Michelle Obama Benar-benar Mahu Anda Dapatkan Wang Percuma untuk Kolej

Sebagai seorang siswazah dari kedua-dua Princeton dan Harvard, Michelle Obama tahu satu atau dua perkara tentang pergi ke kolej. Kini, sebagai Wanita Pertama, dia mahu pelajar tahu bagaimana mereka mampu membiayai pendidikan mereka, dan dia membantu dalam cara dia tahu yang terbaik-video.

Untuk menggalakkan pelajar mendaftar dengan FAFSA (Permohonan Percuma untuk Bantuan Pelajar Persekutuan), Lady First muncul dalam video College Humor, di mana dia datang sebagai kehidupan untuk pelajar menjawab soalan untuk pendaftaran (yang benar-benar mudah, oleh cara). Apabila dia memungut telefonnya, kita dapati dia mengedit resume dengan cara yang agak rendah hati:

“Sebagai Wanita Pertama Amerika Syarikat, saya telah melepaskannya selama 8 tahun,” katanya, sebelum memasukkan “Speaker Awam Terbaik” dalam senarai kemahirannya.

gambar

Kolej Humor

Tonton skit penuh di sini:

Wanita Pertama telah melakukan banyak kempen untuk menggalakkan belia meneruskan pendidikan mereka. Beliau juga menerbitkan op-ed dalam talian di The Fader hari ini, memotivasi pembaca muda untuk tinggal di sekolah dan mendaftar untuk bantuan kewangan jika mereka memerlukannya. Dia termasuk kisah kenangan sekolahnya sendiri:

“Baik ibu bapa saya menghadiri kolej, dan keluarga saya tidak mempunyai banyak wang, jadi saya tahu tidak ada cara mereka mampu membayar tuisyen kolej. Tetapi saya juga tahu bahawa kolej merupakan pelaburan terpenting yang boleh saya buat pada masa depan saya Jadi, saya berusaha keras untuk mendapatkan gred yang baik, dihantar ke dalam permohonan saya, dan diterima di Universiti Princeton. Saya memohon bantuan kewangan sebanyak yang saya dapat. Bantuan itu membenarkan saya mendapatkan ijazah saya – dan ijazah itu berubah hidup saya.”

Bacalah esai penuh di sini.

Loading...