10 Filem Untuk Tonton Sebelum Mereka Berakhir dari Netflix pada bulan Februari – Filem Meninggalkan Netflix pada bulan Februari

Berakhir pada 2/1:

1) Syarat Persetujuan (1983)

Emma Greenway (Debra Winger) sangat dekat dengan ibu bapanya Aurora (Shirley MacLaine), tetapi mereka menjadi jauh ketika Emma berkahwin dengan seorang lelaki bernama Flap Horton (Jeff Daniels). Apabila dia mendapati suaminya menipu dengannya, Emma kembali hidup dengan ibunya tetapi tidak lama kemudian didiagnosis dengan kanser terminal.

2) Lelaki hujan (1988)

Dibintangi oleh Tom Cruise dan Dustin Hoffman, cerita ini menceritakan kisah Charlie Babbitt, yang belajar, setelah kematian bapanya, bahawa dia mempunyai seorang kakak bernama Raymond yang autistik. Untuk mendapatkan kawalan ke atas wang bapanya meninggalkan rumah penjagaan Raymond, Charlie memeriksa dia dan kedua-dua memulakan perjalanan di seluruh Amerika Syarikat..

3) Firma itu (1993)

Dibintangi oleh Tom Cruise, filem ini menceritakan kisah peguam Mitch McDeere, yang mendapati dia bekerja untuk sebuah filem undang-undang yang membiayai wang dan memeras ugut dan membunuh para pekerja. Apabila FBI mula bertanya, McDeere mesti membuat pilihan yang sukar.

4) Blue Crush (2002)

Surfer Anne Marie (Kate Bosworth) sedang bersedia untuk pertandingan surfing Rip Master apabila hidupnya terbalik dengan ketibaan pemain bola sepak pro Matt Tollman (Matthew Davis).

5) The Dancer Upstairs (2002)

Semasa menyiasat pengganas domestik, detektif Agustín Rejas jatuh cinta dengan pengajar tarian anaknya, Yolanda. Dia tidak lama lagi menyedari dia mungkin dihubungkan dengan kes itu.

6) Ikan besar (2003)

Apabila William Bloom (Billy Crudup) mengetahui bahawa ayahnya yang terasing (Albert Finney) sakit, dia pulang ke rumah, di mana ayahnya mengaitkan cerita-cerita sensasi zaman kanak-kanak William.

7) Gothika (2003)

Setelah hampir memukul seorang gadis dengan keretanya, psikiater Miranda Grey (Halle Berry) bangun sebagai pesakit di hospital mental di mana dia bekerja, dituduh membunuh suaminya. Tidak dapat mengingati apa-apa, Miranda cuba menentukan apa yang sebenarnya berlaku.

8) Ray (2004)

Jamie Foxx menggambarkan ahli muzik Ray Charles dalam biopik dramatik ini, yang menggambarkan masa kanak-kanak yang traumatiknya (Charles menyaksikan kakaknya lemas pada usia tujuh tahun, kemudian hilang sembilan mata) dan bangkit menjadi terkenal.

9) The Hurt Locker (2008)

The Oscar 2010 untuk Gambar Terbaik pergi ke The Hurt Locker, yang mengikuti kisah Staff Sgt. William James, Sgt. J.T. Sanborn dan Pakar Owen Eldridge, yang bekerja di unit pelupusan bom di Baghdad semasa perang Iraq. Tiga lelaki itu menghadapi keadaan maut selama beberapa minggu terakhir mereka bekerja.

Berakhirnya 2/28

10) The Sea Inside (2004)

Selepas menjadi sebuah kuadrifferik selepas kemalangan berperahu, Ramón Sampedro menghabiskan 28 tahun berkempen untuk menamatkan hidupnya melalui euthanasia.

Loading...