Topless foto’s van Hertogin van Cambridge die door Prince William als “schokkend” worden bestempeld

De hertog van Cambridge heeft gelekte topless foto’s van zijn vrouw ‘bijzonder schokkend’ genoemd, gezien de intimidatie waaraan zijn overleden moeder werd blootgesteld.

De onafhankelijke meldt dat de prins € 1,5 miljoen (ongeveer £ 1,27 miljoen) schadevergoeding eist van het Franse tijdschrift Closer, na het publiceren van lange lensfoto’s van de hertogin van Cambridge zonnen topless op vakantie. Het echtpaar had genoten van de zon op het terras van een privé-kasteel in de Provence, eigendom van Viscount Linley, de neef van de koningin, toen ze werden gefotografeerd.

Closer publiceerde vervolgens de afbeeldingen samen met de kop “Oh mijn god!” De hertog is ook op zoek naar € 42.000 (£ 35.400) van een plaatselijke krant in de Provence nadat het de beelden had geleid, waarbij de borst van de hertogin gecensureerd werd.

Vier jaar na het incident staan ​​zes personen voor het gerecht in Nanterre, die vermoedelijk te maken hebben met een inbreuk op de privacy. Ze worden geconfronteerd met strafrechtelijke aanklachten wegens inbreuk op privacy en medeplichtigheid, maar ontkennen het veroorzaken van enige schade.

“In september 2012 dachten mijn vrouw en ik dat we een paar dagen naar Frankrijk konden gaan in een afgelegen villa die eigendom was van een lid van mijn familie, en dus onze privacy genieten”, zei de hertog in een schriftelijke verklaring die in het Frans werd gelezen in hof door Jean Veil, de advocaat van het echtpaar.

“We kennen Frankrijk en de Fransen en we weten dat ze in principe respect hebben voor het privé-leven, inclusief dat van hun gasten.” De clandestiene manier waarop deze foto’s werden genomen was bijzonder schokkend voor ons omdat het onze privacy schond. “

Hij voegde eraan toe dat de foto’s “des te pijnlijker” waren na de paparazzi-controle die zijn moeder tijdens haar leven onderging.

Het vonnis wordt volgende week verwacht.

Loading...