Diet Meditasi – Diet Alternatif

gambar

David Burton / TrunkArchive.com

Sembilan puluh peratus daripada perkara-perkara yang anda lakukan sehubungan dengan makan setiap hari berlaku di peringkat bawah sedar. Anda tidak pernah memikirkannya. Tetapi jika anda mengalami kelebihan berat badan, mereka jelas perkara yang salah; bawah sadar anda diprogramkan untuk kegagalan, bukan kejayaan.

Anda boleh mengubah semua ini, bagaimanapun, melalui teknik mudah yang saya panggil Diet Meditasi-atau DM. Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana DM boleh mempromosi bawah sedar anda untuk berjaya dan membantu anda mengurangkan berat badan. Dan diet sebenar yang saya berikan kepada anda-Diet Meditasi adalah bunyi nutrisi. Ia penuh dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang diperlukan oleh tubuh anda-semua pada 1,400 kalori sehari.

The Diary DM

Apabila anda memulakan diet, anda mesti menyimpan diari tabiat makan harian anda. Ia boleh memuatkan kertas 8 1/2-dengan-11-inci yang dilipat dan dimasukkan ke dalam poket atau dompet anda. Ruang harus dibahagikan kepada lima lajur, satu untuk setiap entri harian anda:

1) Masa: Bilakah anda makan setiap hidangan??

2) Jenis Makanan atau Minuman: Apa yang anda ada pada setiap hidangan dan berapa banyaknya?

3) Tempat: Di mana anda makan?

4) Syarikat: Adakah anda makan sendiri? Jika tidak, dengan siapa?

5) Rasa Batin Anda: Adakah anda bosan, letih, bermasalah, kecewa (seksual atau sebaliknya) atau tertekan?

Selepas beberapa hari, anda dapat melihat corak muncul ketika anda melihat ke bawah lajur. Ini akan menunjukkan betapa dan mengapa anda menghadapi masalah untuk mengekalkan diet anda. Dan apabila anda tahu apa masalahnya, anda boleh menyelesaikan masalah.

Masa Keluar untuk DM

Inilah rutin DM yang anda lakukan selama 10 minit setiap pagi apabila anda bangun dan setiap malam sedikit sebelum makan malam. Anda juga boleh melakukannya semasa makan tengah hari, jika anda sedang makan sendiri di rumah atau di pejabat anda.

1) Duduk dan dapatkan yang selesa. Letakkan segala-galanya daripada fikiran anda kecuali fikiran yang menyenangkan. Tidak banyak perkara yang anda fikirkan selagi mereka menghibur anda. Intinya adalah untuk menjadi benar-benar selesa.

2) Tutup mata anda-tidak ketat, tetapi selesa.

3) Gambar di dalam fikiran anda sesuatu yang santai. Ia boleh menjadi saat yang tenang di negara ini, dengan seseorang yang anda suka sangat-tidak kira apa itu selagi ia melegakan anda.

4) Dengan mata anda ditutup-dan gambar yang selesa ini di dalam minda anda-perlahan-lahan menghitung mundur dari 9 hingga 1. Selepas setiap nombor mengambil nafas dalam, tahan selama beberapa saat, dan kemudian lepaskannya. Ambillah hidung anda. Dengan setiap kiraan dan nafas dalam, anda akan berehat lebih banyak. Pada masa anda telah mengambil 9 nafas dalam, anda benar-benar santai. Anda kini bersedia untuk langkah 5.

5) Projek di dalam fikiran anda adalah imej bagaimana anda ingin melihat apabila anda kurus (fokus mental pada kelopak mata tertutup anda sebagai sejenis skrin). Gambarkan bagaimana menariknya dengan angka baru anda. Seterusnya, bayangkan apa yang anda ingin lakukan dengan sebaik-baiknya sebagai orang yang baru nipis ini. Akhirnya, gambarkanlah di mata fikiran anda bagaimana anda akan menyelesaikan masalah diet tertentu tanpa memberi pencobaan. Pemikiran terakhir, yang perlu diperbaiki dalam fikiran sebelum anda membuka mata anda, adalah bahawa anda akan merasa sangat santai dan mengikuti diet anda sepenuhnya.

Saya mendapati kebanyakan orang suka menjaga pemandangan santai yang sama, apa sahaja. Jika ia adalah lautan, biarkan ia lautan. Jika ia adalah langit biru yang mendalam, simpanlah langit biru yang mendalam. Dan gambar yang memberikan kepadatan yang paling positif adalah salah satu daripada diri anda yang anda inginkan. Kemudian pada bila-bila masa sepanjang hari, anda hanya dapat menutup mata anda selama beberapa saat dan melihat gambaran tentang cara anda mahu. Dan itu secara automatik akan menguatkan pemakanan.

Loading...