Petikan Maya Angelou Terbaik Untuk Inspirasi – Petikan Maya Angelou Petikan

Seorang pengarang legenda, penyair, aktivis dan seluruh wanita yang memberi inspirasi, Maya Angelou menyentuh kehidupan ramai melalui karyanya. Untuk mengingati warisan yang luar biasa yang ditinggalkannya, bacalah untuk beberapa petikan Angelou yang paling mengilhamkan dan menaikkan semangat.

“Misi saya dalam kehidupan bukan semata-mata untuk terus hidup, tetapi untuk berkembang maju dan untuk berbuat demikian dengan beberapa keghairahan, belas kasihan, beberapa humor, dan beberapa gaya.”

“Jika anda tidak menyukai sesuatu, ubahnya. Jika anda tidak boleh mengubahnya, tukar sikap anda.”

“Ini salah satu hadiah paling hebat yang boleh anda berikan kepada diri sendiri: untuk memaafkan, ampunilah semua orang.”

“Saya telah belajar bahawa membuat ‘hidup’ tidak sama dengan ‘membuat hidup’.”

“Orang akan melupakan apa yang anda katakan, orang akan melupakan apa yang anda lakukan, tetapi orang tidak akan pernah lupa bagaimana perasaan anda.”

gambar

Getty Images

“Jika anda sentiasa cuba menjadi normal, anda tidak akan tahu betapa menakjubkannya anda.”

“Seorang wanita yang bijaksana tidak mahu menjadi musuh, seorang wanita yang bijak menolak menjadi korban.”

“Keinginan untuk mencapai bintang adalah bercita-cita tinggi. Keinginan untuk mencapai hati adalah bijak dan paling mungkin. ”

“Lakukan yang terbaik sehingga anda tahu lebih baik, maka apabila anda tahu lebih baik, lakukan yang lebih baik.”

“Saya suka melihat seorang gadis muda keluar dan merebut dunia dengan lapels. Kehidupan adalah jalang, anda mesti keluar dan menendang pantat.”

gambar

Getty Images

“Cinta mengiktiraf tiada halangan, ia melompat rintangan, melompat pagar, menembusi tembok untuk tiba di destinasi penuh harapan.”

“Saya telah belajar bahawa anda tidak perlu menjalani kehidupan dengan penahan penangkap pada kedua-dua tangan, anda perlu membuang sesuatu kembali.”

“Saya yakin ini: Baik dilakukan di mana-mana sahaja yang baik dilakukan di mana-mana. Untuk perubahan, mulakan dengan bercakap kepada orang daripada berjalan mengikut mereka seperti mereka batu yang tidak penting, selagi anda bernafas tidak pernah terlambat untuk melakukan kebaikan. “

“Tiada apa-apa yang boleh dilakukan kecuali anda.”

“Mungkin perjalanan tidak dapat menghalang ketaksuban, tetapi dengan menunjukkan bahawa semua orang menangis, ketawa, makan, bimbang, dan mati, ia dapat memperkenalkan idea bahawa jika kita cuba dan memahami antara satu sama lain, kita mungkin menjadi kawan.”

“Benci, ia telah menyebabkan banyak masalah di dunia, tetapi belum menyelesaikannya.”

gambar

Getty Images

“Saya bersyukur kerana menjadi seorang wanita, saya mesti melakukan sesuatu yang hebat dalam kehidupan yang lain.”

“Cuba menjadi pelangi dalam awan seseorang.”

“Kami mungkin menghadapi banyak kekalahan tetapi kita tidak boleh dikalahkan.”

“Tidak kira apa yang berlaku, atau betapa buruknya hari ini, kehidupan masih berjalan, dan ia akan menjadi lebih baik esok.”

gambar

Getty Images

“Jika anda akan hidup, meninggalkan warisan. Buatlah tanda di dunia yang tidak dapat dipadamkan.”

Loading...