Emily Blunt over waarom de wereld een Mary Poppins-vervolg nodig had

Emily Blunt is zeker dat haar nieuwste film, Mary Poppins Returns, is precies wat de wereld nu nodig heeft.

In een interview met The Sunday Times, de actrice benadrukte het belang van het Disney-vervolg.

“Het is ongelooflijk hoopvol”, zei de 35-jarige. “Ik heb het origineel niet bekeken tijdens het fotograferen, maar het is in mijn geheugen gegrift – dit idee van haar als dit ongelooflijk onsentimentele personage dat veegde in hun leven en het goed maakte, ik vond daar een grote troost in als kind.”

Het is misschien 53 jaar geleden dat de originele Mary Poppins van Robert Stevenson met een paraplu in de aanslag op onze schermen werd geveegd, maar de musical is nog steeds de lepeltje van het suikerpubliek hunkeren naar.

“De wereld is nu fragiel en mensen hebben zo’n film nodig”, voegde Blunt eraan toe.

De aankomende film speelt zich af in 1934, in de tijd van de Grote Depressie, waar “er een diepe behoefte was aan, letterlijk, hoop uit de lucht vallen”.

De kinderen van de familie Banks, Jane en Michael, zijn allemaal volwassen. Maar wanneer Michael een familietragedie lijdt, duikt Mary in om een ​​helpende hand te bieden.

Geschoten op het terrein van Buckingham Palace, is het vervolg “emblematisch voor Engeland” maar Blunt’s weergave van Poppins is allesbehalve de interpretatie van Julie Andrew.

“Ik heb mijn versie uit de boeken gehaald, waar ze echt excentriek is,” onthulde de 35-jarige. “Getikt, ijdel, volkomen heerszuchtig en raar.”

Hoewel de actrice toen ze de rol kreeg, gaf ze toe dat ze “bevroren was van angst”.

“Ik was vervuld van een mix van twee emoties – ik was duidelijk heel opgewonden, maar ik was ook bevrozen van angst omdat, nou ja, Mary zelf is zo iconisch, en Julie Andrews is ook zo iconisch”, vertelde ze de Dagelijkse mail‘s Weekend Tijdschrift.

Mary Poppins Returns wordt op 21 december 2018 in de Britse bioscopen uitgebracht.

Loading...