Riverdale Season 2 Episode 17 Review – Riverdale “The Noose Tightens” Recap

Berikutan penjelmaan dramatik minggu lalu, yang menyaksikan Cheryl diasingkan ke pusat penukaran gay, “The Noose Tightens” tidak membuang masa untuk menerokai kegelapan gelap Riverdale. Sebagai Betty, Alice, FP dan Jughead berurusan dengan kejutan berkaitan dengan pembunuhan pembunuhan mereka, Veronica dan Toni menetas rancangan untuk menyelamatkan Cheryl.

Inilah segala yang berlaku dalam Riverdale minggu ini:

1) Sisters of Mercy Quiet mengawal kesejahteraan Cheryl.

Tempat yang sama yang menjejali Polly ketika dia hamil mempunyai Cheryl terkunci dan ditetapkan untuk “terapi fizikal,” apa pun maksudnya. Dia dibuat untuk menonton filem pendek pelik tentang penyimpangan, yang berlaku kepada bintang Moose dan Kevin sebagai dua lelaki muda yang melarang bersosial dengan wanita untuk menghabiskan masa bersendirian bersama.

Riverdale Chapter Thirty: The Noose Tightens

CW

2) Debat Majlis Sekolah mengetuk Archie dan Jughead terhadap satu sama lain.

Betty berjalan dengan Jughead, sementara Archie adalah pasangan berjalan Veronica. Ketegangan di atas pentas dapat dirasakan, dan jelas persahabatan mereka berada di bawah tekanan keras sekarang. Apa yang berlaku kepada empat orang yang terkenal?!

3) FP dan Alice mempunyai hujah, dan percikan terbang.

Segar dari wahyu yang Chic bukan anak lelaki Hal Cooper, dan Alice pernah mempunyai hubungan seksual dengan FP, jelas bahawa ayah Jughead dan ibu Betty mempunyai beberapa perniagaan yang belum selesai. Dan, jelas sekali, FP adalah ayah Chic. Mungkin.

Alice telah pergi ke FP kerana membiarkan anak perempuannya “hidup dalam dosa,” sejak Betty telah berpindah ke trelernya. Walau bagaimanapun, FP mendedahkan bahawa dia telah tidur di kasur tarik keluar dengan Jughead supaya Betty dapat mempunyai bilik tidur. Alice terkejut bahawa FP telah melakukan ini untuk anak perempuannya, dan dia jelas disentuh oleh isyarat itu.

Riverdale Chapter Thirty: The Noose Tightens

CW

4) Ibu bapa Archie dan Veronica mempunyai hujah di depan umum.

Sekarang Hermione akan menjadi kepala bersama Fred dalam perlumbaan untuk Datuk Bandar, Lodges dan Andrews sedang berperang, dan mereka mempunyai hujah umum mengenai perselisihan mereka. The Lodges enggan membiarkan Fred keluar dari kontraknya sehingga dia menandatangani NDA.

5) Kereta yang dipunyai oleh peniaga dadah yang dibunuh oleh Chic didapati di rawa.

Betty dan Jughead sebelum ini melupuskan kenderaan peniaga dadah dengan menolaknya ke rawa. Malangnya, kereta itu ditemui, dan semua orang panik. Alice, FP, Jughead, dan Betty mengadakan pertemuan rahsia di Pop, di mana pelanggan lain mungkin dapat mendengar mereka membincangkan pembunuhan yang mereka lakukan.

Jughead dan Betty menginterogasi Kevin untuk maklumat dalaman dari ayahnya, dan ternyata pengedar dadah telah mencuri kereta itu-dan pemiliknya sebenarnya mendakwa.

6) Ular marah yang Jughead berjalan dengan Betty.

Di sekolah, Ular memberitahu Jughead bahawa Betty adalah “musuh” dan yang tidak akan mendapat undi Ular selagi dia pasangannya.

7) Archie menawarkan untuk membantu Hiram dengan perniagaan mobnya.

Archie jelas telah menonton banyak episod lama The Sopranos.

Hiram mendedahkan bahawa keluarga kumpulan lain menuntut pertemuan dengan Lodges. Kerana rancangan penjara meletakkan massa di mata awam, mereka tidak puas hati dengan rancangan Hiram untuk Riverdale dan mahu potongan keuntungan.

Archie hadir sebagai tambahan “otot” dan juga mengancam rakan-rakan Hiram. Mereka melepaskan ketawa.

8) Archie arms-wrestles Reggie, dan menang.

Archie mudah mengalahkan Reggie dalam pertarungan lengan untuk undian Dewan Sekolah, yang bermaksud pasukan bola sepak mesti mengundi Veronica.

9) Toni mendaftarkan Josie dan Veronica untuk mencari Cheryl.

Puan Blossom memberitahu Toni Cheryl berada di pusat kesihatan di luar negara, tetapi Toni tidak membelinya. Dia meminta Josie dan Veronica untuk membantu dia mencari Cheryl, tetapi Josie mendapat kaki sejuk apabila Puan Blossom mendedahkan bahawa Cheryl menarik gambar-gambar pelik dengan Toni. Toni percaya Cheryl adalah ancaman dan memerlukan bantuan.

Walau bagaimanapun, Toni dan Veronica meneruskan carian, kerana “media sosialnya telah mati selama beberapa hari.” Ada sesuatu yang pasti!

Riverdale Chapter Thirty

CW

10) Chic bersetuju untuk mencari tempat baru supaya Betty dapat pulang ke rumah.

Betty mengatakan dia hanya akan pulang ke rumah jika Chic meninggalkan. Dia mengatakan dia akan mencari tempat baru, tetapi Alice enggan membenarkan Betty tinggal di Jones lagi. Dia meminta Betty pulang ke rumah dengan serta-merta, dan FP tahu lebih baik daripada mengacaukan keputusan Alice.

11) Chic mendapati pemilik kereta dicuri.

Dalam usaha untuk “membantu,” Chic mendapati pemilik kereta yang dicuri itu. Walau bagaimanapun, dia mengancam Coopers, menuntut pengedar dadah Chic $ 10,000 berhutang kepadanya untuk berdiam diri.

12) Adams sedang berusaha melawan Lodges.

Adams, salah seorang henchmen Hiram, melepasi Double Lodges. Archie dan Veronica pulang ke rumah dengan Adams memakai balaclava dan mengalahkan Andre. Archie mengejarnya, yang mempunyai pemotretan Black Hood, dan menyembunyikannya. Adams mengancam Archie, menuntut Hiram bayar kepada keluarga gerombolan potongan keuntungan penjara. Ini dengan mudah merupakan jalan cerita yang paling membosankan sepanjang musim.

13) Nana Blossom memanggil Toni Topaz.

Riverdale Chapter Thirty: The Noose Tightens

CW

“Antoinette Topaz” menerima panggilan telefon semasa di sekolah. Nana Blossom, yang telah berjaya merangkak masuk ke telefon untuk memberi amaran kepada Toni bahawa Cheryl dalam masalah. Dia mendedahkan bahawa Cheryl bersama Sisters sebelum dia terpaksa digantung oleh bapa saudara Cheryl.

14) Cheryl dan Veronica berunding dengan Kevin mengenai terapi penukaran gay.

Nasib baik, Kevin berpengalaman dalam terapi penukaran dan mengawasi semua tempat yang masih menjalankannya. Menurut Kevin, Sisters of Quiet Mercy masih menjalankannya “dari buku-buku.”

Kevin tahu terdapat sebuah terowong di dalam hutan yang mengetuai bangunan Sister. Dia tahu ini kerana ramai lelaki melarikan diri dari terapi mereka lewat malam untuk menyambung di hutan-ingat ketika Kevin sedang keluar dengan lelaki sementara Hood Black masih di longgar?

Riverdale Chapter Thirty

CW

15) Betty mempunyai Serpens menyelamatkannya.

Setelah pergi ke bank untuk mendapatkan wang tunai $ 10,000, Betty memberi isyarat kepada Ular tentang apa yang berlaku. Ini adalah pintar, kerana salah seorang lelaki yang sebelum ini menyerang Chic telah muncul juga-dan dia mengancam Alice. Para Ular memecah pintu depan dan mengancam orang-orang yang memeras ugut Coopers. Ular semua menarik pisau mereka, termasuk Jughead.

16) Alice kicks Chic out selepas meletakkan keluarga dalam bahaya dua kali.

Tearfully, Alice memberitahu anaknya dia harus pergi, kerana dia meletakkan keluarganya dalam bahaya meninggal dunia pada dua kesempatan. Dia bersetuju, dan jelas bahawa Alice akhirnya bangun dengan tingkah laku berbahaya Chic.

17) Archie merindui pelancaran kempen ayahnya.

Walaupun dia berjanji untuk menghadiri, Archie merindui pelancaran kempen ayahnya. Ibu bapanya hancur.

18) Toni memecah Cheryl, dan menciumnya juga.

Percubaan nun untuk menangkap penceroboh, tetapi sejak Toni dan Veronica mengakses bangunan melalui terowongan rahsia Kevin di dalam hutan, mereka dapat mencari Cheryl dan menyelamatkannya. Apabila Toni masuk ke dalam bilik, Cheryl menciumnya di depan semua orang di sana.

Riverdale Chapter Thirty: The Noose Tightens

CW

19) Circle Dark kembali.

Archie dan rakan-rakannya memakai balaclavas mereka untuk mengancam keluarga-keluarga gerombolan, bahkan sampai meletupkan kereta mereka.

20) Alice membuat perdamaian dengan Ular.

Alice mengumumkan bahawa dia akan berhenti membongkar South Side. Dia muncul di FP yang memakai gincu Serpent yang gelap, dan dia mengeluarkan gusi mengunyah-semestinya satu tanda yang akan mereka pasangkan.

21) The Lodges membeli Archie sebuah kereta mewah untuk mengucapkan terima kasih kepadanya.

The Lodges terus membeli kesetiaan Archie, kali ini dengan kereta vintaj.

22) Episod muzik akan datang!

Kembali ke Riverdale High, Cheryl mengumumkan bahawa ada sesuatu yang perlu dia lakukan. Dia mendedahkan, “Saya jelas Carrie White Riverdale High, dan sekolah ini akan terbakar.” Cakap muzik.

Loading...