Een ex-koninklijke vriend maakte onlangs schokkende beschuldigingen over het racistische verleden van prinses Michael van Kent

Prinses Michael van Kent maakte in december minder aangename koppen toen ze een racistische blackamoor-broche droeg bij Meghan Markle’s eerste lunch voor Kerstmis met de koningin. Nu zijn meer beschuldigingen over haar problematische verleden opgedoken in een nieuw Vanity Fair artikel geschreven door Aatish Taseer, die haar dochter, Gabriella Windsor, in het begin van de jaren 2000 drie jaar had gedateerd.

In het stuk – dat de relatie van de koninklijke familie met het ras in een post-Brexit-samenleving verkent, aan het begin van het Meghan Markle-tijdperk – herinnert Taseer zich hoe het was om in de beroemde clan te daten als een buitenstaander. De meest schokkende anekdotes zijn de toon-dove reactie van de prinses op haar “ga terug naar de koloniën” -schandaal in 2004 en de beschuldigingen dat ze ooit zwarte schapen bezat die ze Venus en Serena noemde, naar de wereldberoemde tennissers.

beeld

Taseer en Gabriella Windsor in 2006
Getty Images

Buckingham Palace heeft niet gereageerd op het verhaal, en een woordvoerder van de prins en prinses Michael van Kent vertelde De Dagelijkse mail, “Er zal geen commentaar op het verhaal zijn.”

Prinses Michael van Kent, wiens echte voornaam Marie Christine is, is getrouwd met prins Michael van Kent, de eerste neef van koningin Elizabeth II. Ze ontwikkelde een twijfelachtige reputatie na een incident in 2004, toen ze naar verluidt een groep invloedrijke zwarte gasten in een restaurant in New York vertelde “terug te gaan naar de koloniën” nadat ze klagen dat ze luidruchtig waren.

Taseer herinnerde zich het antwoord van de prinses op de controverse:

“Ik zou dat nooit gezegd hebben”, vertrouwde ze me later toe. “Ik ben een historicus. Ik weet dat Amerika zelf een kolonie was. ‘Ze veinsde een vreemde mengeling van onrechtvaardigheid en berouw:’ Ik durf zelfs niet te zeggen dat ik mijn koffie zwart wil hebben. Ik zeg: ‘Zonder melk.’ “

Taseer – die van Indiase en Pakistaanse afkomst is en zegt dat hij ‘een van de eerste inboorlingen was van [het voormalige Britse] imperium om een ​​lid van de koninklijke familie te daten’ – gaf toe dat de prinses persoonlijk een ‘leuke kant’ aan hem toonde . Maar ze “nodigde niettemin problemen uit van wat een verlangen naar shock leek: haar paar zwarte schapen in Gloucestershire heette Venus en Serena.”

Voor de goede orde: dat. Is. Niet. oke.

De controversiële neigingen van de prinses waren niet geheim. ‘De meesten dachten dat ze’ volkomen gruwelijk ‘was, “herinnerde Taseer zich. Hij beweerde ook dat de koningin ooit zei over de prinses: “Ze lijkt een beetje te groots voor ons”, terwijl ze haar beschouwt als een vrouw voor prins Michael van Kent.

beeld

Prins Michael van Kent, prinses Michael van Kent en koningin Elizabeth II in 1988
Getty Images

Het artikel van Taseer bevat ook bombshells over zijn relatie met Gabriella – “we zwommen naakt in het zwembad van de koningin in Buckingham Palace, we deden MDMA in Windsor Castle” – maar een vriend van de jonge koninklijke familie beschuldigde de writer’s account als “fictie.” De naamloze bron verteld Dagelijkse mail, “Aatish is een schrijver, hij heeft een actieve verbeeldingskracht.”

Echter, koninklijke volgelingen hadden de verslagen van Taseer niet nodig om hen te informeren over de wonderbaarlijke opmerkingen van de prinses. In een ITV-interview na de controverse “ga terug naar de koloniën”, verdubbelde de prinses haar ontkenning en zei: “Ik heb zelfs jaren geleden beweerd een Afrikaan te zijn, een Afrikaanse halfbloed, maar vanwege mijn lichte ogen heb ik kwam er niet mee weg, maar ik heb mijn haar zwart geverfd. ” Ze voegde ook aan haar reis naar Afrika toe: “Ik had dit avontuur met deze absoluut aanbiddelijke, speciale mensen en noemde me racistisch: het is een mes door het hart omdat ik echt van deze mensen hou.”

beeld

Getty Images

De prinses verontschuldigde zich ook voor het dragen van de blackamoor broche in december. Nadat het nieuws was doorgebroken en Markle fans haar belden voor het dragen van de aanstootgevende sieraden, zeiden bronnen tegen TMZ dat de koninklijke “het heel erg jammer vond om het sieraad te dragen, wat blijkbaar een geschenk was dat ze” vele malen eerder, zonder controverse, heeft gedragen ” .”

Een waarschuwing voor prinses Michael van Kent als ze het koninklijk huwelijk bijwoont: Serena kan daar ook zijn – en ze staat niet voor onzin.

Loading...