Alexa Chung pada pakaian yang mengubah hidupnya

Alexa Chung

Getty Images

Sebagai salah satu bintang fesyen Britain yang paling terang, Alexa Chung telah menghadiri lebih banyak pertunjukan fesyen dan permaidani merah daripada yang mungkin dapat dikira, bermakna dia telah memakai lebih daripada beberapa pakaian yang tidak dapat dilupakan. Walau bagaimanapun, apabila ditanya mengenai satu pakaian yang mengubah hidupnya, dia memberikan jawapan yang mengejutkan.

“Selama bertahun-tahun saya cukup beruntung untuk menghadiri majlis pembukaan, upacara penganugerahan dan acara karpet merah yang memakai pakaian yang benar-benar menakjubkan oleh Valentino, Erdem dan pereka lain – jenis pakaian ibu saya akan menghantar saya mengenai hari berikutnya untuk mengatakan, ‘Kamu kelihatan sangat sayang,’ “Chung menulis dalam esei Harper’s Bazaar AS. “Tetapi jika saya terpaksa mengeluarkan satu pakaian yang mengubah hidup saya, ia adalah nombor jersi hijau yang saya pakai untuk pertunjukan fesyen pertama saya untuk label Alexa Chung saya tahun lepas.”

Alexa Chung

Getty Images

Dia menambah bahawa pakaian itu bukanlah “pertunjukan yang jelas” – tetapi ini mungkin mengapa ia menjadi sangat penting kepadanya.

“Saya fikir, ‘Siapa peduli apa yang saya lihat malam ini? Ini semua mengenai koleksi. “Saya tidak melihat diri saya sebagai seorang pereka, dan saya tidak akan mendakwa sebagai berbakat seperti orang yang belajar di Central Saint Martins, jadi terasa sedikit pelik untuk melakukan Phoebe Philo di landasan , membungkuk dan melambai. Tetapi pada akhirnya saya terpaksa. ”

Melihat ibu bapanya, kawan baik dan ahli keluarganya yang lain dalam sorak-sorai penonton membuatnya terasa jauh lebih berpindah dari yang dia bayangkan dia akan.

“Buat pertama kalinya, pakaian sangat istimewa untuk saya kerana saya merasakannya bukannya bagaimana saya melihatnya – walaupun ia kelihatan sepenuhnya! Saya tergesa-gesa sehingga saya tidak melihat cermin sebelum saya keluar, jadi saya tidak sedar sehingga saya melihat gambar-gambar dari acara di dalam Surat harian pada keesokan harinya. Saya terkejut, pakaian itu dijual dengan serta-merta. “

Alexa Chung

Getty Images

Loading...