American Horror Story Seizoen 7 Aflevering 6 Review – AHS Cult “Mid-Western Assassin” Recap

Na de uiterst gruwelijke aflevering van afgelopen week, de nieuwste aflevering van Amerikaans horrorverhaal: Cult bevat veel catharsis. We komen er eindelijk achter wat er met Weide is gebeurd nadat Ally haar vorige week vond in een graf in de achtertuin van Harrison. Ally krijgt ook de validatie die ze nodig heeft om te beseffen dat ze het slachtoffer is van gaslicht. Ze is helemaal niet gek.

Na de verwoestende gebeurtenissen in Las Vegas, besloot FX Episode 6, ‘Midwest Assassin’, te bewerken om verwijzingen naar vuurwapengeweld te verwijderen en brachten ze een verklaring uit over hun beslissing:

“In het licht van de tragedie vorige week in Las Vegas, Ryan Murphy en de producenten van Amerikaans horrorverhaal: Cult hebben ervoor gekozen de openingsscène aanzienlijk te bewerken. Deze opening, die twee maanden geleden werd gefilmd en een gewelddadig optreden van wapens beschrijft dat helaas maar al te vaak voorkomt in ons land, bevat een reeks die sommige kijkers misschien traumatisch vinden. Alleen de bewerkte versie van de aflevering wordt uitgezonden op het FX lineaire kanaal, terwijl de onbewerkte versie van de aflevering beschikbaar zal zijn op het VOD-platform van uw kabel-, satelliet- of telco-provider, evenals op de niet-lineaire platforms van FX Networks, FXNOW en FX +. “

Deze samenvatting is van de onbewerkte versie van de aflevering.

1) Er is een massale schietpartij op een politieke betoging.

De onversneden versie van de aflevering opent met Kai Anderson (Evan Peters) tijdens een bijeenkomst voor een zetel in de gemeenteraad. Hij kondigt aan: “Amerika voor Amerikanen, wij zijn de muur!” Dan wordt een pistool afgevuurd. De menigte verspreidt zich, maar er worden meerdere mensen neergeschoten, waaronder Kai onstage en Ally’s therapeut Dr. Vincent (Cheyenne Jackson). Ivy (Alison Pill) schreeuwt maar slaagt erin te voorkomen dat hij wordt neergeschoten, ineengedoken achter een fontein. Uiteindelijk komt een SWAT-team naar binnen en vertelt de schutter het geweer te laten vallen. Bondgenoot is degene die het vasthoudt.

Amerikaans Horror Story: Cult

Kai (Evan Peters) houdt een politieke betoging in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

2) Bondgenoot wordt wakker met de gaslantaarn.

Voortzetting van de aflevering van vorige week, Ally is binnen haar huis wanneer Meadow verschijnt aan het raam, smeken om te worden binnengelaten. Weide onthult dat Ivy is in een sekte voordat ze wordt weggesleept, vermoedelijk door haar man Harrison, die van plan was om haar te begraven in de achtertuin vorige week. Na deze openbaring over Ivy besluit Ally om haar vervreemde vrouw op te hangen en alle deuren en ramen op slot te doen..

Ally’s therapeut Dr. Vincent belt om haar te vertellen dat het Ivy betreft. Hij zegt: “Het klinkt alsof je een aflevering hebt”, waarop Ally reageert, “Ik ben niet gek!” Ze beseft eindelijk dat wat er in haar huis en in de buurt gebeurt, niet normaal is, maar degenen die het dichtst bij haar staan ​​hebben geprobeerd het te normaliseren. Maar moordende clowns zijn niet normaal. Dr. Vincent vertelt aan Ally om te gaan slapen.

3) Bondgenoot redt weide.

In plaats van te gaan slapen grijpt Ally een mes en een blik pepperspray en gaat naar het huis van Meadow en Harrison. Ze vindt de garagedeur vergrendeld zodat ze door een open raam naar binnen klimt. Eenmaal binnen hoort ze Harrison seks hebben met Detective Samuels en ziet ze een set sleutels op de vloer tussen hun kleren. Ze slaagt erin de sleutels te pakken en de garage te ontgrendelen, waar ze Meadow gekneveld vindt en vastgebonden aan een stoel. Ze snijdt Meadow los, maar net als ze op het punt staan ​​te ontsnappen, klopt Meadow over een gereedschapskist en waarschuwt het geluid Detective Samuels dat Ally er is. Hij jaagt ze de garage uit, maar Ally en Meadow slagen erin in een auto te stappen en weg te rijden. Het is een spannende achtervolging.

Amerikaans Horror Story: Cult​ Episode 6​

Bondgenoot (Sarah Paulson) redt weide in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

4) Meadow verklaart de cultus aan Ally. Ivy is diep.

Weide onthult dat Ivy verantwoordelijk is voor alle vreselijke dingen die in het huis van Ally zijn gebeurd. Ze zegt: “Hoe denk je dat we je huis binnen zijn gekomen? Zoals de nacht van de cavia, zorgde Ivy ervoor dat het alarm in je huis uit was en dat de deur ontgrendeld was, en ze sms’te ons toen je was een paar straten verderop. ‘ Wanneer Ally vraagt: “Waarom zou ze dat doen?” Ivy antwoordt: “Om je gek te maken.”

Bondgenoot is in eerste instantie in ontkenning en zegt: “Ivy is geen meubelmaker, ze haat alle georganiseerde religie, ze gelooft nergens in.” Maar Meadow beweert dat het gat dat is achtergelaten door het ontbreken van een geloofssysteem, precies is hoe een sekte, of politieke figuur, binnenglipt.

Weide onthult ook dat de sekte mensen overal in de stad lastigviel. De chemische trucks die Ally zag, waren eigenlijk gewoon watertrucks die ontworpen waren om mensen bang te maken. De dode vogels die ze op haar gazon vond, werden daar geplant door de sekte. Ze deden hetzelfde met andere mensen om overal angst te creëren.

5) “Je kunt je niet gewoon bij de sekte voegen, hij moet jou kiezen.”

Een flashback naar december 2016 laat zien dat Meadow verliefd was op Kai omdat hij haar een speciaal gevoel gaf. Het paar kuste zelfs na de moord op de Changs, waarbij Kai Meadow vertelde dat haar werk dat het raadslid vermoordde onberispelijk was.

Toen hoorde Meadow Kai die Ivy dezelfde toespraak gaf en ze besefte dat ze niet speciaal voor hem was en ook niet geliefd op de manier waarop ze wilde.

Het is Kai’s focus die nieuwe sekteleden in de weg zit, door een nieuwe rekruut het gevoel te geven dat ze de enige persoon ter wereld zijn.

Amerikaans Horror Story: Cult​ Episode 6​

Kai (Evan Peters) en Meadow (Leslie Grossman) in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

6) Meadow’s beslissing om de sekte te verlaten, is wat haar in de war brengt.

Boos op Kai na hem te horen zeggen dat hij Ivy heeft toegejuicht, kondigt Meadow aan dat ze de sekte verlaat. Kai vertelt Harrison echter dat hij de politie moet bellen om hun te vertellen dat er iets met zijn vrouw is gebeurd. Harrison en Detective Samuels binden vervolgens Meadow vast. Kai zegt tegen haar: “Je bent waardeloos, je bestaat niet, je bent niets.” Dan wordt ze in het graf gegooid in de achtertuin van Harrison, waar Ally haar laatste aflevering ontdekte.

7) Weide en Ally besluiten om Kai te doden.

Bondgenoot zegt dat ze naar de FBI of de politie in een andere staat gaan – ze zullen iemand vinden om hen te helpen. Maar Meadow zegt dat er maar één manier is om de cultus en Kai te stoppen: “We moeten hem doden.”

8) Kai ontmoet verzet tijdens zijn gemeenteraadsdebat.

Bij het gemeenteraadsdebat kondigt een nieuw personage, Sally Keffler, aan dat ze zich kandidaat stelt voor een gemeenteraad in oppositie tegen Kai. Ze vertelt Kai: “Je bent geen conservatief, je bent een reactionair, je gebruikt angst en de fantasie van een tijd die nooit was.” Vervolgens, in een dialoog die een serieus commentaar is op het huidige politieke klimaat, vertelt ze de menigte: “Mensen zoals Mr. Anderson en Mr. Trump zijn niet de vuilnis. Het zijn de vliegen die de vuilnis heeft getrokken. Het is tijd dat we stop met zorgen maken over de vliegen, en we beginnen de vuilnis weg te sjouwen.Ik kan niet langer opblijven en laat een andere kandidatuur van angst een nieuwe verkiezing winnen. ‘

Met name Sally wordt gespeeld door Mare Winningham, die ook in verscheen Amerikaans horror verhaal: oploop, Freak Show, en Hotel.

9) Ivy begon Ally te haten na de geboorte van Ozzy.

In een flits terug naar de dag na de verkiezingen, raakt Ivy in paniek na het zien van Gary, de man die zij en Winter hebben gekidnapped en opgesloten, zodat hij niet kon stemmen. Hij heeft natuurlijk zijn arm afgezaagd om te stemmen en Ivy is bezorgd dat ze zal worden gearresteerd vanwege haar daden. Dit is wanneer Winter Ivy aan Kai voorstelt, zeggende: “Je moet mijn broer ontmoeten, hij kan alles repareren.”

Vrijwel onmiddellijk nodigt Kai Ivy uit tot een roze zweer. Hij doet dit met al zijn nieuwe sekteleden, om hun angst op te nemen. Hij vraagt: “Wat vult je donkere hart met angst?” en onder dwang, antwoordt Ivy, “De gedachte om naast mijn vrouw in bed te liggen.” Ze onthult vervolgens dat ze haar vrouw begon te haten toen hun zoon Ozzy werd geboren. Bond bondgenoot de baby en gaf hem borstvoeding totdat hij drie jaar oud was. Ivy voelde zich buitengesloten van het leven van haar zoon en had een hekel aan Ally omdat ze haar de ervaring had onthouden. Vanwege endometritis kon Ivy het kind niet zelf dragen.

Ivy laat ook zien dat ze een hekel heeft aan Ally’s ‘onzin met fobieën.’

Amerikaans Horror Story: Cult​ Episode 6​

Ally (Sarah Paulson) en Ivy (Alison Pill) tijdens de geboorte van Ozzy in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

10) Kai suggereert dat Winter en Ivy een koppel zouden moeten zijn.

Na de onthulling dat ze haar eigen vrouw haat, vraagt ​​Kai Ivy of ze blij zal zijn met Winter. Ivy antwoordt: “Alleen als ik Oz ook zou kunnen hebben.” Het lijkt erop dat Ivy en Winter absoluut romantisch met elkaar verweven zijn.

11) Kai stelt ook voor dat Ivy Ally vermoordt.

Wanneer Ivy Kai vertelt dat de enige reden waarom ze bij Ally verblijft, is omdat ze nooit de volledige voogdij over Ozzy zou krijgen als ze vertrok, vraagt ​​Kai: “Heb je nagedacht over moord?” Ivy zegt dat ze niet wil dat haar zoon dat trauma doormaakt, dus Kai’s alternatief is ervoor te zorgen dat geen enkele rechtbank ooit Ally-voogdij verleent – vermoedelijk door haar gek te laten lijken.

12) Ally gaat naar Sally Keffler voor hulp.

Ally klopt ‘s avonds laat op Sally’s deur en smeekt om hulp. Gelukkig gelooft Sally de verhalen van Ally over Kai en wil hij samenwerken om te voorkomen dat hij wordt verkozen in de gemeenteraad. Verbaasd dat iemand haar eindelijk gelooft, vraagt ​​Ally waarom Sally niet denkt dat ze gek is. Sally zegt: “Wel, ik ben niet verrast, dit is het soort shit dat gebeurt wanneer het patriarchaat wordt bedreigd.” Waar verhaal man.

13) De moordende clowns breken in het huis van Sally Keffler en doden haar.

Kai merkt dat Sally nog steeds is ingelogd op haar Facebook-account, dus hij pakt een zelfmoordbriefje en plaatst deze op haar pagina. Als ze hem vertelt dat niemand de brief zal geloven, zegt hij: ‘Natuurlijk doen ze dat op Facebook.’ Kai schiet Sally in de borst terwijl de andere clowns haar tegenhouden. Bondgenoot verbergt zich in de badkamer, en hoewel een van de clowns haar vindt (het lijkt op Ivy), doen ze niets.

Amerikaans Horror Story: Cult​ Episode 6​

Kai (Evan Peters) schrijft Sally’s valse zelfmoordbrief op Facebook in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

14) Wanneer Ally teruggaat naar het kantoor van Dr. Vincent, is Meadow verdwenen.

Dr. Vincent vertelt aan Ally: “Ik raad u ten sterkste aan om uzelf te controleren op een opname in een ziekenhuis.” Ally lijkt zich echter te realiseren dat ze Dr. Vincent niet kan vertrouwen en hij probeert haar te doen geloven dat ze gek is.

15) Het is gebleken dat Meadow degene was die het vuur opende aan het begin van de aflevering.

En Bondgenoot probeerde haar tegen te houden, en zichzelf zo beschuldigend.

Amerikaans Horror Story: Cult Episode 6

Ally (Sarah Paulson) en Meadow (Leslie Grossman) in Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX

16) Een andere flashback onthult dat Kai aan Meadow vroeg om hem neer te schieten.

Als onderdeel van zijn masterplan om bekend te worden in het hele land, vraagt ​​Kai aan Meadow om hem neer te schieten. Omdat ze seks hebben (ongetwijfeld een van zijn dwangtechnieken) legt Kai uit dat Meadow hem neerschiet, hij zal in het ziekenhuis worden opgenomen, maar niet sterven, en dat de wereld hierdoor zal worden betoverd. Zoals Kai zegt: “Wij zijn een christelijk land, iedereen houdt van een opstanding.” Kai wil ook dat Meadow alles over de sekte vertelt, “want als het uit haar mond komt, kan de waarheid zich in het volle zicht verbergen. Niemand zal geloven wat een gekke vrouw zegt.”

Kai moedigt Meadow ook aan zichzelf te doden nadat hij hem en andere mensen tijdens de rally heeft neergeschoten en het ‘ons eeuwige geheim’ heeft genoemd.

17) Bondgenoot wordt gearresteerd.

Bondgenoot wordt door de politie weggeleid omdat het lijk van Meadow bedekt is met een laken. Ivy kijkt over de scène, verbluft over wat er net heeft plaatsgevonden. Vermoedelijk maakt de arrestatie van Ally deel uit van Kai’s plan om Ivy de volledige voogdij over Ozzy te geven.

18. Nadat hij is neergeschoten, wordt Kai wakker.

De schietpartij verloopt volgens plan: weide is dood, bondgenoot is gearresteerd en Kai zal over de hele wereld bekend worden. Wat een angstaanjagende wending van gebeurtenissen.

& # X200B; Kai Anderson wakes up after being shot in American Horror Story: Cult Episode 6

Kai Anderson wordt wakker nadat hij is neergeschoten Amerikaans horrorverhaal: Cult Aflevering 6
FX
Loading...