The Walking Dead Seizoen 7 Aflevering 12 ‘Say Yes’ Recap – TWD Review

Het is nu iets meer dan een jaar geleden sinds het wonder dat Richonne in ons leven is binnengekomen. Rick en Michonne kwamen eindelijk samen – na een glorieuze slow-build die zich over drie seizoenen uitstrekte – in aflevering 10 van seizoen 6, dat vorig jaar op 21 februari werd uitgezonden. Dus hoewel de tijdlijn van de show betekent dat Richonne nog geen jaar samen is geweest (het is hoogstens een paar maanden geweest, toch?), Kies ik deze aflevering als hun onofficiële eenjarig jubileum, compleet met een romantische roadtrip en een feestdiner dat niet volledig bestaat uit ingeblikt voedsel.

Dit is nog steeds zo De wandelende doden, Rick en Michonne’s vacay is eigenlijk een verkenningsmissie om geweren te vinden. Zodra ze genoeg wapens hebben, zullen Jadis en haar groep de krachten bundelen met Rick en de zijnen om de Heiland te verslaan. Rick is echter afgeleid van zijn missie, wanneer hij een hert in het bos ziet en Michonne eraan herinnert dat hij “haar nog steeds een hert schuldig is”. Terug in aflevering 4 doodde Michonne dat hert en sleurde het karkas helemaal terug naar het kamp, ​​alleen voor Rick om haar te vertellen dat ze haar wapen – en het hert – moest overhandigen aan Negan, omdat hij het risico niet kon lopen haar kwijt te raken. Dat terugbellen zal later in de aflevering belangrijk worden.

Rick and Michonne in 'The Walking Dead' season 7 episode 12 'Say Yes'

AMC

Na het vinden van bewijs van een gevecht in de buurt, struikelen Rick en Michonne over een verlaten carnaval dat nu overspoeld wordt door wandelaars, waarvan ze denken dat het een voorraad wapens verbergt. Terwijl ze het tafereel vrolijk in scène zetten, geeft een metalen dak waar ze op staan ​​plaats voor een plons en plonst ze recht in een gezellige hut, compleet met een bed en een enorme hoeveelheid voedsel. Dit is duidelijk het universum dat hen vertelt dat ze een time-out nodig hebben voor een date-avond. En dus hurken ze neer met wat bier en “Ready to Eat” -borststukje, dat klinkt als een nachtmerrie maar waarschijnlijk smaakt het goed als je alles gewend bent.

De volgende ochtend trekken ze het veld in om de wapens te grijpen, maar beseffen dat ze misschien over-geschoten zijn als ze in het nauw worden gedreven door een enorme hoarde van wandelaars – van wie er één een machinegeweer draagt. Rick wordt opnieuw afgeleid door een hert en klimt op een onzekere structuur om te proberen er een goed schot van te maken, maar belandt uiteindelijk in het midden van een groep wandelaars. Nadat hij geen kogels meer heeft, is er een diep surrealistisch moment waarbij Rick schijnbaar overweldigd en opgegeten wordt door wandelaars, terwijl Michonne in verdovende horror kijkt.

Eerlijk gezegd was deze fake-out bijna net zo onaangenaam als Glenn’s niet-dood vorig seizoen, want geloofde iemand serieus dat Rick Grimes werd afgeslacht door enkele willekeurige wandelaars middenin een niet-finale aflevering? Nah. Maar wat het dient om te illustreren, is hoe geïnvesteerd de eens onwrikbare Michonne in deze relatie en in deze man is. Ze is misschien de meest geduchte krijger van deze show, maar ze bevroor volledig op het moment dat ze dacht dat Rick dood was, en er is een blijvende vraag of Rick en Michonne’s liefde voor elkaar hun vermogen om te vechten in gevaar brengt. Immers, Rick kwam pas in die afknapperij omdat hij werd afgeleid door het hert en hij geeft alleen om het hert vanwege zijn gevoelens voor Michonne. En Michonne echoot Rick’s woorden terug in aflevering 4 hier, en vertelt hem woedend: “Ik kan je niet verliezen.”

Beide mensen hebben al ondenkbaar verlies geleden: Michonne verloor haar vriend en haar zoon; Rick verloor zijn vrouw en zijn beste vriend en ze hebben allebei ontelbare vrienden en bondgenoten verloren tijdens de show. Terwijl ze terugrijden naar hun basis en met succes een flinke voorraad wapens hebben gepakt, biecht Rick Michonne op dat hij niet heeft geslapen en dat hij wordt achtervolgd door het feit dat hij Glenn niet kon redden, die zijn leven redde juist eerste keer dat ze elkaar ontmoetten.

En dan komt de bom: Rick heeft veel van Aflevering 4 veranderd. “We gaan mensen verliezen, misschien veel van hen. Misschien elkaar”, zegt hij tegen Michonne, die hier voor terugdeinst. “Je kunt me verliezen, ik kan je verliezen, het gaat niet meer om ons.” Het veiligstellen van een veilige toekomst voor de volgende generatie is de prioriteit, zegt hij, en als hij het niet haalt, moet Michonne opvoeren en in zijn plaats gaan. Dit is een heel ruw gesprek, vooral voor degenen onder ons die willen geloven dat Richonne een niet te stoppen kracht is.

Rick in The Walking Dead season 7 episode 12 'Say Yes'

AMC

Ondertussen denk ik dat sommige niet-Richonne-dingen ook in deze aflevering plaatsvonden. Rosita ging op haar eigen missie om wapens te vinden, wat een mislukking was. Ze is nog steeds boos dat ze pater Gabriel haar laat vertellen dat ze Negan eerder heeft vermoord, en Gabriel sluit haar af door in wezen te zeggen: “Stop met zeuren over het feit dat je nog leeft en doe iets met het feit dat je bent.” De slechte houding van Rosita begint te kloppen, daarom is het een verademing om haar te zien – en toegeven dat ze hulp nodig heeft, van Sasha van alle mensen.

Rick en Michonne kiezen ervoor om nog een paar dagen te wachten en hun tijd te nemen voordat ze op pad gaan om meer wapens te krijgen, maar Rosita is klaar met wachten. Ze heeft alles onthouden wat Daryl over het heiligdom zei, en Sasha is meteen aan boord met haar plan om het gevecht naar Negan te voeren, op één voorwaarde: Sasha mag het moordschot nemen. Eerlijk gezegd, op dit punt moet ze in de rij gaan staan.

Het hebben van Glenn-naam gecontroleerd in deze aflevering herinnerde me er echt aan hoeveel ik wil dat Maggie deel uitmaakt van welke ploeg dan ook uiteindelijk Negan neerschiet. Rosita, Sasha en Maggie zouden het perfecte trio zijn, voor zover de wraak voor Abraham en Glenn weggaat, maar Maggie is nog steeds zwanger en kan geen deel uitmaken van hetzelfde ‘enkeltje’ als Rosita en Sasha. Het is waarschijnlijk tijd om een ​​gokje te wagen over wie als eerste naar Negan gaat.

Loading...