Olivia Colman Akan Ganti Claire Foy pada ‘The Crown’ – Siapa yang Memainkan Ratu Elizabeth II pada ‘The Crown’?

Mahkota telah secara rasmi menemui Ratu Elizabeth II yang baru. Olivia Colman akan menggambarkan raja British berikutan Claire Foy, yang kini memainkan Permaisuri dalam siri hit Netflix.

Colman (Pengurus Malam, Gereja luas), akan membintangi Mahkotamusim ketiga dan keempat, yang belum dipesan tetapi dijangka, menurut Wartawan Hollywood. Foy, sebaliknya, hanya dijangka memainkan kedaulatan muda selama dua musim.

gambar

Olivia Colman akan menggambarkan Ratu selepas Claire Foy.
Getty Images

Siri memenangi Golden Globe dijangka berlari selama enam musim kerana ia mengikuti Ratu Elizabeth II dari “umur 29 hingga, mungkin, hari ini,” kata ketua kandungan Netflix, Ted Sarandos pada tahun lepas. Beliau menambah itu Mahkota mungkin akan merangkumi enam dekad kehidupan Ratu, dan pertunjukan itu sendiri akan berlari selama “lebih lapan hingga 10 tahun.” Oleh itu, peranan utama akan kembali untuk menunjukkan masa telah berlalu.

Walaupun berita pemutus Colman tiba semalam, Foy sudah tahu pada awal Oktober yang penggantinya akan berada di siri Peter Morgan yang dicipta. “Saya tahu siapa yang melakukannya dan saya tidak memberitahu anda … Ia benar-benar menarik dan hebat dan menakjubkan!” dia mengusik pada sidang akhbar untuk filem barunya, Bernafas.

gambar

Foy dan Matt Smith dalam musim 2 tahun Mahkota.
Netflix

Foy, yang memenangi Golden Globe untuk persembahannya sebagai muda Elizabeth, tidak mempunyai perasaan sukar untuk meninggalkan persembahan itu selepas dua musim. “Saya selalu tahu bahawa saya hanya akan melakukan dua siri,” katanya. “Saya sangat bersyukur kerana saya mempunyai masa yang sangat baik untuk memainkan peranan itu dan membuat kawan-kawan seumur hidup.”

Tonton dia mengulangi peranannya dalam Mahkotamusim kedua, yang perdana di Netflix pada 8 Disember.

Loading...