Pakaian ketat yang ditambah saiz ini diiklankan dengan menghulurkan model lebih langsing

Wish plus size tights

Wish.com

Peruncit dalam talian telah mencetuskan kemarahan di media sosial selepas mengetengahkan ketat dengan saiz yang lebih tinggi dengan menghulurkannya ke atas model yang langsing. Daripada menggunakan wanita dalam iklan yang sebenarnya memakai pakaian ketat, Wish.com nampaknya telah menyewa model langsing untuk menariknya dan menghulurkannya ke seluruh badan mereka.

Iklan yang sangat menyinggung ini – yang telah dipenuhi dengan kejutan dalam talian – dilaporkan pada mulanya ditembak oleh syarikat lain untuk mengiklankan sifat anti-air mata dari pakaian ketat mereka. Imej itu kemudiannya digunakan semula untuk mengiklankan sepasang pakaian ketat plus pada Wish.com, yang dilihat oleh pengguna Twitter dan pelawak Kathryn Way:

Jelas, menggunakan imejan dengan cara ini sangat menjatuhkan kepada pelanggan sasaran Wish, wanita bersaiz plus, yang sekarang sangat tidak mungkin mahu membeli apa-apa daripada jenama itu. Tanggapan pada media sosial telah kuat, dengan pengguna memanggil langkah “menjijikkan” dan “mengerikan”.

Ini bukan kali pertama pada tahun 2017 bahawa syarikat fesyen telah menggunakan model langsing untuk mengiklankan produk bersaiz besar. Peruncit AS Fesyen Nova menghadapi tindak balas utama pada bulan April apabila ia menunjukkan koleksi baru ‘Curvy and Confident’ menggunakan model saiz 2 AS untuk kempen.

Di sini berharap bahawa 2018 akan menyedari sedikit lagi kesedaran dalam industri daripada jenama, terutama mereka yang cuba merayu kepada pelbagai jenis badan yang lebih pelbagai.

Kami telah menghubungi Wish.com untuk mendapatkan komen.

Loading...