Bagaimana Mengalirkan Olimpik Musim Sejuk 2018 untuk Percuma – Tonton Olimpik Pyeongchang Online

Pada 8 Februari, atlet terkemuka di dunia akan berkumpul di Pyeongchang, Korea Selatan, untuk menyertai Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018. Dan dengan pelancaran Saluran Olimpik pada bulan Julai, peminat permainan kini boleh menjangkakan lebih banyak liputan daripada sebelumnya sepanjang acara itu.

The Olympic Channel, perkongsian antara NBCUniversal dan Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa, dianggap sebagai rumah Team USA. Sebelum perlawanan berlangsung, pelbagai acara yang disiarkan, termasuk dokumentari dan ciri khas yang menonjolkan atlet yang berharap dapat membuatnya menjadi Pyeongchang.

Jadual penuh untuk permainan kini boleh didapati dan NBC akan menunjukkan acara utama secara langsung pada waktu primitif, termasuk skating angka, ski alpine dan snowboarding. Juga, untuk kali pertama, liputan akan disiarkan di seluruh negara-termasuk liputan utama. Sebelum ini, pesisir pantai dan penonton masa gunung akan melihat liputan utama pada kelewatan pita.

“Bertentangan dengan kepercayaan popular, perbezaan masa selama 14 jam berfungsi dengan baik untuk liputan siaran langsung,” kata Jim Bell, Presiden Pengeluaran dan Pemrograman di Sukan Olimpik NBC. “Orang pada awalnya berfikir ia berjalan di seberang dunia, tetapi perbezaan masa adalah 14 jam, jadi bermakna pukul 8 malam EST adalah pukul 10 pagi hari berikutnya di Korea Selatan. Betul bila banyak acara lumba-lumba, skating, alpine, snowboarding-akan berlaku. “

Majlis Perasmian akan berlangsung pada 9 Februari dan akan disiarkan secara langsung di NBCOlympics.com tanpa ulasan. Kemudian pada malam itu, persembahan khas Majlis Perasmian akan dihoskan oleh Mike Tirico dan Katie Couric di NBC pada jam 8 malam EST / 5 petang PST. Ini akan menjadi permainan pertama sejak 1992 tanpa hosting Bob Costas; pengulas veteran menurun tahun lepas selepas mengendalikan 11 perlawanan berturut-turut. Mike Tirico akan mengambil alih permainan bermula tahun ini.

Sekiranya anda mempunyai pembekal kabel, anda akan dapat menampung liputan dari NBC, NBCSports, Channel Olimpik dan NBCOlympics.com. Liputan tambahan dan suapan langsung juga boleh didapati melalui aplikasi NBCSports dan NBC. Penonton mencari liputan bahasa Sepanyol boleh mengaksesnya melalui Telemundo dan Telemundo Deportes. NBC juga akan menyiarkan acara tertentu pada rangkaian kabel mereka termasuk CNBC dan Rangkaian Amerika Syarikat.

Perlindungan Olimpik juga boleh didapati menerusi penyedia langganan yang teratas termasuk Google Fiber, Hulu Live TV, DirectTV Now, Playstation Vue, YouTube TV, Sling TV dan Fubo TV menerusi Channel Olimpik dan NBC. Ini adalah Olimpik Musim Sejuk yang pertama di mana liputan rangkaian NBC, termasuk primitif, akan tersedia untuk streaming.

NBC juga akan menyediakan liputan realiti maya untuk penonton dengan alat bantu Windows Mixed Reality, peranti Samsung Gear VR, Google Cardboard atau Google Daydream. Penonton yang berminat boleh mengalami Sukan Olimpik dalam realiti maya melalui aplikasi NBC Sports VR dengan log masuk melalui pembekal kabel atau perkhidmatan langganan mereka. Video 360 darjah juga akan tersedia untuk penonton yang tidak mempunyai akses ke peranti VR. Jadual VR NBC juga tersedia.

Secara keseluruhannya, NBCUniversal dijangka melancarkan liputan 2,400 jam, yang paling banyak untuk Olimpik Musim Sejuk. Olimpik Musim Sejuk sebelum ini, yang berlaku di Sochi, Rusia pada tahun 2014, mempunyai liputan lebih 1,600 jam.

Sukan Olimpik Musim Sejuk akan berakhir dengan penutupan penutup pada 25 Februari. Atlet Amerika Syarikat yang layak untuk permainan termasuk pemain skuter Nathan Chen, pemain bola keranjang gaya Gus Kenworthy, penyerang snowboard Chloe Kim dan Shaun White, dan pemain ski alpine Lindsey Vonn.

Loading...