American Horror Story Seizoen 6 Aflevering 6 Recap – AHS: My Roanoke Nightmare Episode Review

Dus ja. Precies zoals Ryan Murphy weken geleden beloofde, er is veel meer aan de hand dan in het oog komt Amerikaans horror verhaal‘s zesde seizoen, dat uiteindelijk het vloerkleed vanavond onder ons vandaan trok. Met Matt en Shelby’s verhaal vorige week schijnbaar opgelost, verschoof de focus naar de crew achter de schermen van Mijn Roanoke Nightmare, wat een grote hit blijkt te zijn.

Dit zijn de zeven belangrijkste dingen die we hebben geleerd van het spelveranderende hoofdstuk 6. ‘

1) Dat is de echte Matt en Shelby toch.

Speculatie is het hele seizoen wijdverbreid geweest dat de ‘echte’ Matt en Shelby niet echt leven, en dat Lily Rabe en André Holland acteurs spelen in de pratende hoofdsegmenten. Dat is niet het geval, want de Millers en Lee onthullen allemaal dat ze leven en gezond zijn, maar niet voor lang.

2) Er is een vervolg op Mijn Roanoke Nightmare in de werken.

De aflevering begon met serieproducer Sid (Cheyenne Jackson) die het netwerk een follow-up gaf getiteld Keer terug naar Roanoke, waarin de gehele re-enactment-cast teruggaat naar het huis, begeleid door Matt, Shelby en Lee. Want wat zou er mis kunnen gaan?

Het drietal zijn allemaal terughoudend om mee te doen, omdat ze op zijn minst enig gevoel van zelfbehoud over hebben. Maar alle drie worden uiteindelijk overgehaald om terug te komen – Shelby omdat ze dicht bij Matt wil zijn (meer hierover in een seconde) en Lee omdat ze haar naam wil wissen. De kijkers, zo leren we, waren ontevreden over het feit dat de show Mason’s moord nooit had gedraaid, en de meeste mensen geloven dat Lee schuldig is.

3) De slager is een rol die methode-acteren vereist.

Of bezit, afhankelijk van uw standpunt. Agnes (Kathy Bates), die The Butcher tijdens de heropvoeringen zo angstaanjagend heeft gespeeld, raakt iets te diep in haar rol. Niet Jared Leto diep, maar crimineel geweld diep – ze werd beschuldigd van mishandeling, leren we, nadat ze op een waanvooruitgang in volle kleding.

Het was niet verwonderlijk dat Agnes het nodige deed om mee te doen Keer terug naar Roanoke, maar Sid weigerde haar in de buurt van de productie te laten, en haalde een straatverbod in om ervoor te zorgen dat ze wegbleef. Woedend omdat ze buitengesloten was, ging Agnes een gestoorde tirade door die onmiskenbaar klonk alsof The Butcher op een of andere manier echt controle over haar had gekregen..

4) Matt en Shelby’s relatie is nooit hersteld na Roanoke.

Het was opvallend dat tijdens het praten-hoofdsegment, het paar nooit over elkaar in het heden sprak, en nu ontdekken we dat hun relatie op de klippen is. Tijdens de productie had Shelby een gooi naar de acteur die Matt speelde in het re-enactment, Dominic (die wordt gespeeld door Cuba Gooding Jr. – ja, er is veel om hier bij te houden).

In alle eerlijkheid tegen Shelby was ze waarschijnlijk nog steeds een beetje verbitterd tegen Matt dat ze Lady Gaga in het bos had gebeukt.

Sarah Paulson and Evan Peters in American Horror Story: Roanoke

FX-netwerken

5) De Mijn Roanoke Nightmare set lijkt veel op de vrolijkheid reeks.

In de zin dat iedereen aan het haken was en / of rommelig als de hel. Net als Shelby en Dominic’s ding niet genoeg was, viel Audrey (Sarah Paulson) halsoverkop met Rory (Evan Peters), terwijl ze hun respectieve rolweergaven van Shelby en Edward filmden.

Ondertussen heeft Monet (Angela Bassett), de actrice die Lee speelde in de heropvoeringen, een serieus drankprobleem ontwikkeld sinds de productie op de eerste serie eindigde. Meer methode-acteren? Of iets sinister?

6) De rest van het seizoen zal een gruwelijke, gevreesde found-footage-film zijn.

Denk aan het vage gevoel van morbide teleurstelling toen je je realiseerde dat de re-enactment-opzet betekende dat Matt, Shelby en Lee niet bij Roanoke konden sterven? Het voelde als een drastische verlaging van de inzet, maar dat was alles voordat we wisten wat er halverwege het seizoen zou komen.

Er gebeuren griezelige dingen direct op de Keer terug naar Roanoke set-iemand eet zijn eigen kettingzaag, een assistent wordt afgeslacht door de Pig-man en een aantal acteurs uit de re-enactment worden achtervolgd. Eindelijk in de laatste momenten van de aflevering, leren we dat elke persoon die betrokken was bij de driedaagse productie van Return to Roanoke werd vermoord … behalve één.

Plaats hier uw weddenschappen op de overlevende. Het moet Agnes zijn, oftewel The Butcher, oftewel Kathy Bates, toch? Behalve dat ze technisch gezien geen deel uitmaakt van de productie. We zijn op zoek naar Audrey, vooral omdat Sarah Paulson alles is.

7) De moordenaarsverpleegsters hebben eindelijk hun ‘MOORD’ gekregen.

In Episode 2 ontdekten we dat het moorddadige verpleegstersduo hun slachtoffers koos volgens de eerste letter van hun naam, om hun favoriete woord “MURDER” op de muur in bloed te spellen. Maar het paar werd gedood voordat ze de gedachte konden afmaken, waardoor “MURDE” niet indrukwekkend achterbleef op de muur van Matt en Shelby’s huis.

Een reeks steeds gewelddadiger gebeurtenissen op de set culmineert in de dood van Rory door de verpleegsters, en geeft hen uiteindelijk de “R” die ze nodig hebben. Deze show is gewoon dol op het doden van Evan Peters.

Loading...