‘The Crown’ Betaalde Claire Foy minder voor het spelen van koningin Elizabeth Than Matt Smith voor het spelen van Prince Philip – de ongelijkheid van de uitkering van de kroon

Update, 3/20: De kroon productiemaatschappij Left Bank Pictures heeft een verklaring vrijgegeven waarin zij haar excuses aanbiedt aan Claire Foy en Matt Smith voor de controverse over loonongelijkheid, Verscheidenheid rapporten:

“We willen onze verontschuldigingen aanbieden aan zowel Claire Foy als aan Matt Smith, briljante acteurs en vrienden, die zich deze week in het centrum van een mediastorm bevinden, buiten hun schuld. Claire en Matt zijn ongelooflijk begaafde acteurs die, samen met de bredere cast op De kroon hebben onvermoeibaar gewerkt om onze karakters tot leven te brengen met compassie en integriteit. Als de producenten van De kroon, wij bij Left Bank Pictures zijn verantwoordelijk voor budgetten en salarissen; de acteurs weten niet wie wat krijgt en kunnen niet persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor de beloning van hun collega’s. “

Oorspronkelijke bericht, 3/13: Claire Foy ontving minder dan haar mannelijke medester voor haar hoofdrol als Queen Elizabeth II op Netflix’s De kroon.

Tijdens een panel over de serie op de INTV-conferentie in Jeruzalem, per Verscheidenheid, de producers van de show bevestigden dat Matt Smith, die in de eerste twee seizoenen Elizabeth’s echtgenoot Prins Philip speelde, meer dan Foy werd betaald. De loonongelijkheid was blijkbaar het gevolg van de roem van Smith uit zijn rol in Doctor who, maar producent Suzanne Mackie voegde eraan toe dat de show van plan was dit in de toekomst recht te zetten. “In de toekomst krijgt niemand meer betaald dan de koningin,” zei ze, wat impliceert dat de nieuw uitgebrachte Olivia Colman van seizoen 3 niet minder zal worden betaald dan haar toekomstige co-ster.

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat Smith een grotere naam was dan Foy toen de show begon, lijdt het geen twijfel dat Foy’s rol zowel groter als complexer is, aangezien ze is de letterlijke koningin. Sinds de show in de herfst van 2016 begon uit te komen, heeft Foy een aantal prijzen gewonnen voor haar prestaties, waaronder twee Screen Actors Guild-awards en een Golden Globe, evenals een Emmy-nominatie.

Maar vanwege de re-casting van de show, die werd aangekondigd na het eerste seizoen van de show, zal Foy nooit de kans krijgen om te verdienen wat ze vanaf het begin had moeten ontvangen. Het is algemeen bekend dat Netflix een buitengewone hoeveelheid geld heeft verzonken De kroon– het is een van de duurste shows ooit, met een budget van $ 7 miljoen per aflevering – waardoor het des te flauwer wordt dat Foy hier de korte weg heeft afgelegd. Per a Verscheidenheid verslag van vorig jaar verdiende Foy naar schatting $ 40.000 per aflevering.

En er is een hele andere laag hier. Zoals hierboven vermeld, kreeg Smith meer te betalen vanwege zijn reeds bestaande bekendheid door The Doctor in te spelen Doctor who-een rol die tot voor kort nog nooit door een vrouw werd gespeeld, toen Jodie Whitaker als de allereerste vrouwelijke arts werd uitgebracht. Zoals zo vaak het geval is met de loonkloof tussen mannen en vrouwen, hebben we het niet over een level playing field.

Loading...