25-jarig jubileum van Thelma & Louise – Susan Sarandon en Geena Davis Reflecteren op Thelma & Louise

beeld

Op Sarandon: Burberry-jas, $ 4.295, burberry.com; Balenciaga-zonnebril, $ 330, 888-774-2424; Sarandon’s eigen sieraden; Op Davis: oorbellen van Ippolita, $ 795, ippolita.com.
Jason Schmidt

SUSAN SARANDON

Toen we dat deden Thelma en Louise, Ik dacht echt niet dat het de soort resonantie zou hebben die het had. We dachten dat het leuk was, en we werden gegoten in de soorten rollen die meestal door jongens worden gespeeld. Het werd niet gezien als een feministische verklaring.

Ik was zeer bezorgd dat het niet als een wraakfilm zou worden gezien. Het echte wat Louise in de hele film vraagt, is: “Waarom vinden mannen dat dit oké is? Waarom zouden ze denken dat hun tong uitsteken sexy of interessant is en willen ze dat iemand dat doet bij hun moeder of hun dochter?” Ik heb enkele van die regels toegevoegd. Dat is waar ik me gewoon op concentreerde, en het leuk vond.

Het had een klein filmpje kunnen zijn. Het was echt ingelijst in een heroïsch vergezicht. Het was een prachtige, prachtige plek om te werken. Ik voelde me John Wayne. En we hebben niet gefotografeerd in de Grand Canyon – het was in Utah, in Moab. De grap voor een tijdje was dat er alleen maar een voice-over van ons zou komen vanwege deze geweldige foto’s die ze de hele tijd kregen. We waren in een dergelijke met testosteron doordrenkte atmosfeer, omdat Ridley [Scott, de directeur] door de bemanning werd geadoreerd. Die auto staat trouwens nog steeds op de bodem van de klif. Ze konden het er niet uit krijgen.

beeld

Op Sarandon: Burberry-jas, $ 4.295, burberry.com; Balenciaga-zonnebril, $ 330, 888-774-2424; Sarandon’s eigen sieraden; Op Davis: Max Mara-jurk, $ 1,295, 212-879-6100; Ippolita oorbellen, $ 795, ippolita.com.
Jason Schmidt

Geena? Zij is de beste. Ze is zo slim en zo grappig. De film is een liefdesverhaal van vrouwen. Het is heel romantisch. Toen de film uitkwam, waren er vreemd genoeg mannen die me brieven schreven die zeiden:Thelma en Louise bracht me ertoe om mijn kleine stadje te verlaten. “Omdat het niet droom, of niet.

Vandaag denk ik dat er een hele reeks jonge vrouwen zijn die geïnteresseerd zijn in plezier en levens, maar niet per se proberen te behagen, ook al worden ze voortdurend onderzocht. De Melissa McCarthys, de Amy Poehlers, al die meiden die werk creëren, grappig en onafhankelijk zijn. Je hoeft niet altijd over bevrijding te gaan. Dan zijn er Shailene Woodley en Ellen Page en Brie Larson – ze lijken een leven te creëren. Kristen Stewart. Saoirse Ronan. Deze vrouwen gebruiken hun loopbaan in plaats van dat ze door hen worden gebruikt.

‘Waar zouden ze nu zijn, als ze hadden geleefd? Misschien dat Louise lesbisch werd, dat zou fantastisch zijn.’ -Susan Sarandon

Voor Thelma en Louise‘s 25-jarig jubileum, we willen een rondleiding op campussen maken omdat er nu een enorme beweging is om verkrachting bloot te leggen en ervoor te zorgen dat mensen verantwoordelijk zijn. Je hoeft niet van een klif af te gaan. Ik ben nieuwsgierig naar dat gesprek.

Waar zouden ze nu zijn, als ze hadden geleefd? Nou, Thelma is zeker niet meer bij haar man! Je zou alleen maar hopen dat ze Brad [Pitt] weer vond. [lacht.] Misschien werd Louise lesbisch. Dat zou zijn fabelachtig. Misschien zette ze haar reis voort en eindigde ze met het runnen van een Airbnb. Aan het einde van de film kon ik zeker beter rijden, dus misschien werd ik een soort van bestuurder.

Maar ik denk niet dat een van hen terug zou gaan.

beeld

Davis en Sarandon in Thelma en Louise in de Thunderbird reden ze van een klif af
De Neal Peters-collectie

GEENA DAVIS

Weet je, ik denk dat we eigenlijk drie auto’s van de klif gooiden. We hadden totaal vijf auto’s. De eerste keer dat ze het neerschoten, ging de auto van start en kantelde hij zijwaarts. En natuurlijk hadden we dummies die op ons leken. Om nog maar te zwijgen van stunt doubles en foto doubles – overal waren Thelmas en Louises.

We wisten echt niet dat de film een ​​lef zou slaan; niemand had enig idee. Het was heel schokkend, de reactie die we kregen. Toen de film uitkwam, waren er negatieve dingen zoals: “Het is zo mishandig door de mens,” en “Oh God, dit is niet de oplossing.” Er was al dat gepraat over hoe het zo gewelddadig was – en dit was na Dodelijk wapen kwam uit!

Een heel gebruikelijk thema in de pers was: “Dit verandert alles. Nu zullen er zoveel vrouwelijke buddy-foto’s zijn, zoveel vrouwelijke actiefiguren.” Dit alles herschrijft alles gewoon “, en dat gebeurde niet. Het echt korte antwoord is dat het geen shit was.

beeld

Thelma en Louise nemen een vroege selfie
De Neal Peters-collectie

We zitten vast in deze wereld waar Hollywood opereert in de veronderstelling dat vrouwen mannen zullen zien, maar mannen zullen geen vrouwen kijken. We krijgen nooit momentum omdat alles eenmalig is. Callie Khouri, die schreef Thelma en Louise, had een vriendin die schrijver was en ongeveer drie jaar nadat ze uitkwam, ging ze naar een studio om een ​​filmpje te pitchen met twee vrouwen in de hoofdrol. Het was helemaal niet zoiets als onze film, maar de studio draaide zich om en zei tegen haar: “Oh nee, dat is gebeurd Thelma en Louise.

Wat me hoop geeft, zijn de jonge meisjes – Lena Dunham, Jennifer Lawrence – in Hollywood. Ik hou van ze allemaal. Ik hou van alles wat ze doen; Ik hou van hoe uitgesproken ze zijn. En ik hou ervan hoe het onderwerp zo veel wordt opgevoed. Vroeger was het niet zo, zelfs enkele jaren geleden. Ik denk niet dat iemand zou hebben gezegd dat er niet genoeg onderdelen voor vrouwen waren omdat het zou klinken alsof je klagend was.

“Mensen vragen mij: ‘Komt er een vervolg?’ En ik heb zoiets van, ‘Wat denk je dat er met ze is gebeurd ?!’ “-Geena Davis

Maar het meest bevrijdende aan het filmen Thelma en Louise was aan het rondhangen met Susan. Ze heeft mijn leven veranderd. De film veranderde mijn leven. Ze schaamt zich altijd, de manier waarop ik over haar praat. Ze is zo zelfbewust – ze weet wie ze is en wat ze denkt. Ze beweegt zich op zo’n geïntegreerde en mooie manier door de wereld. Ik weet nog dat ik Susan eens zei: “Ik zal nooit meer zoals jij zijn, je gaat altijd voor me liggen, ik zal het nooit inhalen.”

We houden elkaar bij; we komen samen. Het komt niet vaak voor, maar we zijn echt goede vrienden. Ooit waren we in New York samen aan het lunchen. We zijn gewend aan het niveau van mensen die ons herkennen, maar samen was het gek. Er waren een paar gierende remmen. [lacht.] Mensen vragen me: “Komt er een vervolg?” En ik heb zoiets van: “Wat denk je nou? gebeurd naar hen?!”

Speel Thelma en Louise trivia met Susan Sarandon en Geena Davis hieronder:

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in de uitgave van Harper’s BAZAAR van mei 2016.

Haar: Shin Arima voor Redken; Make-up: Paco Blancas voor Diorskin Star; Productie: de aangepaste familie

Loading...