedeeltelijk in ondertitelde Chinees is. Maar in tegenstelling tot de gehoorzame echtgenotes die in de film zijn afgebeeld, een omvangrijk historisch epos gebaseerd op de bestverkopende gelijknamige roman van Lisa See over een vriendschap tussen twee vrouwen in het 19e-eeuwse China, zijn deze twee krachtpatsers nauwelijks kleiner wordende viooltjes. Sloan, een in Maleisië geboren, Brits-afgestudeerde licentiate in de rechten, en de in China geboren Murdoch, die een M.B.A. heeft van Yale en die werkte als een televisiepresentatrice van News Corporation, zijn gewend om zichzelf staande te houden. En ze hebben weinig aandacht voor tegenstanders die zeggen dat ze een oneerlijk voordeel hebben vanwege de verheven posities van hun mannen. “Wat ik ook doe, mensen zeggen dat,” zegt Murdoch, die eerlijk en humoristisch over het onderwerp is geweest sinds ze in New York aankwam nadat ze 12 jaar geleden met Murdoch trouwde..

“Ik denk dat de veronderstelling is dat het voor Wendi zo gemakkelijk is vanwege haar positie”, zegt haar vriendin Rita Wilson, die Murdoch voor het eerst ontmoette toen ze in Los Angeles woonde en haar beschrijft als een “meisje van een slecht-slimme meid”. “Maar het is niet gemakkelijk, ze zat op de goede plek.” Ze was toegewijd aan het project en als je in een bevoorrechte positie bent, wanneer je iets probeert te doen, onafhankelijk van die positie en dat huwelijk, is er veel kritisch onderzoek. ”

Ik kan niet bepalen wat mensen van me denken, “voegt Sloan toe terwijl zij en Murdoch groene thee drinken in het Four Seasons Hotel in New York City.” Wanneer mensen – vooral liefhebbers van het boek – dit zien, weten ze hoeveel moeite er in ging het.”

“Florence vindt het erg leuk om te werken”, zegt haar goede vriend Blaine Trump. “Ik moet zeggen dat ik verrast was toen ze zei dat ze een film ging doen, het is een grote onderneming, maar ze koos het perfecte verhaal voor haar, en ze heeft er zo hard aan gewerkt en hoeveel geluk had Harry als zodanig. geniale bedrijfsadviseur. “

beeld

Sloan verleidde insiders van Hollywood toen ze verhuisde van Londen na in 1993 trouwde met Harry Sloan. “Ze heeft een heel goed Brits accent,” zegt de vrouw van producer Mike Medavoy, Irena, grinnikend als ze zich herinnert de eerste keer dat ze elkaar ontmoetten, “dus ik was Ik ben deze zeer conservatieve vrouw aan het voorstellen en loopt deze bom in haar hoofd.Ze werd een van mijn dierbaarste vrienden en mijn man respecteert haar echt, ze is een buitengewoon persoon. ‘

Ondanks het vaste hoofd op hun schouders, weet het duo ook hoe ze plezier moeten maken. “Wendi is zo snel en politiek incorrect, het is een fantastische combinatie”, zegt Murdoch’s vriend Hugh Jackman, die naast de Aziatische starlets Li Bing Bing en Gianna Jun in de film costars is. “Wat is niet om lief te hebben?” echo’s van Ivanka Trump.

Sloan en Murdoch werden zelf snel goede vrienden toen ze elkaar meer dan 10 jaar geleden ontmoetten, en hoewel ze het hele land van elkaar afwonen (Sloan in Los Angeles en Murdoch in New York City), weten ze elkaar bijna maandelijks te ontmoeten. Het was tijdens een van hun vaste lunches in Hamasaku in Los Angeles Sneeuwbloem was geboren. “We hadden allebei het boek gelezen en vonden het geweldig”, zegt Sloan. “We dachten dat iemand er een film van moest maken en iemand werd ons.” Nadat Sloan de rechten had onderzocht, wonnen ze de zegen van auteur See. De volgende stap was het beveiligen van Wayne Wang als regisseur, die er het meest bekend om is De Joy Luck Club en, zoals Sloan en Murdoch, heeft Chinese wortels.

Het trio had een gemeenschappelijke visie om een ​​uniek Chinees verhaal te creëren dat zich echter kon vertalen naar een internationaal publiek. “Veel Chinese films reizen niet naar het Westen”, zegt Murdoch, “maar we hebben een geweldige regisseur die beide werelden begrijpt en het verhaal kan vertellen op een manier die mensen over de hele wereld kunnen begrijpen – zoals Slumdog Millionaire. Dat is hoe ik mijn stempel wil drukken op deze film. “

Na het lezen van het script – “Rupert leest 22 versies,” zegt Murdoch – kwamen ze op een dubbele verhaallijn van twee paren meisjes in het moderne en 19e-eeuwse China, wiens hechte vriendschap wordt genoemd laotong, of gezworen zussen. Plots voerden de twee neofietproducenten de weg door een labyrintische wereld van vergunningen, contracten en relaties met lokale ambtenaren in Shanghai. Maar ze accepteerden de mogelijkheid om al hun overtuigingskracht aan het werk te zetten. Sloan merkte dat ze haar licentiaatsdiploma in de wet gebruikte, dat ze late lectuurcontracten ophield, terwijl Murdoch tijdens de diners overwerkt aan het charmeren van potentiële partners. “Iedereen vraagt ​​me, ‘Wendi, waarom maak je een film? Films zijn moeilijk’ ‘, zegt Murdoch, lachend voordat hij serieus wordt. “Maar een film maken in China is nog moeilijker, het is echt een uitdaging.”

ZIE PAGINA TWEE >>

Foto door Douglas Friedman

Wendi murdoch

Peter Foley / EPA / Landov

“Er waren geen gratis ritten [voor hen] op deze,” zegt Jackman. “En als iemand dacht dat ze met Wendi in die film zouden gaan werken en dacht:” Oh, ik zal haar een beetje moeten pushen als producer, “ze hadden het mis, ze weet precies wat ze doet.”

In traditionele indie-stijl hebben Murdoch en Sloan hun handen vuil gemaakt door alles te doen, van het serveren van kopjes thee uit ambachtsdiensten tot het opruwen met de bemanning van een ijskoude midwinter-shoot in het kleine stadje Hengdian op het Chinese platteland. “We hadden geen aanhangwagens, we hadden geen kachels en we zaten gewoon buiten en probeerden warm te blijven door oploskoffie te drinken.De hotels waren erg basic, en we aten rijst en groenten van de lokale boeren”, zegt Murdoch. “Maar het was een geweldige ervaring.”

Ze hebben zelfs hun eigen kleding opgeofferd voor de garderobe-afdeling: alles van sjaals tot jasjes uit hun eigen ruggen belandde in de film. Het duo deed ook een paar telefoontjes naar vrienden uit de modewereld om merken als Yves Saint Laurent, Tom Ford, Dior, Louis Vuitton, Chanel en Christian Louboutin aan te trekken om de acteurs te helpen aankleden, die sindsdien de meisjes ontpoppen. Wat hun eigen koopgedrag betreft, delen de vrouwen een afkeer van winkelen in winkels, geven ze de voorkeur aan dingen die rechtstreeks naar huis worden gestuurd of om online te winkelen op sites zoals Net-A-Porter. Terwijl Sloan meer gestructureerde stukken aanbeveelt van Miu Miu, YSL, Gucci en Carven, is Murdoch vaak te vinden in vrouwelijke jurken van Lanvin, Thakoon en Prabal Gurung.

Voor Sloan was filmen in Shanghai een onderdompeling in de wereld van haar grootouders, terwijl het voor Murdoch een soort thuiskomst was. Murdoch reisde regelmatig terug naar China, hoewel het voornamelijk was om toezicht te houden op het werk aan haar huis in Beijing, dat was ingericht met stukken van de Franse interieurmeester Christian Liaigre, een favoriet van beide vrouwen. Onlangs voltooid na een langdurige renovatie, is het een traditie Siheyuan met een centrale binnenplaats die wordt afgewisseld met de slanke, moderne ontwerpen van Liaigre.

Voor beide vrouwen werd het vinden van decoratieve stukken in Shanghai een leuke afleiding van de stress van het filmen, evenals het verkennen van de kunstgalerijen in de stad; beiden zijn serieuze verzamelaars van Chinese hedendaagse kunst. Favorieten zijn Zhang Huan, Li Songsong en Zeng Fanzhi. Sloan lacht van haar aankopen: ‘Mijn man zei:’ Ik dacht dat je aan het werk was. ‘”

beeld

Terwijl de twee zonen van Sloan, Christopher en Alexander, twintig jaar oud zijn, worden de dochters van Murdoch, Grace, negen en Chloe, acht, die op een privéschool in Manhattan wonen, opgenomen in het opnameschema. De tweetalige meisjes waren al gewend om naar China te reizen, waar ze veel pauze brachten. Murdoch zegt: “Ik ben niet het Tiger Mom-type, dat absoluut verschilt van de manier waarop ik ben opgegroeid, maar we proberen het beste van beide werelden te hebben.We hebben harde liefde, maar we hebben ook grenzen.” Ze heeft sterke overtuigingen – en een van hen verwent haar kinderen niet, wat een uitdaging is voor meisjes van wie de doop in Jordanië vorig jaar werd bijgewoond door Queen Rania, Nicole Kidman, Tom en Kathy Freston, Trump en Jackman. “We hebben klusjes voor ze: opruimen na de hond, het bed opmaken, de tafel dekken”, zegt Murdoch. “Het is belangrijk voor hen om gedisciplineerd te zijn en te beperken – om niet altijd te krijgen wat je wilt.” De meisjes hebben een uitgebreid rooster van extracurriculars, die naast het Chinees Frans en Spaans omvat, evenals piano en viool bovenop hun reguliere schoolwerk.

“Ik leg ze niet neer zoals mijn ouders en andere Chinese ouders doen – dat het nooit goed genoeg is, dat nummer twee is niet goed genoeg en je moet nummer één worden, je moet harder proberen,” zegt Murdoch. “Ik moedig ze aan en prijs ze.” Rupert Murdoch is even attent; hij leest de krantenkoppen naar zijn meisjes tijdens het ontbijt en bespreekt het nieuws van de dag. Hij neemt ze vaak mee naar zijn werk. Inderdaad, toen hij op sommige punten achterbleef om op sommige punten als huisman te fungeren Sneeuwbloem schieten, nam hij de meisjes mee naar de Wall Street Journal kantoren in het weekend.

Maar Rupert Murdoch en Harry Sloan zijn niet de enigen die vanaf de zijlijn juichen. Iedereen van Brian Grazer tot Arianna Huffington bood hun advies aan. “Ik had zoveel geluk dat ik de kans kreeg om zulke geweldige mensen te vragen”, zegt Murdoch.

Sloan en Murdoch kijken al vooruit naar hun volgende project. “We zijn erg blij met de resultaten van deze film”, zegt Murdoch, met een grote glimlach. “Je weet nooit wat het uiteindelijke product zal zijn, maar we zijn enthousiast, het was een geweldige teamprestatie.” En er komt meer uit hun nieuw geslagen productiebedrijf, Big Feet. Zoals Sloan opmerkt: “In China betekent het ook de eerste stap.”

Loading...