Waarom is Prins Harry niet te paard tijdens Trooping The Colour 2018?

Als je de Trooping the Colour-viering van vandaag bekijkt op de officiële verjaardag van de koningin, ben je misschien benieuwd naar het contrast tussen de verschijning van prins William tijdens de ceremonie en die van zijn broer, prins Harry. Waar William aanwezig was te paard, in volledig uniform compleet met de berenmuts hoed gedragen door leden van de Queen’s Guard, Harry Harry woonde in een paardenkoets naast zijn nieuwe vrouw, Meghan Markle. De vader van de jongens, Prins Charles, reed ook te paard, net als hun tante, prinses Anne.

De reden is simpel: het protocol dicteert dat een optocht van koninklijke kolonels te paard de koningin vergezelt naar Trooping the Colour, en Prins Harry is niet de positie van een koninklijke kolonel. Prins William en Prins Charles zijn beide royals-kolonels van de Household Division en spelen dus een sleutelrol in de ceremonie.

beeld

Getty Images

“Prins William en Prins Charles zijn koninklijke kolonels, wat een positie is die door de Koningin wordt gegeven aan een lid van de koninklijke familie dat als kolonel-in-chief van een regiment in het Britse leger of de marine dient”, schreef verslaggever Diana Pearl vorig jaar in mensen. “Naast William en Charles zijn prins Philip, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward allemaal koninklijke kolonels, net als de koningin zelf, en een aantal andere koninklijke neven, zoals de hertog van Kent en de hertog van Gloucester.”

Prins William en Prins Charles brachten samen paardrijden tot één vrij hilarisch vader-zoon bindingsmoment, aangezien hun hoeden van berenhuid tijdens de processie over beide ogen naar beneden gleden.

Loading...