Serena Williams schrijft een openhartige open brief aan mama – Serena Williams deelt een nieuwe foto van baby

Slechts enkele dagen na het delen van de eerste foto’s (en een oprechte mini-documentaire) van haar pasgeboren dochter bracht Serena Williams een nieuwe emotionele boodschap uit, deze keer aan haar eigen moeder.

Bekijk dit bericht op Instagram

Lieve mam, jij bent een van de sterkste vrouwen die ik ken. Ik keek naar mijn dochter (OMG, ja, ik heb een dochter ��) en ze heeft mijn armen en benen! Mijn exact dezelfde sterke, gespierde, krachtige, sensationele armen en lichaam. Ik weet niet hoe ik zou reageren als ze moet doormaken wat ik heb meegemaakt sinds ik 15 jaar oud was en zelfs tot op de dag van vandaag….

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams)

In de sentimentele open brief prijst Williams de kracht van haar moeder Oracene Price en over haar eigen kind, Alexis Olympia Ohanian Jr. (“OMG, ja, ik heb een dochter”). Ze gaat verder met praten over haar eigen worsteling met het lichaamsbeeld – een “man” worden genoemd en ervan beschuldigd drugs te gebruiken vanwege haar gespierde lichaamsbouw – maar spreekt haar trots uit om de wereld te laten zien “hoe sommige vrouwen eruit zien,” dankzij haar mom’s begeleiding.

Lees haar volledige brief op Reddit en hieronder.

Beste moeder,

Jij bent een van de sterkste vrouwen die ik ken. Ik keek naar mijn dochter (OMG, ja, ik heb een dochter ��) en ze heeft mijn armen en benen! Mijn exact dezelfde sterke, gespierde, krachtige, sensationele armen en lichaam. Ik weet niet hoe ik zou reageren als ze moet doormaken wat ik heb meegemaakt sinds ik 15 jaar oud was en zelfs tot op de dag van vandaag.

Ik ben de mens genoemd omdat ik uiterlijk sterk was. Er is gezegd dat ik drugs gebruik (nee, ik heb altijd veel te veel integriteit gehad om me oneerlijk te gedragen om een ​​voordeel te behalen). Er is gezegd dat ik niet in de vrouwensport thuishoor, dat ik in de mannen thuishoor, omdat ik er sterker uitzie dan veel andere vrouwen. (Nee, ik werk gewoon hard en ik ben geboren met dit badass-lichaam en ik ben er trots op).

Maar mam, ik weet niet zeker hoe je niet bent afgegaan op elke reporter, persoon, omroeper en eerlijk gezegd, hater, die te onwetend was om de kracht van een zwarte vrouw te begrijpen.

Ik ben trots dat we ze konden laten zien hoe sommige vrouwen eruit zien. We zien er niet allemaal hetzelfde uit. We zijn rond, sterk, gespierd, lang, klein, om maar een paar te noemen, en toch: we zijn vrouw en trots!

Je bent zo stijlvol, ik zou alleen willen dat ik je voorsprong kon nemen. Ik probeer het echter, en God is nog niet klaar met mij. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar bedankt.

Bedankt dat je het rolmodel was dat ik nodig had om alle ontberingen te doorstaan ​​die ik nu beschouw als een uitdaging – degene die ik leuk vind. Ik hoop mijn baby Alexis Olympia hetzelfde te leren, en dezelfde kracht te hebben die je hebt gehad.

Beloof me, mam, dat je blijft helpen. Ik weet niet of ik zo zacht en sterk ben als je nu bent. Ik hoop er op een dag te geraken. Ik houd heel veel van je.

Je jongste van vijf,

Serena

beeld

Serena met haar moeder, Oracene Price (links) en zus Venus (rechts) in 2015.
Getty Images

Loading...