Kos Pakaian Perkahwinan Diraja Meghan Markle – Berapa Banyak Kos Pakaian Perkahwinan Meghan Markle?

Gaun perkahwinan Meghan Markle akan sesuai untuk seorang puteri pasti, tetapi akan datang dengan tag harga diraja? Pada hujung minggu, khabar angin menyebarkan bahawa pengantin perempuan akan memakai nombor Ralph & Russo Couture yang berharga kira-kira £100,000 (kira-kira $ 135,600).

Walaupun kita mungkin tidak akan tahu rang undang-undang itu atau reka bentuknya – sehingga mendedahkan besar pada 19 Mei, pakar kerabat E. Melanie Bromley memecah apa yang diharapkan daripada gaun duchess di masa depan, secara kewangan, untuk BAZAAR.com.

Kosnya mungkin enam angka.

“Pakaian Meghan dijangka menelan kos beratus-ratus ribu dolar,” kata Bromley. “Ia akan dipaparkan dalam buku-buku sejarah supaya perlu ujian ujian masa.” Nombor Ralph & Russo meletakkannya ke dalam perspektif; dengan perbandingan, pengantin perempuan AS purata membelanjakan $ 1,564 pada gaun pengantinnya, menurut The Knot.

Tetapi, walaupun dengan harga yang mahal, ia tidak akan mahal seperti pakaian Custom Alexander McQueen Kate Middleton pada tahun 2011. “Catherine berharga kira-kira empat ratus ribu ringgit tetapi harga mata-mata itu sesuai untuk Ratu masa depan, jadi tidak mungkin Meghan akan menjadi mahal kerana ia dapat dilihat oleh beberapa orang sebagai tidak sopan, “tambah Bromley. Sebenarnya, sebelum ini dilaporkan bahawa Markle tidak mahu “menaiki” kosmetik gaun pengantin perempuan masa depannya.

gambar

Getty Images

“Walau demikian, pakaian Meghan masih mahal,” Bromley meneruskan. “Seperti mana-mana pengantin, Meghan akan ingin melihat yang terbaik, jadi dia mungkin akan memilih pereka teratas untuk tugas itu untuk memastikan gaun yang dipesan lebih baik daripada magnitud acara itu. Kos reka bentuk yang unik dan kelengkapan pakaian yang tidak banyak yang mengikuti akan dengan cepat menaikkan harga. Pada akhirnya, ia akan bernilai tag harga. Ini harus menjadi pakaian dongeng yang akan memenuhi lebih daripada dua bilion orang yang dijangka menyaksikan acara itu. “

Tidak ada anggaran belanja perkahwinan diraja, tetapi “ia tidak akan menjadi murah,” kata Bromley.

Lihat siaran ini di Instagram

Terima kasih banyak untuk semua komen yang menarik berikutan pelepasan gambar penglibatan Prince Harry dan Cik Meghan Markle. Pasangan itu sangat bersyukur atas mesej yang hangat dan murah hati yang mereka terima semasa masa bahagia dalam hidup mereka. Sebagai cara untuk mengucapkan terima kasih, mereka telah memutuskan untuk berkongsi gambar terang ini dari hari potret potret mereka terus dengan anda semua.

Jawatan yang dikongsi oleh Kensington Palace (@kensingtonroyal) pada

Keluarga diraja dilaporkan membayar untuk pakaian itu.

Selepas mengumumkan pertunangan itu, Kensington Palace menjelaskan bahawa keluarga diraja akan menjemput rang undang-undang untuk majlis itu-dan itu termasuk pakaian Meghan, kata Bromley. Tetapi kerabat menjalankan risiko keterlanjuran publik “jika terlalu banyak uang pembayar pajak dicabut hanya dengan satu barang pakaian.” Dalam hal ini, tidak akan menjadi kejutan jika pengantin perempuan itu terkena.

“Ia tidak akan mengejutkan saya jika Meghan memutuskan untuk menaikkan sebahagian daripada kosnya supaya dia dapat memakai gaun mimpi itu,” Bromley menerangkan, memanggil Markle “secara bebas kaya.” Nilai bersih bekas pelakonnya adalah kira-kira $ 5 juta dari gaji dan promosi Hollywoodnya, tetapi itu tidak dibandingkan dengan kekayaan bersih tunaganya, iaitu lapan kali lebih besar, menurut Bandar dan negara.

Akhirnya, kos pakaian akan hanya sebahagian kecil daripada kos perkahwinan keseluruhan, yang mungkin jumlahnya di bawah $ 50 juta, anggaran Bromley. Itu lebih banyak daripada perkahwinan William dan Kate, yang bernilai $ 34 juta. “Perlu diingat, harga telah meningkat dalam tempoh tujuh tahun yang lalu,” tambahnya. Selain itu, kira-kira $ 40 juta dilaporkan hanya untuk keselamatan-Harry adalah sasaran terdedah kerana dia berkhidmat dalam tentera.

gambar

Getty Images

Ratu mesti meluluskan reka bentuk.

Terdapat beberapa faktor Markle (dan pereka pengantinnya) perlu dipertimbangkan sebelum akhirnya memilih gaun. Satu adalah input keluarga diraja, terutama kelulusan Queen. “Adalah penting bagi kerja-kerja pereka bersekutu dengan istana untuk memastikan pakaian sesuai untuk majlis itu,” jelas Bromley..

Element kedua adalah tempat, Chapel St. George, yang jauh lebih kecil daripada tempat William dan Kate, Westminster Abbey pada tahun 2011. (The Duchess of Cambridge mempunyai kereta sembilan kaki untuk keranjangnya.) Walaupun gaun Markle boleh menampung lebih banyak lokasi yang intim, “pakaian itu perlu cukup mencolok untuk memberikan faktor wow yang mencukupi untuk berpuluh-puluh ribu peminat yang beralih ke Windsor untuk melihat pasangan itu pergi menaiki kereta terbuka dua batu.”

Unsur ketiga adalah tempat Harry dalam penjajahan diraja (yang saat ini keenam, setelah bayi Pangeran Louis). “Dia menikmati lebih banyak kebebasan daripada abangnya,” Bromley menerangkan, jadi dia dan Meghan boleh membengkokkan peraturan dengan lebih mudah. Sebagai permulaan, perkahwinan mereka tidak akan menjadi “keadaan penuh” seperti William dan Kate.

The Queen, Prince Charles

Getty Images

Markle sangat bergaya dengan merancang pakaiannya.

Pengantin perempuan itu dilaporkan memilih pereka pakaiannya pada bulan Januari, dan telah “melalui reka bentuk dan mempunyai kelengkapan rahsia sejak itu.” Sekali lagi, dia menggunakan sejarahnya di mata awam sebagai kelebihan.

“Dia mempunyai akal fesyen yang tajam dan tahu apa yang dia suka dan juga apa yang sesuai dengannya, yang, tentu saja, adalah satu lagi manfaat menjadi seorang pelakon yang bekerja,” kata Bromley.

Jangkakan pakaian Meghan untuk kelihatan berbeza daripada Kate.

Sama seperti Markle tidak mahu menghidupkan pentas pengantin Middleton, dia juga tidak akan menyalinnya.

“Daripada apa yang telah kita lihat setakat ini, Meghan lebih bersedia mengambil risiko fesyen dan tidak berpegang kepada buku peraturan diraja tradisional,” jelas Bromley. “Dia juga sepertinya mempunyai keyakinan yang lebih tinggi daripada Catherine, pada masa ini dalam hubungannya dengan William, yang tidak mengejutkan memandangkan kelayakan karpet merah Meghan.”

gambar

Getty Images

Dan pengantin lelaki tidak akan memakai saman-dia akan berpakaian seragam.

“Berkhidmat dengan tentera British memberi Harry satu suku, ia memberinya sebuah keluarga, di luar House of Windsor, dan rasa kepunyaan,” kata Bromley kepada BAZAAR.com. “Ia akan menjadi penting baginya bahawa dia menggunakan hari ini untuk memberi penghormatan.”

gambar

Getty Images

Tonton Bromley secara langsung di Windsor untuk perkahwinan diraja di E! Live From the Royal Wedding, ditayangkan Sabtu, 19 Mei bermula pukul 5 pagi EST / 2 pagi PST.

Loading...