Manfaat Kesihatan Setiap Jus Buah – Panduan untuk Juice

Gabungan jus Mint-kale-cucumber-lemon-chia-spinach adalah semua kemarahan, dan untuk alasan yang baik-mereka penuh dengan manfaat-tetapi kadang-kadang, anda hanya mahu kembali kepada asas-asas. Kami meminta Marissa Lippert, pengasas Nourish Kitchen + Table, untuk membawa kami melalui manfaat kesihatan jus buah kegemaran kami. (Ingatlah: Sentiasa pergi sejuk-dan segar-tekan dan elakkan apa-apa dengan tambahan gula.)

1) Jus Campur. Diperbuat daripada lebih daripada 90% air, jus ini adalah salah satu pilihan yang paling menghidratkan yang anda dapati dan mengandungi antioksidan yang membantu mengurangkan kemungkinan penyakit jantung, kanser dan tekanan darah tinggi. Minum semasa bekerja-citrulline membantu mengurangkan kesakitan otot dan mengurangkan peluang keradangan (bonus: asid amino juga penggalak libido semulajadi untuk lelaki). Pilih kami: WTRMLN WTR.

2) Jus delima. Bom antioxidant, jus delima dipenuhi dengan vitamin E dan C untuk membantu mengurangkan kedutan dan melindungi daripada kerosakan matahari. Jus delima juga membantu mengurangkan keradangan dan fitokimia dalam buah berhenti pertumbuhan aromatase, salah satu enzim utama yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan kanser payudara.

3) Jus Blueberry. Jumlah flavonoid dan antioksidan yang melawan penyakit dalam jus blueberry boleh membantu mengurangkan kemungkinan Penyakit Alzheimer dan gangguan kesihatan mental yang lain. Satu kajian yang dilakukan di University of Cincinnati mendapati hubungan antara jus blueberry dan hasil penuaan kognitif menyimpulkan bahawa mereka yang menggunakan jus blueberry menjaringkan lebih tinggi pada ujian ingatan berbanding dengan mereka yang menggunakan minuman plasebo. Penggunaan juga boleh mencegah kencing manis dan meningkatkan jumlah oksida nitrat dalam badan, yang membantu menurunkan tekanan darah.

4) Juice Grapefruit. Sesuai untuk musim pantai, jus jeruk membantu dalam melepaskan pengekalan air yang berlebihan, meningkatkan metabolisme dan menguatkan sistem imun. Melekat pada merah ruby ​​untuk menguruskan berat badan anda dan mengawal gula darah.

5) Jus Cranberry. Kaya dengan antioksidan dan vitamin C, jus cranberry dianggap sebagai rumah kuasa anti-keradangan. Ia diketahui membantu mencegah batu ginjal, rongga dan menahan jangkitan saluran kencing.

6) Jus Orange. Jus jeruk adalah yang terbaik untuk menyediakan badan dengan banyak vitamin C. Minum untuk sistem imun yang sihat dan untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan. Mengambil kaca lapan inci boleh membantu mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

7) Jus Beet. Jus bit memainkan peranan besar sebagai detoksifikasi hati, terima kasih kepada betalain, yang juga memberikan pigmen merah dalamnya. Anda tidak perlu banyak untuk meraih faedah-hanya sedikit sahaja setiap minggu yang cukup untuk merangsang enzim-enzim detoksifikasi dan menyingkirkan sistem anda.

Loading...