Wawancara BAZAAR Harper’s Kellyanne Conway tahun 1998 – Kellyanne Conway dan ’90s Pundettes

Pada 8 November 2016, Kellyanne Conway menjadi wanita pertama yang menguruskan kempen presiden yang berjaya. Wajah wanita tawaran Donald Trump untuk Pejabat Oval, Conway menyertai kempennya pada Julai 2016 dan dinaikkan pangkat menjadi pengurus pada bulan Ogos. Dia menghabiskan dua bulan akan datang untuk mempertahankan kelalaian bosnya, dan selepas kemenangan Trump, dipromosikan menjadi Kaunselor kepada Presiden. Sejak perasmian Presiden Trump, dia muncul dalam beberapa segmen televisyen kontroversial, dari mengarang “fakta alternatif” untuk menggambarkan kenyataan rasmi White House mengenai saiz Pelantikan orang ramai untuk memetik kejadian yang tidak pernah berlaku – bertajuk “Pembunuhan Bowling Hijau” untuk menerangkan larangan Presiden Trump terhadap Islam

Dalam satu terbitan tahun 1998 Harper BAZAAR, Conway (kemudian Fitzpatrick) muncul bersama-sama wajah wanita Parti Republikan pada lewat 90-an-Audrey Mullen, Kara Kindermann, Amy Holmes, April Lassiter dan Ann Coulter. Disebut “pukulan”, wanita-wanita muda yang bergaya ini terkenal dengan nilai-nilai konservatif yang tajam dan menyebabkan malapetaka mengenai berita-berita kabel. Bunyi akrab? Di bawah ini, penulis Elinor Burkett meneroka wanita yang bercita-cita untuk “pemusnahan setiap program liberal yang dibina di Amerika sejak zaman dahulu.

Washington, D.C. tidak dikenali untuk bayi panasnya. Sesuai dengan pam yang bijak adalah sine qua bukan seretan kongres. Pemandangan yang dibuat adalah wajib untuk Hill Rats, 20- dan 30-somethings yang bekerja untuk kotoran dan ilusi kuasa. Kelabu, tan, dan tentera laut adalah satu-satunya warna yang selamat di sebuah bandar di mana imej adalah modal politik dan juga sedikit sikap boleh menanggung kos 40,000 undi

Di laut hambar ini sukar untuk terlepas gadis-gadis jahat hak radikal. Pada mesyuarat Rabu pagi Amerika untuk Pembaharuan Cukai (ATR), di mana revolusi Parti Republik dikonseptualisasikan, mereka duduk mengetuk tumit tinggi mereka sambil menyokong penumpuan tindakan afirmatif. Mereka menguasai mesyuarat di pondok-pondok pemikir konservatif dengan akal kebencian dan sikap yang sama-sama kurang ajar. Dan pada waktu malam, mereka mencucuk cerut di sesetengah restoran yang dibuang oleh para editor Standard Mingguan, kitab neocons gaya sendiri, dan kisah perdagangan mengenai pencerobohan Big Brother ke dalam kehidupan orang Amerika yang tidak bersalah. Pertandingan pada adegan sosial Washington, mereka membawa sikap konfrontatif yang menarik kepada agenda politik konservatif yang lama dikaitkan dengan kesesuaian lintang-lintang.

“Orang berfikir bahawa anda tidak boleh memiliki kehidupan radikal dan ideologi konservatif,” kata Amy Holmes, penganalisis dasar berusia 24 tahun di Forum Wanita Bebas, kumpulan antipeminisis yang berpangkalan di Washington. “Mereka mengandaikan bahawa wanita konservatif adalah wanita berambut biru yang ingin menampar ikat pinggang suci pada wanita muda,” kata Holmes, “dan wanita muda yang konservatif adalah orang Selatan putih berharga dengan bobs hati, kuku merah kecil, jaket kecil yang berhati-hati, Tetapi, saya bukan orang belle selatan, dan saya pasti tidak putih, tetapi saya pasti konservatif. Konservatisme adalah falsafah yang membebaskan, falsafah tahun 90-an.

Mereka mungkin bercakap dalam gigitan bunyi dan membual tentang menjadi anak ayam, tetapi mereka mati serius ketika datang untuk mencapai matlamat mereka: pemusnahan setiap program liberal yang dibina di Amerika selama generasi masa lalu.

Ann Coulter, 33, seorang peguam dengan Pusat Hak Individu, adalah seorang pelukis bom dan pemain sayap. “Jangan panggil saya seorang Republikan,” tegas berambut perang panjang, yang digelar sayap kanan Abbie Hoffman. “Saya konservatif.” Dalam leksikon Coulter, wanita GOP arus perdana adalah “penyokong thrash-the-servant-servants” dan “pemain sayap”.

April Lassiter yang berusia dua puluh sembilan tahun, Alanis Morissette dari neocons, bermain dalam kumpulan rock ketika tidak mengalahkan revolusi Republikan. “Saya tidak mempunyai kesabaran untuk publisiti wink-and-nod anda,” dia menyanyikan lagu-lagunya. “Saya tidak mempunyai minat terhadap aktualisasi femi-Nazi anda.” Dan pengkritik politik Kellyanne Fitzpatrick, 30, yang dilarang oleh Standard Mingguan sebagai ahli baru “kelas baru ceramah ceramah dan martini dari Washington,” menegaskan bahawa prestasi terbaiknya ialah “minda yang luas dan pinggang kecilnya tidak bertukar tempat.”

Tetapi jangan tertipu oleh bom perut wanita ini. Mereka mungkin bercakap dalam gigitan bunyi dan membual tentang menjadi anak ayam, tetapi mereka mati serius ketika datang untuk mencapai matlamat mereka: pemusnahan setiap program liberal yang dibina di Amerika selama generasi masa lalu.

“Ketibaan Power Rangers yang bergaya, konservatif, wanita di tempat kejadian pada ’90-an telah meletup di mana-mana yang tidak diketahui oleh penubuhan feminis mengenai” isu-isu wanita, “kata pengkritik feminis dan budaya Camille Paglia, yang melihat baru berkembang biak sebagai fenomena yang menarik, jika merisaukan. “Wanita-wanita baru yang hebat ini pintar, agresif, dan pantas di kaki mereka.”

Sebagai pelopor penaklukan baru yang menggabungkan nilai-nilai keluarga Pat Buchanan-esque dengan rock & roll, mereka berniat untuk membuang prasangka popular tentang apa yang wanita inginkan dan yang konservatif. Berbeza dengan pemberontak kiri golongan generasi terdahulu, wanita ini menyembah Ronald Reagan dan tidak, katakan, Gloria Steinem atau Hilary Rodham Clinton. Revolusi seksual mereka menggalakkan pantang daripada percubaan, dan konsep persaudaraan bukanlah pada radar mereka; kepada mereka yang hanya retorik feminis bertarikh. Bagi seorang wanita, mereka tidak mempunyai rasa kesederhanaan.

Holmes telah meletakkan dirinya di barisan hadapan perang terhadap feminisme dan seolah-olah tidak berhenti apa-apa untuk memerangi persidangan mengenai masalah gangguan seksual di kampus, yang dianjurkan oleh Gabungan Sekolah Selamat. Misi beliau: untuk memaksa wanita liberal untuk mendengar sekurang-kurangnya satu suara wanita mengisytiharkan bahawa aduan gangguan seksual berlebihan. Minggu depan dia akan menyusup rapat mengenai tindakan afirmatif di mana dia, sebagai seorang wanita kulit hitam, akan membantah bahawa ia adalah halangan kepada kemajuannya sendiri dan kepada pembangunan masyarakat buta warna. Baru-baru ini dia telah menjejaskan Universiti Georgetown dengan membantu pelajar wanita menubuhkan kumpulan wanita konservatif. Akhir tahun lepas mereka diterbitkan Panduan: Buku Beige Little untuk Miss G Hari Ini, di mana mereka mengisytiharkan, “Perjuangan untuk kesamaan adalah sebahagian besar daripada masa lalu; selepas itu, dua hakim Mahkamah Agung, setiausaha negara dan peguam umum memakai sepatu hak.” Buku kecil itu menimbulkan kegemparan: Profesor mengecam kumpulan di kelas, akhbar sekolah dibanjiri surat yang menuduh mereka dari pengkhianatan, dan Fakulti Pengajian Wanita enggan muncul di bilik yang sama dengan neocons muda.

gambar

Audrey Mullen, 30, pengarah eksekutif ATR, mendakwa bahawa dia tidak pernah melihat program persekutuan yang dia suka (selain daripada pertahanan yang berkaitan). Apabila dia tidak bersantai di tempat penembakan itu-dengan senapang patah, bukan pistol-dia terbang mengelilingi negara itu mendaftarkan sokongan untuk Koalisi Hilang Sendiri Sendiri, sebuah persekutuan tidak rasmi terhadap tindakan anti-cukai, anti-afirmatif dan anti-peraturan. Pada program mingguannya yang disindikasikan sendiri dan mikrofon lain yang ditawarkannya-dia memberi amaran tentang bahaya kerajaan yang menindas dan sangat bersemangat mengenai kadar kejayaan miskin program pemulihan yang dijalankan kerajaan. “Kerajaan yang buruk tidak banyak membazir wang,” katanya. “Ia membunuh orang.” Ketawa tidak menjadi gayanya, Mullen baru-baru ini mendarat dalam berita ketika dia masuk ke sebuah bar hotel dan melemparkan minuman di hadapan penulis konservatif Tucker Carlson, yang telah membantah kedua Mullen dan bosnya, presiden ATR Grover Norquist.

Coulter, seperti yang bertentangan dengan ideologinya, William Kunstler yang lewat, terobsesi dengan melindungi kebebasan awam dan ucapan bebas. Tetapi ucapan itu dia sedang berusaha untuk melindungi, yang merangkumi semua bentuk ketidakpatuhan politik yang kontroversial dari komen seksis kepada epithet kaum, diancam oleh liberal. Kebebasan sivil yang dia pertahankan cenderung menjadi orang lelaki sejak, pada pandangannya, hak-hak lelaki telah dilanda oleh kemajuan feminis bertahun-tahun. Pencapaian undang-undangnya yang paling membanggakan termasuk kerja beliau dengan Jawatankuasa Kehakiman Senat, yang dia menulis undang-undang yang memudahkan pengusiran orang asing yang disabitkan dengan jenayah, dan memujuk mahkamah untuk membatalkan peruntukan utama Akta Keganasan Terhadap Wanita. “Kami menggunakan mahkamah untuk membuat undang-undang, sama seperti cara liberal digunakan,” kata Coulter menantang. “Konservatif mengadu tentang itu selama bertahun-tahun. Tuhan, itu menyeronokkan.”

Pewaris kepada tradisi pemberontakan muda, wanita-wanita ini berkongsi dorongan muda dengan pendahulunya sayap kiri: keinginan untuk membongkar status status quo. Hari-hari ini memberontak adalah di sebelah kanan, dan menjadi radikal, semakin, menjadi reaksioner. Kepercayaan politik mereka tidak mempunyai persamaan dengan konservatisme yang lebih leka, gaya lama, jenis yang konservatif muda yang mewarisi tradisi dari orang tua Republik yang berkepentingan dengan melindungi warisan mereka. Dengan pengecualian Coulter, bapanya adalah seorang pengacara kesatuan, wanita-wanita ini jarang bangsawan mempertahankan keturunan mereka. Kellyanne Fitzpatrick dibesarkan oleh seorang ibu tunggal dan bekerja musim panas pembungkusan blueberries. Ibu angkat April, Lassiter, seorang jururawat di Washington, DC, adalah seorang sosialis feminis dan “lembut” yang perlu belajar untuk menangani bidaah anak perempuannya, begitu banyak cara ibu yang ’60s pemberontak berjuang untuk menangani antiwar anak perempuan mereka pengumuman. Dan menurut Holmes, ibunya, yang keluar dari kolej untuk berkahwin dengan orang Afrika hitam, mendapati konservatisme “estetika menjijikan.”

Orang tua Coulter hanya Republikan, walaupun mereka memihak kepada konservatisme Connecticut sopan atas zealotry anak perempuan mereka. “Mungkin ia genetik,” kata Coulter dengan ketawa. “Tetapi politik saya mungkin berasal dari fakta bahawa saya pergi ke Cornell, sebuah kubu kuat liberalisme, dan hakikat bahawa saya suka bermain penyokong syaitan Saya berpendapat dengan baik bahawa saya yakin diri saya Jika saya pergi ke Oral Roberts, Saya mungkin akan menjadi liberal yang mengamuk. ”

Coulter cintakan perdebatan-dan kesediaan kamera-membantu menjadikannya salah satu gadis poster hak baru. Selepas republik itu mengambil alih Kongres pada tahun 1995, Coulter dan kawan-kawannya menjadi darling dari media yang telah mengabaikan atau mengejek yang jauh selama bertahun-tahun. Akhbar-akhbar besar tanpa henti “mendapati” bahawa Washington sedang merangkak dengan konservatif muda yang gagah dan berani, George majalah berlari memikat gambar mereka, dan halaman editorial The Wall Street Journal tidak dapat mendapatkan cukup falsafah mereka.

Coulter, yang telah dipecat dan diganti semula oleh MSNBC untuk pandangannya yang kontroversial secara konsisten, bosan dengan perjuangan untuk mengekalkan kedudukannya di televisyen. “Melemparkan diri ke dalam api untuk pergerakan adalah satu perkara,” katanya, “tetapi diberi makan kepada singa itu adalah lebih dari tepi.”

Laura Ingraham, 33, ketua kumpulan itu, telah muncul di sampul Majalah New York Times dihiasi dalam rok cetak harimau. Setelah memotong gigi politiknya sebagai kerani undang-undang untuk Clarence Thomas, Ingraham dibanjiri oleh CBS, yang menimbulkan banjir persaingan bagi wanita-wanita yang sihat, paling seksi dan konservatif untuk berkhidmat sebagai “pukulan” yang baru di Amerika.

“Kami menjadi niche pasaran kami sendiri,” kata Coulter, yang telah diupah menjadi pengulas politik mengenai MSNBC. Fitzpatrick, seorang peguam dan pengasas firma penyelidikan konservatif Syarikat Mengundi (dan yang telah bertarikh sebagai presiden calon presiden Fred Thompson dari Tennessee), menyediakan liputan pilihan raya CNN & Co., yang lebih dikenali sebagai “Bitches In Boxes” kerana set gaya bergaya Squares Hollywood, dan Politik tidak betul menerkam mereka sebagai foil yang ideal untuk tetamu liberalnya. “Apabila anda berfikir tentang Republikan, anda memikirkan orang kulit putih tua seperti Bob Dole,” kata Bill Maher, Politik tidak betultuan rumah. “Orang tidak berfikir daripada wanita Republikan. Oleh itu apabila wanita-wanita muda pintar dan glamor itu datang, mereka cukup banyak mempunyai bidang terbuka. “

Untuk sementara waktu, dengan penuh perhatian, mereka patuh dengan teliti, memancarkan pendapat yang hebat, letupan. Tetapi mungkin tidak dapat dielakkan, mereka telah dikritik kerana muncul untuk menyesuaikan pandangan mereka untuk kejayaan dan status sosial, yang, kata Paglia, menjadikan mereka “kelihatan seperti oportunis glib, dan mereka berisiko kehilangan rasa hormat dari pemerhati semua persuasi politik.”

Konservatif yang lebih serius telah mula menarik balik. Coulter, yang telah dipecat dan ditarik balik berulang kali oleh MSNBC untuk pandangannya yang kontroversial secara konsisten (ironinya, hanya kualiti yang menjadikannya wajar pada mereka), bosan dengan perjuangan untuk mengekalkan tempatnya di televisyen. “Melemparkan diri ke dalam api untuk pergerakan adalah satu perkara,” katanya, “tetapi diberi makan kepada singa itu adalah lebih dari tepi.”

Kali terakhir Lassiter muncul Politik tidak betul, dia hampir mendapat perhatian penuh dengan Laura Hutton liberal diehard atas peranan organisasi politik wanita arus perdana. Pertemuan di mata Lassister dieksploitasi. “Mereka suka melepaskan saya kerana mereka fikir saya adalah oxymoron berjalan,” katanya. “Tetapi saya tidak pasti saya mahu melakukan hiburan mereka, mereka adalah kumpulan boomers yang menjijikkan, mereka duduk di sana sambil memukul konservatif kerana betul dan berbeza, tetapi siapa yang mereka fikir mereka bercanda? . ” Lassiter, sebenarnya, telah menjadi malu tentang memberi wawancara sama sekali, menyedari bahawa keceriaan berterusan media dengan penampilannya akhirnya dapat mengurangkan kredibiliti beliau. “Para wartawan tidak pernah ingin bertanya kepada saya tentang bahan,” katanya. “Mereka hanya mahu bercakap tentang bagaimana saya berpakaian.”

“Masalahnya adalah bahawa orang-orang melihat kerajaan untuk mendapatkan penyelesaian di tempat pertama, Hillary betul, ia mengambil kampung, tetapi kerajaan bukan sebuah kampung.” -April Lassiter

Walaupun pengkritik mereka mereplikasi kepercayaan politik mereka dengan mengamalkan rupa mereka, wanita muda telah memperoleh penghormatan dalam kalangan tertentu. “Untuk memahami peranan wanita dalam pergerakan konservatif, kita mesti melihat kepimpinan wanita dalam kedudukan kuasa, seperti Margaret Thatcher,” kata Speaker Dewan Newt Gingrich. “Di bahu Lady Thatcher dan Ronald Reagan, wanita konservatif muda ini menguatkan pergerakan itu.”

Lassiter, untuk semua ucapan yang meragukan yang dibuat tentang miniskirts dan gitar elektriknya, berniat untuk membuat perbezaan. Sebagai penasihat dasar kepada House Majority Whip Tom DeLay dari Texas, dia membantu menguruskan keluarga nilai-nilai dalam menghadapi serangan liberal dan sederhana. Pada masa ini, beliau melancarkan organisasi bukan untungnya, Inisiatif untuk Kanak-kanak, untuk menggalakkan penyelesaian sektor swasta untuk menekankan isu-isu domestik seperti penjagaan kanak-kanak yang berpatutan dan penjagaan kesihatan. “Selepas bertahun-tahun cuba membuat kerja kerajaan, saya menyedari bahawa masalah itu bukanlah rasuah politik atau sikap acuh tak acuh,” kata Lassiter. “Masalahnya adalah bahawa orang-orang melihat kerajaan untuk mendapatkan penyelesaian di tempat pertama, Hillary betul, ia mengambil kampung, tetapi kerajaan bukan sebuah kampung.”

Kara Kindermann, yang bekerja pada komunikasi dan pasukan akhbar Gingrich, berada di pusat revolusi Republik. Walaupun mungkin yang paling bersungguh-sungguh dari neocons muda, Kindermann tetap bercakap dengan kepastian diri sassy yang telah menjadi ciri yang mendefinisikan kumpulan rakan sebayanya. “Orang-orang menyeberang kita sebagai flip atau berbahaya,” katanya. “Tetapi apa yang perlu kita ketahui? Kita mempunyai pandangan yang berbeza tentang bagaimana menangani masalah negara, dari dadah ke kehamilan remaja, jenayah dan kesejahteraan.

Loading...